P8290223
P8270024
Skärmbild 2024-03-06 174720
P8310383
P8300343
P8310356
Skärmbild 2024-03-06 174504
P8280100
P8290207
P8310423

Bokningsförfråga

Provence
Alsace
Alsace och Bourgogne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frankrike

Provence


Längs ett dramatiskt landskap, majestätiska lavendelfält, historiska städer och charmiga bergsbyar upplever du Sydfrankrikes vackra regioner Provence, Côte-d’Azur och Camargue. Ett vingårdsbesök med provning och entrébiljetter till påvepalatset i Avignon och cistercienserklostret Senanque, samt en omfattande dokumentation med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vår resa.

 

I våra resor ingår 7 övernattningar på 3-4 stjärniga boende i ett vackert landskap. Vanligtvis stannar du minst 5 nätter i samma boende och vid tillgänglighet med pool. En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Frankrike. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personliga intresse. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas året runt och är utformade att du inte förlorar för mycket tid i bilen. Vi hjälper gärna med flyg.

Resplan

Dag 1 & 2

Efter överlämningen av hyrbilen upptäcker du flera historiska hamnstäder längs Côte-d’Azur-kusten som Antibes och St. Tropez samt historiska sevärdheter som fästningen Brégançon, stolt belägen ovanför en havsklippa och halvön Bénats med sina vackra sandstränder och dolda bukter.               
Dag 3                       
Längs den dramatiska kustvägen i Cassis-regionen anländer du till den romerska staden Aix-en-Provence vid foten av berget Saint-Victoire. Där utforskar ni allén Cours Mirabeau, det gamla stadshuset och andra imponerande byggnader. Du stannar de kommande nätterna i ett autentiskt boende i ett vackert landskap.
Dag 4 & 5              
Du utforskar den vackra romerska byn Roussillon med sina ockerfärgade byggnader, den spektakulära bergsbyn Gordes och det 900 år gamla cistercienserklostret Senanque omgiven med sagolika lavendelfällt. Du upptäcker dessutom charmiga bergsbyar och småstäder i den vackra Lubéron- regionen och deltar bl.a. i en vinprovning och besöker osttillverkare och örtodlingar. Tack vare vår dokumentation upptäcker du sevärdheter utanför det vanliga.
Dag 6                       
Din rundresa fortsätter genom ett kuperat landskap till den charmiga byn Baux-de-Provence som ligger majestätiskt på en bergstopp i Alpilles-bergsmassiven. Du anländer till den historiska staden Avignon där du upptäcker bl.a. påvepalatset och den kända bron Saint-Bénézet.                        
Dag 7                       
Du utforskar det arkitektoniska mästerverket Pont-du-Gard, en romersk akvedukt med en längd av 270 m och höjd av 49 m över floden Gard och sedan 1985 ett UNESCO världsarv. På eftermiddagen anländer du till den historiska staden Nîmes där ni besöker bl.a, den ellipsformade amfiteatern från 200-talet f.Kr. Senare kan du även utforska den karga och imponerande Camargue-regionen med sina fascinerande traditioner.
Dag 8                       
Längs slingrande vägar upptäcker du den spektakulära kanjonen Gorge du Verdon, känt för sitt turkosblåa vatten. Och varför inte ta en sväng till Monaco innan du återvänder till flygplatsen?


11.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • Frukost
 • Eget badrum
 • Hyrbilklass ekonomi
 • Fria mil
 • Helförsäkring
 • Självriskeliminering
 • Stöldskydd
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • Vingårdsbesök med provning
 • Entrébiljett Avigon påvepalats
 • Entrébiljet Senanque kloster
 • Omfattande dokumentation med en detajlerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.

 • Väg- och stadskartor
 • Resebok