IMAG8724
norway-03b
IMAG8640
norway-05b
norway-02b
norway-01b
IMAG8433
norway-07b
norway-06b

Bokningsförfråga

Norge - Kompakt
Norge - Intensiv
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Norge

Intensiv


Utforska majestätiska fjordar, dramatiska kuster, en imponerande skärgård, höga berg och historiska städer på vår 10-dagars båt- och tågresa till Norge, nästan utan emissioner med batteridrivna båtar och utan bil. Tåg- och båtbiljetter, autentiska boende med eget badrum och frukost, en omfattande dokumentation med en detaljerad resplan, vandringsförslag, utflykt- och restaurangtips, samt 24-timmars telefonassistans ingår i vårt paket. Norska tåg och båtar är bland de mest moderna och bekväma i Europa. Ni övernattar tå dagar på Hurtigrutens fartyg längs den norska kusten.


I våra resor ingår övernattningar på 3-4 stjärniga boende med frukost. Våra resor kan ändras individuellt enligt dina personliga önskemål. Resan kan bokas för varje dag året runt för ett garanterat pris. Vi hjälper gärna med flyg eller tåg till Oslo, Trondheim eller Bergen.

Resplan

Dag 1 & 2

Du upptäcker Oslo, den norska huvudstaden som grundades 1048 av kung Harald III och före detta strategiska läget för vikingarna. Du bor 1 till 2 nätter i Oslo. 

Dag 3

På morgonen tar du tåget till Väster-Norge. Genom ett panoramalandskap med imponerande berg, natursköna sjöar och trähus anländer du till det norska bergsområdet på Hardangervidda-platån. Med en höjd på över 1 200 meter och en yta på 8 000 m2 är Hardangervidda den största platån i Europa. Fantastiska vandringar och majestätiska utsikter väntar där på er. Ni stannar där 1 natt. 

Dag 4

Ni tar den berömda Flåmsbanan, en 20 km lång järnväg med panoramautsikter och en lutning av mer än 50% som tar dig från en höjd av 865 meter till Sognefjorden på havsnivå. Du fortsätter ditt äventyr med en batteridriven båt utan emissioner och korsa den magiska Sognefjorden och dessa närliggande fjordar med ett djup på mer än 1 200 meter. Efter 5 timmar anländer du till Bergen där du stannar 1 natt.

Dag 5

Du utforskar den charmiga staden Bergen, med 270 000 invånare den näst största i Norge. Bergen, som dessutom var befolkat av vikingarna, kände till sin högtid vid skapandet av den Hanseatiska ligan. Byggt på flera kullar med fantastiska utsiktspunkter, förtrollar dig Bergen med sina fina trähus och långa promenader längs havet. Beroende om dit personligt intresse kan du också stanna 2 nätter i Bergen i stället av Oslo för olika utflykt i regionens natursköna område.

Dag 6 & 7

Under en 2 dagars-båtresa upptäcker du med Hurtigrutens fartyg Norges dramatiska kust med natursköna utsikter och en magnifik skärgård. Efter 2 nätter anländer du till staden Trondheim, den gamla norska huvudstaden. En fantastisk gammal hamn och olika historiska sevärdheter väntar där på dig. Du stannar 1 natt i Norge tredje största stad.

Dag 8, 9 & 10 

Du tar tåget söderut och passerar Norges fantastiska sjöregion till du ankommer till den lilla historiska byn Røros, en av landets vackraste. Du besöker bland annat koppargruvan som användes från 1644 till 1977 och flanerar genom byns medeltida gator flankerade med 400 år gamla trähus. Du stannar 1 natt i Røros innan du återvänder till Oslo för den sista natten.


15.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

10 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter 3-4 på stjärniga boende
 • 2 nätter på Hurtigrutenbåt
 • Frukost
 • Eget badrum
 • Båtbiljett Sognefjord 5 timmar
 • Båtbiljett Hurtigruten från Bergen till Trondheim 
 • Tågbiljett Oslo till Hardanger
 • Tågbiljett Hardanger till Myrdal
 • Tågbiljett Flåmsbanan
 • Tågbiljett Trondheim till Røros
 • Tågbiljett Røros till Oslo
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • Omfattande dokumentation med mer än 30 sidor och en detaljerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.
 • Väg- och stadskartor
 • Resebok