spain-08b
IMG_20230328_181826_0
spain-06b
IMG_20180514_10325587989
44444
spain-01bb
IMG_20190411_165519_0
spain-03b
P1360912
IMG_20190412_202722_1
12

Bokningsförfråga

Andalusien - Guidad Resa
 
vänligen kontakta oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spanien

Andalusien

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


Upplev Andalusiens kulturella och historiska arv från romerska över muslimska till kristna epokerna på vår 8-dagars guidad rundresa med max. 8 resenärer längs ett spektakulärt landskap och natursköna bergsbyar. Flera stadsvandringar, besök till vitmålade bergsbyar, entrébiljetter till olika historiska sevärdheter som Alhambra palatset, katedralen i Sevilla, Mezquita i Cordoba, en kalifatstad och en flamenco-musikkväll ingår i vårt paket.


I vår resa ingår övernattningar på 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och lokal frukost. 1 huvudrätt inkl. dryck ingår i priset. Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. En grupp av 6 till 8 resenärer kan bestämma eget datum som passar bäst och även anpassa resplanen.Vi hjälper gärna med flyg till Malaga.  

Resplan

Dag 1             
Vid ankomsten på flygplatsen i Malaga välkomnas du av din svensktalande guide innan du tar vägen genom det spektakulära naturreservatet Sierra de las Nieves till ditt första boende. På kvällen väntar en typisk andalusisk middag och detaljerade informationer om rundresan på dig. Du stannar 2 nätter i en autentisk finka nära Ronda. Den användes tidigare som olivpresskvarn.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Spanien, besök Sierra de las Nieves               
Måltider: middag                       
Logi: 3-4 stjärnigt boende nära Ronda


Dag 2
Du utforskar naturreservatet Grazalema med sitt spektakulära landskap och vackra bergsbyar. Tack vare vår lilla grupp kan vi göra flera stopp med panoramavyer på okända vägar. Du provsmakar lokala tapas-specialiteter under lunchtiden. Du upptäcker den imponerande bergsstaden Ronda som är delat av en 190 meter djup ravin. Tre broar leder över ravinen, en romersk, en morisk och en ny som skapades redan år 1751. Rondas Corrida är en av de äldsta och mest kända arenorna i Spanien. Lite fri tid väntar på dig senare under eftermiddagen.


Tjänster som ingår: stadsvandring Ronda, besök bergsby och naturreservat Grazalema          
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende nära Ronda


Dag 3 
På morgonen utforskar du den vitmålade bergsby Setenil med sina charmiga hus inbyggda i stengrottor. Du fortsätter till den imponerande bergsbyn Zahara de la Sierra med spektakulära panoramautsikter. Du besöker byns moriska borgsruiner innan du fortsätter norrut till Sevilla, Andalusiens största stad. Du stannar 2 nätter i Sevillas autentiska stadsdel La Macarena. Du stannar 2 nätter i Sevillas autentiska stadsdel La Macarena.


Tjänster som ingår: besök bergsby Setenil, besök bergsby Zahara, entrébiljett Zahara fästning
Måltider: frukost och middag   
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Sevilla


Dag 4       
Under en charmig och intensiv stadsvandring upptäcker du Sevillas historiska sevärdheter med byggnader i typisk mudéjar-arkitekturstil, slottet Alcazar, den katolska kyrkan San Salvador och katedralen, den största gotiska byggnaden i världen. Du utforskar det majestätiska torget Plaza de Espana, omgiven av en naturskön rosenträdgård, universitet som är Spaniens näst största byggnad och mycket mer.                        
 
Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Sevilla, entrébiljett Alcazar, entrébiljett Katedral, entrébiljett San Salvador kyrka
Måltider: frukost och middag    
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Sevilla

 

Dag 5  
Genom ett tusentals orangeträd passerar du den mäktiga fästningen Almodovar innan du utforskar ruinerna av den gamla kalifatstaden Medina Azahara från 900-talet. Du ankommer till Cordoba, ett UNESCO världsarv sedan 1984. Julius Caesar bestämde Cordoba den romerska huvudstaden i provinsen Hispania och på 700-talet var Cordoba den största staden i världen. Du besöker Cordobas Mezquita, en moské-katedral som byggdes under den moriska dominansen och omvandlades senare till en katedral. Du strosar genom det judiska och arabiska kvarteret och utforskar den imponerande romerska bron. Du stannar 1 natt i Cordoba.


Tjänster som ingår: guidad visning kalifatstad, guidad stadsvandring Cordoba, entrébiljett Mezquita
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Cordoba

                          
Dag 6   
Du utforskar Cordobas östra stadsdel med sitt imponerande torg Plaza de la Corredera och upptäcker 12 pittoreska trädgårdar på palatset Viana. Genom Andalusiens vackra vingårdsvägar och det spektakulära naturreservatet Subbeticas med sina miljontals olivträd upplever du det imponerande slottet La Motta på en altitud av 1200 meter med pittoreska panoramautsikter över berg och dal. På kvällen ankommer du till Granada där du stannar 2 nätter.


Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Cordoba, entrébiljett Patios de Viana, besök Subbeticas naturreservat, entrébiljett La Motta slott         
Måltider: frukost och lunch         
Logi: 3-4 stjärnigt boende nära Granada


Dag 7                
Idag upptäcker du Granada, en historisk stad vid foten av bergskedjan Sierra Nevada. Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och fästningsområdet Alhambra som betyder ”Den Röda”. Efter Alhambra-besöket strosar du genom de historiska kvarteren Albaycin och Sacromonte innan du avslutar ditt andalusiska äventyr på bästa sättet: men en autentisk flamenco-musikkväll i en andalusisk vinbar.


Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Granada, entrébiljett Alhambra, flamenco-kväll
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende nära Granada


Dag 8                 

Genom ett naturskönt landskap upptäcker du bergsbyn Montefrio om det finns tillräcklig tid innan du återvänder igen till flygplatsen i Malaga.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Malaga
Måltider: frukost

14.500 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • 7 frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer i Spanien
 • Svensktalande guide
 • Flamenco-musikkväll i Granada
 • Guidad stadsvandring Sevilla
 • Guidad stadsvandring Cordoba
 • Guidad stadsvandring Granada
 • Guidad stadsvandring Ronda
 • Guidad bergsbyvandring Zahara
 • Guidad bergsbyvandring Setenil
 • Guidad bergsbyvand. Grazalema
 • Entrébiljett Mezquita
 • Entrébiljett Alhambra
 • Entrébiljett Alcazar i Sevilla
 • Entrébiljett Katedral i Sevilla
 • Entrébiljett S. Salvador kyrka 
 • Entrébiljett Medina Azahara
 • Entrébiljett La Motta slott
 • Entrébiljett Zahara fästning
 • Besök naturreservat Grazalena
 • Besök naturreservat Subbeticas
 • Besök naturreservat Sierra Nieves


"Detta var vår andra resa arrangerad av Vespucci Tours och vi är lika imponerad denna gång av det professionella genomförandet av resan. Allt är väl förbered och mycket välorganiserad. Mycket bra information före och under resan."


Bernt och Anita, Bålsta