P9070283
P9080383
P1220684
DSC09003
italy-02b
DSC09375
P1230684
22222
IMG-20150414-00037
P1230185
vespucci-ITA905-01
vespucci-ITA904-06-879789
IMG-20160926-00216
IMG-20150420-00082-1
P1220699
P1230413
IMG-20150415-00040
P9070336

Bokningsförfråga

Toscana - Guidad Resa
 
vänligen kontakta oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Italien

Toscana

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


Upptäck ett vackert landskap, charmiga bergsbyar och ett unikt kulturarv på vår 8-dagars guidad rundresa med max. 8 resenärer i Toscana. Stadsvandringar i Florens, Siena, Pisa, San Gimignano och andra historiska byar, besök till flera historiska sevärdheter, entrébiljetter till olika sevärdheter som Siena katedralen och Pisa domkyrkan, ett vinslottbesök med en exklusiv provning i Chianti-regionen, ett marmorgrottabesök och en guidad vandring (valfri) ingår i vårt paket. I vår resa ingår 7 övernattningar i en typisk toskansk villa med utsikter till historiska bergsbyar och vinberg. Den familjeägde villan tillverkar eget ekologiskt vin och ha en restaurang med lokala specialiteter samt en friluftssimbassäng. Två-rätters-luncher eller middagar samt 1 dryck (alkoholhaltig eller alkoholfritt) ingår i vårt pris.


Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. Är ni en grupp av minst 6 resenärer, erbjuder vi gärna en anpassade resplan enligt era individuella önskemål samt resdagar som passar er bäst. Vi hjälper gärna med flyg till Pisa eller Florens.

Resplan

Dag 1 
Vid ankomsten till flygplatsen i Florens eller Pisa blir du välkomnade av din svensktalande guide innan du fortsätter till ditt boende, en typisk toskansk villa, där du stannar för 7 nätter. Om du anländer tidigt så er vår guide glad att visa dig ytterligare sevärdheter för att göra det mesta av din italienska resa. Boendet är en typisk toskansk villa på en kulle med utsikter till två historiska bergsbyar och omgiven av vindruvor och oliver. Den familjeägde villan tillverkar eget ekologiskt vin och ha en restaurang med lokala specialiteter samt en friluftssimbassäng. På kvällen väntar en typisk toskansk middag och detaljerade informationer om rundresan på dig.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Italien
Måltider: middag
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa


Dag 2
Idag åker du till Siena, staden vid foten av Chiantis vingårdar och känd för "Palio", en hästkapplöpning som hålls två gånger per år på stadens snäckformade torg "Piazza del Campo". Siena är också berömd för sin historia och för sina många konstskatter. Du besöker katedralen som byggdes på 1100-talet med vit, röd och svart marmor. 1995 sattes Sienas historiska centrum upp på UNESCOs världsarvslista. På eftermiddag upptäcker du ett 900 år gammalt kloster med fantastiska fresker innan du besöker på kvällen fästningsstaden Monteriggioni med sina 8 torn.


Tjänster som ingår: stadsvandring Siena, entrébiljett Siena katedral, besök kloster, besök bergsby Monterrigioni
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa


Dag 3
Du utforskar den charmiga lilla staden San Gimignano. På grund av sina 15 försvars- och bostadstorn som ännu reser sig över staden, är San Gimignano smeknamnet ”Medeltidens Manhattan”. Under en stadsvandring upptäcker du stadens medeltids- och renässansgator med natursköna utsiktsplatser. På eftermiddagen kan du delta på en promenad genom ett pittoreskt landskap med majestätiska utsiktsplatser över berg och dal runt om Sam Gimignagno (8 km). Som alternativ kan du utforska staden på egen hand eller vår guide organiserar en vinprovning med den fantastiska lokala vita vinet Vernaccia till dig. På kvällen upptäcker du den pittoreska bergsbyn Certaldo med sin välbevarade gammal stan. 

Tjänster som ingår: stadsvandring San Gimignano, naturvandring (valfri)
Måltider: frukost och lunch 
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa


Dag 4
Idag besöker du Florens, Renässansens vagga. Staden vid floden Arno är hem till en stor konstnärlig och kulturell rikedom. Du utforskar domkyrkan, basilikan Santa Croce, korsar den berömda bron Ponte Vecchio och låt dig förtrolla av den majestätiska Piazza della Signoria med statyer av till exempel David och Neptun. Enligt era personliga önskemål kan ni även besöka det berömda Galleriet Degli Uffizi med många konstverk från Botticelli, da Vinci och Michelangelo (bokas i förväg).
 

Tjänster som ingår: stadsvandring Florens, entrébiljett Santa Croce basilika 
Måltider: frukost och lunch 
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa


Dag 5
Du utforskar en historisk klosterkyrka och en vacker bergsby i Chianti-vinregionen. Tack vare vår lilla grupp kan vi göra flera stopp med panoramavyer på småvägar och upptäcka okända turistmål. Genom ett spektakulärt landskap ankommer du till ett imponerande vinslott. Efter slottsbesöket väntar en unik vinprovning på dig.


Tjänster som ingår: besök klosterkyrka och bergsby i Chianti-region, vinslottsbesök följd av vinprovning 
Måltider: frukost och lunch 
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa


Dag 6
Du upptäcker Pisa, känd för sin Campo dei Miracoli, hem till lutande tornet och den majestätiska katedralen som byggdes på 1000-talet. På eftermiddagen kör du norrut till marmorbergen där dramatiska utsiktsplatser och ett unikt besök till en marmorgrotta väntar på dig.


jänster som ingår: stadsvandring Pisa, entrébiljetter till Pisa katedral, baptisterium och historisk kyrkogård, guidad besök marmorgrotta
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa


Dag 7
Du besöker tre vackra och autentiska bergsbyar, oftast okända till vanliga turister. Du utforskar bl.a. ett rådhus från 900-talet, magnifika fresker och en romersk teater.


Tjänster som ingår: stadsvandring i tre bergsbyar
Måltider: frukost och middag
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa


Dag 8
Beroende om din avgångstid upptäcker du olika historiska sevärdheter innan du återvänder till flygplatsen i Pisa eller Florens


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Italien
Måltider: frukost


14.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter i 3-4 toskansk villa
 • 7 toskansk frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer i Italien
 • Svensktalande guide
 • Guidad stadsvandring Florens
 • Guidad stadsvandring Siena
 • Guidad stadsvandring Pisa
 • Stadsvandring San Gimignagno
 • Stadsvandring 5 bergsbyar
 • Guidad besök vinslott Chianti
 • Guidad besök marmorgrotta
 • Guidad naturvandring
 • Besök Florens katedral
 • Entrébiljett Santa Croce Florens
 • Entrébiljett Siena Katedral
 • Entrébiljett Pisa Katedral
 • Entrébiljett Pisa Baptisterium
 • Entrébiljett Pisa Kyrkogård