IMAG9004
P1050845
P1050969
travellers-01
IMG_20220510_163822_8
IMG_20220508_134130_8
IMG_20180607_100134
IMG_20180608_173145
P1050759
IMAG9138[1]
IMG_20190502_142119_7
travellers-04

Bokningsförfråga

Skottland - Guidad Kompakt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skottland Kompakt

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


Upplev det dramatiska högländet med majestätiska slott, historiska städer och charmiga fiskebyar under vår 8-dagars guidad rundresa till Skottland med max. 8 resenärer. Fri entré till flera slott, en whiskydestillerivisning följt av en provning och flera stads- och naturvandringar ingår i vårt paket. I vår resa ingår övernattningar på 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och en skotsk eller kontinental frukost. En huvudrätt samt dryck (alkoholisk eller alkoholfri) ingår varje dag.


Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. Är ni en grupp med minst 6 resenärer, erbjuder vi gärna en anpassad resplan enligt era individuella önskemål samt resdagar som passar er bäst. Vi hjälper gärna med flyg till Edinburgh.

Resplan

Dag 1

Vid ankomsten till Edinburghs flygplats välkomnas du av din svensktalande guide innan du fortsätter till halvön East Neuk Fife där du besöker den charmiga fiskebyn Ansruther. Om du anländer tidigt i Edinburgh skulle din guide vara glad att visa dig olika sevärdheter för att göra det mesta av din resa. På kvällen väntar en skotsk middag med ytterligare information om din resa på dig. Du stannar 2 nätter i en autentisk och levande fiskeby.                     

Tjänster som ingår: flygplatstransfer Edinburgh, besök Ansruther fiskeby 
Måltider: middag 
Logi: 3-4 stjärnigt boende på East Neuk Fife 


Dag 2
Du upptäcker universitetsstaden S:t Andrews med sin georgianska arkitektur och olika idylliska fiskebyar på halvön East Neuk Fife. På eftermiddagen väntar en guidad 6 km lång och enkel vandring längs den pittoreska östkusten med vackra utsikter på dig. Om du vill inte delta på vandringen så erbjuder vi naturligtvis ett alternativ.


Tjänster som ingår: stadsvandring S:t Andrews, besök flera fiskebyar, guidad naturvandring längs östkusten (valfri) 
Måltider: frukost och lunch              
Logi: 3-4 stjärnigt boende på East Neuk Fife


Dag 3

Du passerar den imponerande Tay-bron i Dundee, stannar för det historiska skeppet RRS Discovery och åker vidare dill det fascinerande 800 år gamla slottet Glamis, känt för sina sagor och legender. Vid kanten av Storbritanniens längsta flod Tay passerar du den väl bevarande bomullsfabriken Stanley Mills från slutet av 1700-talet innan du ankommer till den charmiga historiska byn Dunkeld med ett välbevarat centrum från 1700-talet. Du stannar 1 natt i den viktorianska byn Aberfeldy.              

Tjänster som ingår: besök RRS Discovery skepp (utanför), entrébiljett Glamis slott, besök bomullsfabrik Stanley Mills (utanför), besök Dunkeld by   
Måltider: frukost och lunch         
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Aberfeldy


Dag 4
Efter besöket av utsiktsplatsen Queen’s View vid kanten av serpentinsjön Loch Tummel upplever du det 700 år gamla slottet Blair som välkomnar dig med en fantastisk säckpipspelare och en av de finaste interiörer i Skottland. Genom det natursköna centrala höglandet med olika spektakulära utsiktsplatser anländer du på Skottlands västkust. Tack vore vår lilla grupp kan vi göra flera stopp med panoramavyer på okända vägar. Vid kanten av sjön Loch Awe besöker du slottsruinen Kilchurn innan du anländer till Oban för en guidad stadsvisning. På kvällen ankommer du till den pittoreska fiskebyn Inveraray vid Skottlands längsta vik Loch Fyne.


Tjänster som ingår: besök Queen’s View, entrébiljett Blair slott, besök höglandet och vattenfall, besök Kilchurn slott, guidad stadsvandring Oban,     
Måltider: frukost och middag    
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Inveraray


Dag 5

På morgonen kan du välja mellan ett besök till slottet Inveraray med sina majestätiska trädgårdar, den charmiga byn Inveraray med sin välbevarade arkitektur från 1700-tallet eller en unik vandring till en bergstopp varifrån där en av Skottlands finaste vyer över Inverarays slott och byn samt viken Loch Fyne väntar på dig. Genom ett spektakulärt landskap ankommer du på eftermiddag till whiskydestilleriet Glengoyne där en guidad visning samt provning väntar på dig. Senare kan du delta på en trevlig vandring i nationalparken Loch Lomond and The Trossachs med spektakulära utsikter över sjön Loch Lomond och sina 60 öar eller en båttur på sjön Loch Lomond. På kvällen anländer du till Stirling, den gamla skotska huvudstaden. Du stannar där 3 nätter. 


Tjänster som ingår: besök Inveraray slott och by, besök nationalpark Loch Lomond, guidade vandringar Loch Fyne och Loch Lomond (valfri), guidad destilleribesök
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Stirling


Dag 6
Du fortsätter till huvudstaden Edinburgh där du upplever stadens autentiska gator, den vibrerande gatan Royal Mile med sin georgiska arkitektur, katedralen S:t Giles, det 1000 år gamla slottet av Edinburgh och många andra sevärdheter.          
                          
Tjänster som ingår: stadsvandring Edinburgh    
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Stirling


Dag 7
På morgonen upptäcker du världens enda roterande båtshyss i Falkirk, ett imponerande tekniskt underverk, samt palatsruinerna av Linlithgow, huvudsäte till den gamla Stuart kungaklanen. Dessutom utforskar den historiska staden Stirling, Storbritanniens minsta, samt den autentiska fiskebyn Culross där du avsluter ditt skotska äventyr i en autentisk lokal pub med landets bästa fish-and-chips.


Tjänster som ingår: besök Falkirkhjul, entrébiljett Linlithgow palats, stadsvandring Stirling, besök Culross fiskeby 
Måltider: frukost och middag   
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Stirling


Dag 8
Beroende om dina avgångstider besöker den mäktiga fästningen Blackness vid kanten av viken Forth, smeknamnet ”skeppet som aldrig seglade” på grund av sin unika struktur. Senare återvänder till Edinburghs flygplats.            

Tjänster som ingår: flygplatstransfer Edinburgh
Måltider: frukost


15.500 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • 7 skotsk frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer Edinburgh
 • Svensktalande guide
 • Entrébiljett Linlithgow palats
 • Entrébiljett Glamis slott
 • Entrébiljett Blair slott
 • Guidad besök whiskydestilleri
 • Guidad stadsvandring Edinburgh
 • Guidad stadsvandring S:t Andrews
 • Guidad stadsvandring Oban
 • Guidad stadsvandring Stirling
 • Besök Loch Lomond nationalpark
 • Besök skotska höglandet
 • Besök fiskebyar East Neuk Fife
 • Besök historiska byar och städer
 • Besök flera slott och palats
 • Besök Falkirkhjul
 • Guidade naturvandringar (valfri)


"Vi har fått uppleva Skottland med dess underbara natur och kultur, slott och ruiner och mycket mer. Resan var mycket välplanerad och vår kunniga och trevliga guide Chris, som hela tiden ger det där lille extra vid alla tillfällen. Trevlig och lättsam guide med glimten i ögat. Vi kan varmt rekommendera en resa med Vespucci Tours och som vi själva gärna vill göra om inom en snar framtid."


Ulla, Yvonne, Marie, Göteborg