Resevillkor


F.o.m. 2024-02-07 (2024/V2)

Avtal och betalning
Avtalet mellan kunden och resebyrån görs skriftligt eller muntligt. I detta fall accepterar kunden erbjudandet, bokningen och resevillkorna av Vespucci Tours för alla resenärer. Avtalet ska bekräftas skriftligen från Vespucci Tours. Betalningar måste utföras enligt avtalet (belopp och datum). Handpenningen/Anmälningsavgiften beräknas på 15% av resans pris. Undantag kan förkomma på tjänster som inte kan återbetalas. Flygbiljetter tillkommer. Efter betalningen av anmälningsavgiften är resan bekräftat. Anmälningsavgiften kan ej återbetalas utan annulleringsförsäkring. Slutbetalning görs 3 veckor innan avresan.                  

Tillgänglighet 
Bokningen kan vara annullerat av Vespucci Tours vid begränsad tillgänglighet eller obefintlighet (till exempel boende). Vespucci Tours gör sitt bästa för att erbjuda ett annat förslag till resenärer. Vespucci Tours kan ändra resplanen i vissa fall om det finns problem med transport, boende eller entrébiljetter.                   

Resedatum
Resan börjar på flygplatsen, tågcentralen, busshållplatsen eller boendet, beroende av den första bokade tjänsten av Vespucci Tours. Det kan vara att den första och/eller sista dagen innehåller bara transporten. Våra priser är baserat på ett antal nätter och inte dagar.                
Priser och ytterligare kostnader             
Våra priser är brutto och inkluderar alla avgifter och moms utom skattesatser eller lokala avgifter. Ytterligare lokala skatter ingår inte i priset och kan begäras av myndigheterna eller boenden på platsen. Ytterligare tjänster eller resenärens önskemål som finns inte på avtalet och resplanen ska betalas av kunden.               

Programändringar
I vissa fall förkommer förändringar på resplan, avres- och ankomsttider, annullering av flyg och boende, osv. före och under vistelsen. Förändringar bekräftas av Vespucci Tours skriftlig till kunden. Vespucci Tours är inte ansvarig för till exempel flygförseningar, annulleringar, tekniska problem med transport, annullering av entrébiljetter på grund av till exempel vädret, force majeure, osv. Vespucci Tours är inte ansvarig för extrakostnader som tillkommer på dessa fall.


Resenärens ändringar och önskemål     
Resenären betalar för extrakostnader i fall av ändringar efter avtalets ingående av till exempel resmål, avres- och ankomstdatum, boende, resedeltagare, resplan, osv. Vespucci Tours försöker att uppfylla alla önskemål och personligt behov. Om resenären vill ta bort flera tjänster som ingår efter avtalets ingående har kunden inte rätt till en återbetalning av den del av paketresans pris.                                       


Boende
Klassificeringen av boende med stjärnor och kategorier görs av de lokala myndigheterna. Vespucci Tours gör sitt bästa att erbjuda det bästa hotellet. Vespucci Tours är inte ansvarig för skador till hotellet orsakade av kunden eller för bortglömde saker.                                      

Transport
Vespucci Tours fungerar som en partner mellan flygbolag, biluthyrning och lokala researrangörer och är därför inte ansvarig för eventuella förluster, skador, tillbud, olyckor, förlorat bagage eller tidsändringar. Flygbolaget har direktansvar för transportens korrekta genomförande enligt Warszawa- och Montrealkonventionerna, EU-förordning 889/2002, EU-förordning 261/2004 samt luftfartslagen. Arrangörens ansvar för krav på grund av skada eller fel är begränsat till vid var tid gällande beloppsgränser, som framgår av Warszawa- och Montrealkonventionerna (för luftfart) och Atenkonventionen (för transport på sjö- och vattenvägar). Resebyråns ansvar kan därför inte överstiga det, som gäller för den eller de underleverantörer som har det direkta ansvaret för den bristfälliga tjänsten.                            

Hyrbil
För att garantera våra kunder en säker och bekymmersfri resa, innehåller vårt hyrbilsavtal en helförsäkring, ansvarsförsäkring, stöldskydd och en självriskeliminering. Det betyder att din självrisk är skyddad om bilen blir skadad i en olycka (återbetalning av skadebeloppet). Ytterligare avgifter och tjänster som GPS-hyra eller barnstol kan bokas men måste betalas direkt till hyrbilsbolaget vid överlämningen. Vespucci Tours kan inte garantera bilmärken men bara biltypen (t.ex. ekonomi-bil, kompakt-bil, stor-bil, SUV, minibuss, osv.) Vespucci Tours är inte ansvarig för skador på bilen.                                

Djur
Husdjur är välkomna om kunden informeras Vespucci Tours vid bokningen och resebyrån bekräftas det skriftlig. 

Ansvar
Vespucci Tours är inte ansvarig om kunden inte uppfyller sina skyldigheter (betalning, punktlighet, beteende, saknade identitetshandlingar, osv) eller för kroppsskador, dödsfall eller skada till andra och för icke rekommenderade eller onämnde aktiviteter. Vespucci Tours är ansvarig att garantera tjänsterna på avtalet.           

Reklamation
Vid fel i de avtalade tjänsterna, ska resenären omgående, efter att märka felet, reklamera det till Vespucci Tours. Några klagomål av fel ska lämnas till Vespucci Tours inom 14 dagar efter den sista resdag.            

Försäkring
Vespucci Tours erbjuder gärna en försäkring av olika typer enligt resenärens behov fr. 295 kr / person. För kundens komfort och säkerhet rekommenderar Vespucci Tours en försäkring. Avtalet är direkt mellan kunden och försäkringsbolaget. Vespucci Tours fungerar bara som mellanpunkt. Krävs det en återbetalning vid annullering av resan ska kunden kontakta direkt försäkringsbolag samma dag.              

Resenärens annullering                            
Resenären har rätt att avbeställa resan och måste kommunicera detta till Vespucci Tours och försäkringsbolaget på samma dag. Anmälningsavgiften kan ej återbetalas. Det slutliga beloppet kan återbetalas om avbeställning görs minst 14 dagar innan avresedagen. Tillsvidare är det möjligt att flytta resan till ett nytt datum. 

 

Resebyråns annullering - Guidade Rundresor                         
En guidad rundresa är garanterat med min. 6 deltagare och kräver en skriftlig bekräftelse från Vespucci Tours. En gång bekräftat kan anmälningsavgiften ej återbetalas. Vespucci Tours ska kommunicera senast 2 månader före avresedagen om resan utförs. Om Vespucci Tours annullerar resan ha kunden rätt till en återbetalning av 100% av totalbeloppet, inkl. anmälningsavgiften. Resenären kan välja mellan en återbetalning, ett alternativdatum för samma resa och pris eller en annan resa i samma period och samma pris.


Organisationsnummer: 8304016630
Godkänd för F-Skatt             

Adress : Vespucci Tours, Södra Mellby 12a, 277 35 Kivik, Sverige 
Telefon: 0451 370 03
E-Mail: info@vespucci-tours.com

Ägare: Chris Laroche