P9070283
P9080383
P1220684
DSC09003
italy-02b
DSC09375
P1230684
22222
IMG-20150414-00037
P1230185
vespucci-ITA905-01
vespucci-ITA904-06-879789
IMG-20160926-00216
IMG-20150420-00082-1
P1220699
P1230413
IMG-20150415-00040
P9070336

Bokningsförfråga

Toscana - Guidad Resa
 
vänligen kontakta oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Italien

Toscana

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


Upptäck ett spektakulärt landskap, charmiga bergsbyar och ett unikt kulturarv på vår 8-dagars guidad rundresa med max. 8 resenärer i Toscana. Stadsvandringar i Florens, Siena, Pisa, San Gimignano och andra historiska bergsbyar, besök och entrébiljetter till flera historiska sevärdheter, en vinprovning och utflykt till en marmorgrotta ingår i vårt paket. I vår resa ingår 7 övernattningar i en autentisk toskansk villa, omgiven av vinberg och olivträd. Två-rätters-luncher eller middagar samt 1 dryck (alkoholhaltig eller alkoholfritt) ingår i vårt pris.


Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. En grupp av 6 till 8 resenärer kan bestämma eget datum som passar bäst och även anpassa resplanen.Vi hjälper gärna med flyg till Pisa eller Florens.  

Resplan

Dag 1 

Vid ankomsten till flygplatsen i Florens eller Pisa välkomnas du av din svensktalande guide innan du fortsätter till ditt boende, en typisk toskansk villa, omgiven av olivträd och vinberg. Du stannar hela vistelse i samma boende. Om du anländer tidigt så er vår guide glad att visa dig ytterligare sevärdheter för att göra det mesta av din italienska resa. På kvällen väntar en typisk toskansk middag och ytterligare informationer om rundresan på dig.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Italien
Måltider: middag
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa


Dag 2
Idag fortsätter du till Siena, staden vid foten av Chiantis vingårdar och känd för "Palio", en hästkapplöpning som hålls två gånger per år på stadens snäckformade torg "Piazza del Campo". Siena är också berömd för sin historia och för sina många konstskatter. Du besöker katedralen som byggdes på 1100-talet med vit, röd och svart marmor. 1995 sattes Sienas historiska centrum upp på UNESCOs världsarvslista. På eftermiddag upptäcker du ett 900 år gammalt kloster med fantastiska fresker.


Tjänster som ingår: stadsvandring Siena, entrébiljett Siena katedral, besök kloster              
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa

                       
Dag 3                                            
Du utforskar den charmiga lilla staden San Gimignano. På grund av sina 15 försvars- och bostadstorn som ännu reser sig över staden, bär San Gimignano smeknamnet ”Medeltidens Manhattan”. Under en stadsvandring upptäcker du stadens medeltids- och renässansgator med natursköna utsiktsplatser. På eftermiddagen kan du delta på en promenad genom ett pittoreskt landskap med majestätiska utsiktsplatser över berg och dal runt om Sam Gimignagno (8 km). Som alternativ kan du utforska staden på egen hand eller vår guide organiserar en vinprovning med den fantastiska lokala vita vinet Vernaccia till dig.


Tjänster som ingår: stadsvandring San Gimignano, naturvandring (valfri)                
Måltider: frukost och lunch         
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa


Dag 4             
Idag besöker du Florens, Renässansens vagga. Staden vid floden Arno är hem till en stor konstnärlig och kulturell rikedom. Du utforskar domkyrkan, basilikan Santa Croce, korsar den berömda bron Ponte Vecchio och låt dig förtrolla av den majestätiska Piazza della Signoria med statyer av till exempel David och Neptun. Enligt era personliga önskemål kan ni även besöka det berömda Galleriet Degli Uffizi med många konstverk från Botticelli, da Vinci och Michelangelo (bokas i förväg). På eftermiddagen har du lite ledig tid om du så önskar.                    
 
Tjänster som ingår: stadsvandring Florens, entrébiljett Santa Croce basilika   
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa

 

Dag 5              
Genom ett kuperat landskap med majestätiska utsiktsplatser passerar du en historisk klosterkyrka och den vackra bergsbyn Montefioralle innan du utforskar Chianti-vinregionen. Tack vare vår lilla grupp kan vi göra flera stopps med panoramavyer på småvägar och upptäcka okända turistmål utanför det vanliga. Genom en spektakulär natur besöker du dessutom fästningsbyn Monteriggioni och delta på en vinprovning.


Tjänster som ingår: besök klosterkyrka och bergsbyar i Chianti-region, vinprovning                    
Måltider: frukost och lunch         
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa

                          
Dag 6                                          
Du upptäcker Pisa, känd för sin Campo dei Miracoli, hem till det lutande tornet och den majestätiska katedralen som byggdes på 1000-talet. På eftermiddagen kör du norrut till marmorbergen där dramatiska utsiktsplatser och ett spännande besök till en marmorgrotta väntar på dig. En unik upplevelse!


Tjänster som ingår: stadsvandring Pisa, entrébiljetter till Pisa katedral, baptisterium och historisk kyrkogård, guidad besök marmorgrotta                 
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa


Dag 7               
Du besöker de tre vackra och autentiska bergsbyar Volterra San Miniato och Certaldo, oftast okända till vanliga turister. Du utforskar bl.a. ett rådhus från 900-talet, magnifika fresker, en romersk teater och välbevarade stadskärnor från 1100-talet. Beroende om din reseperiod upplever ni även lokala marknader med spännande lokala delikatesser.


Tjänster som ingår: stadsvandring bergsbyar Volterra, Certaldo och San Miniato                         
Måltider: frukost och middag   
Logi: 3-4 stjärnig toskansk villa


Dag 8                

Beroende om din avgångstid upptäcker du olika historiska sevärdheter innan du återvänder till flygplatsen i Pisa eller Florens


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Italien       
Måltider: frukost


14.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter i 3-4 toskansk villa
 • 7 toskansk frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer i Italien
 • Svensktalande guide
 • Guidad stadsvandring Florens
 • Guidad stadsvandring Siena
 • Guidad stadsvandring Pisa
 • Stadsvandring San Gimignagno
 • Stadsvandring 5 bergsbyar
 • Guidad naturvandring 
 • Guidad besök marmorgrotta
 • Vinprovning
 • Besök historiska sevärdheter
 • Besök Florens katedral
 • Entrébiljett Santa Croce Florens
 • Entrébiljett Siena Katedral
 • Entrébiljett Pisa Katedral
 • Entrébiljett Pisa Baptisterium
 • Entrébiljett Pisa Kyrkogård


"En fantastisk kulturrundresa i Toscana med många trevliga upplevelser. Vi kan varmt rekommendera denna resa. Trevligt att Chris från Vespucci Tours tog tid att komma hem till oss och berätta. Absolut valuta för pengarna!"


Birgitta och Ingemar, Löddeköpinge