portugal-01b
portugal-05b
P1010790
IMG_20200104_095154_1
portugal-02b
portugal-03b
portugal-06b
IMG_20200105_170553_0
P1010884
IMG_20200109_084545_5

Bokningsförfråga

Portugal - Guidad Resa
 
vänligen kontakta oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Portugal

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


En spektakulär kust, ett dramatiskt bergsområde, charmiga fiske- och bergsbyar, vackra historiska städer och majestätiska palats väntar på dig på våra smågrupp-rundresa med max. 8 resenärer till Portugal. En exklusiv vinprovning i Douro-dalen på en autentisk familjeägd vingård, en fado-musikkväll i universitetsstaden Coimbra, en tågresa längs Douro-floden, flera stadsvandringar och entrébiljetter till historiska sevärdheter som nationalpalatset i Queluz ingår i vårt paket. I vår resa ingår 7 övernattningar på 3-4 stjärniga och autentiska boende med en familjär atmosfär och en lokal frukost. Lunch eller middag samt dryck (alkoholhaltig eller alkoholfritt) ingår.


Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. Är ni en grupp av minst 6 resenärer, erbjuder vi gärna en anpassade resplan enligt era individuella önskemål samt resdagar som passar er bäst. Vi hjälper gärna med flyg till Porto och Lissabon.

Resplan

Dag 1

Vid ankomsten till flygplatsen i Porto blir du välkomnade av din svensktalande guide. Du reser till ditt första boende i Porto där en lokal middag med ytterligare information väntar på dig. 


Tjänster som ingår: stadsvandring Porto 
Måltider: frukost och middag
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Porto


Dag 2

Under en guidad stadsvandring upptäcker du Porto, den näst största staden i landet och känd för sina färgglada hus. Du utforskar flera historiska platser, olika stadsdelar och avsluta ditt portugisiska äventyr med ett besök till en portvinkällare. På kvällen tar du dig till Douro-vinregionen där en exklusiv provning av det fantastiska lokala vinet väntar på dig. Under en lokal middag smakar du på lokala specialiteter. Du stannar 2 nätter hos en lokal vinodlare. 


Tjänster som ingår: stadsvandring Porto, vinprovning Douro 
Måltider: frukost och middag
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Douro-vinregionen


Dag 3
På fantastiska serpentinvägar med majestätiska utsikter upplever du den natursköna Douro-vingårdsregionen, världens äldsta vinregion och deltar på en unik tågresa längs Douro-floden med vackra panoramavyer. Tack vare vår lilla grupp kan vi göra flera stopp på okända vägar med spektakulära utsikter. 


Tjänster som ingår: besök Douro vingårdsregion, tågbiljett längs Douro-floden
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Douro-vinregionen


Dag 4

Söderut genom ett pittoreskt landskap ankommer du till en av Portugals vackraste stöder, Coimbra. Där besöker du bl. a. det berömda universitetet i Coimbra, det mest prestigefyllda i landet och bland de äldsta i Europa. Du kommer också att upptäcka det vackra S:t-Mikael-kapellet och det historiska Joanina-biblioteket i barockstil, med mer än 200.000 volymer (och även några fladdermöss). På kvällen väntar en autentisk fado-musikkväll i en lokal bar de vinhos på dig.


Tjänster som ingår: entrébiljett Coimbra universitet, fado-musikkväll
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Douro-vinregionen


Dag 5

Du fortsätter söderut där du utforskar den historiska staden Tomar. Efter en stadsvandring besöker du klosterslottet från 1000-talet, grundat av templarna. På eftermiddagen utforskar du den medeltida byn Obidos som knappast har förändrats sedan 1400-talet. På kvällen anländer du till Sintra nationalpark där du bor de närmaste tre nätterna. Beroende om tillgänglighet på ett boende med havsutsikt. 


Tjänster som ingår: entrébiljett Tomar klosterslott, guidad besök Tomar, guidad besök Obidos
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Sintra nationalpark


Dag 6

Idag upptäcker du Portugals dramatiska kust med majestätiska utsiktspunkter, hemliga vikar och spektakulära klippor. En guidad naturvandring väntar på dig vid atlanten längs den spektakulära kusten. Du besöker också den charmiga fiskebyn Azenhas do Mar, en av de vackraste i landet. 


Tjänster som ingår: besök av Portugals kust, besök historiska fiskebyar, guidad naturvandring
Måltider: frukost och lunch


Dag 7

Du utforskar nationalpalatset Queluz som byggdes på 1800-talet i rokokostil och bär det stolta namnet "Portugals Versailles". På eftermiddagen kan du välja mellan en upplevelse på nationalparken Sintra med sina imponerande slott och palats i ett vackert naturreservat eller en utflykt till den portugisiska huvudstaden Lissabon.


Tjänster som ingår: entrébiljett Queluz palats, guidad stadsvandring Lissabon
Måltider: frukost och lunch 
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Sintra nationalpark


Dag 8
Beroende om dina avgångstider skulle din guide vara glad att visa dig ytterligare sevärdheter för att göra det mesta av dina upplevelser i Portugal 


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Lissabon

Måltider: frukost


12.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter i 3-4 stjärniga boende
 • 7 frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer i Portugal
 • Svensktalande guide
 • Fado-Musikkväll i Coimbra
 • Guidad stadsvandring Porto
 • Guidad stadsvandring Lissabon
 • Guidad stadsvandring Coimbra
 • Guidad stadsvandring Tomar
 • Besök fiske- och bergsbyar
 • Tågresa längs floden Douro
 • Vinprovning Douro
 • Entrébiljett Queluz palats
 • Entrébiljett Tomar fästning
 • Entrébiljett Coimbra universitet
 • Guidad vandring längs kusten
 • Besök nationalpark Sintra (v.)