ICELAND B2 o6.13 211
ICELAND B2 o6.13 127
ICELAND B2 06.13 034
ICELAND A1-06.13 181
P1000426
ICELAND B2 06.13 087
ICELAND A2-6.13 284
ICELAND A2-6.13 163
ICELAND A1-06.13 187

Bokningsförfråga

Island - Syd
Island - Runt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Island

Runt


På vår ”Island-Runt”-Resa kör du runt hela Island i 11 dagar och utforskar Islands olika facetter längs ett dramatiskt lavalandskap, pittoreska vattenfall, spektakulära klippor och charmiga fiskebyar. En 3-timmars valskådningsbåttur, en ornitologisk utflykt till den största lunnefågelkoloni och en båttur på en issjö ingår i vårt paket. En omfattande dokumentation med en detaljerade resplan, vandrings- och utflyktstips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i alla våra resor.


I våra resor ingår övernattningar på 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och en lokal frukost. En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa på Island. Våra resor kan ändras individuellt enligt dina personliga önskemål. Resan kan bokas för varje dag året runt för ett garanterat pris. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 4 resenärer. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i bilen. Vi hjälper gärna med flyg till Reykjavik.

Resplan

Dag 1

Efter överlämningen av hyrbilen upptäcker du halvön Reykjanes med olika sevärdheter som Islands största sjö. På kvällen anländer du till Thingvellir nationalpark var du stannar 2 nätter.

Dag 2

I nationalparken Thingvellir och pittoreska sevärdheter i denna natursköna regionen som t.ex. Gullfoss vattenfallet och den 3000 år gamla vulkankratern Kerid. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer.

Dag 3

Längs sydkusten upplever du dramatiska klippor och mäktiga vattenfall innan du anländer till den vulkaniska stranden i Vik. Ta en lång promenad och observera sälkolonier. Du stannar 2 nätter i syden

Dag 4

Du upptäcker nationalparken Skaftafell/ Vatnajökull som omfattar 14200 kvm eller 14% av Islands landyta, vilket gör den till Europas största nationalpark. Glaciären Vatnajökull är med 8100 kvm Europas största och täcker ett antal berg och dalar. En guidad lunnefågelskådning med traktor och till fots samt en unik båttur på en issjö väntar på dig.

Dag 5

Du upptäcker östra delen av Island med sina pittoreska fjordar och charmiga fiskebyar. Du stannar 1 natt på östkusten.

Dag 6 & 7

Du fortsätter till Islands norra delen där dramatiska lavalandskap, mysiga varma källor, hemsökta basaltkanjoner och landets nordligaste stad väntar på dig. Du deltar också på en unik 3-timmars-valdskådningsbåttur. Du stannar 2 nätter i Islands Norden.

Dag 8

Rundresan tar dig vidare till västkusten. Du upptäcker olika historiska sevärdheter som medeltidskyrkor och ett friluftsmuseum, men också bisarra stenformationer och vackra vattenfall på fascinerande serpentinvägar. Du ankommer på kvällen vid Islands västkust där du stannar 2 nätter. 

Dag 9

Du upptäcker nationalparken Snaefell med sina vackra stränder, lavagrottor och autentiska fiskebyar. En vandring längs den dramatiska kusten ger dig majestätiska utsikter.

Dag 10 & 11

Du utforskar Reykjavik, världens nordligaste huvudstad, besöker parlamentet, tar en promenad längs hamnen och strosar genom stan.

22.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

11 dagar

Ingående Tjänster

 • 10 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • Frukost
 • Eget badrum
 • Hyrbilklass ekonomi
 • Fria mil
 • Helförsäkring
 • Självriskeliminering
 • Stöldskydd
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • 3-timmars valskådning båttur
 • Båttur på issjön Jökulsarlon
 • Guided utflykt lunnefågelkoloni
 • Omfattande dokumentation med detaljerad resplan, utflykts- och vandringstipps, information om alla sevärdheter, osv.
 • Väg- och stadskartor
 • Resebok


"En fantastisk resa på Island. Mycket professionell researrangör. När vi behövde annullera en aktivitet, fick vi direkt ett alternativ inom en halvtimme. Man känner sig tryggt att resa med Vespucci Tours."


Cecilia och Gustav, Mölndal