P7150173
P7200251
P7170066
P7180182
P6170050
P7180185
P7140082
P7170087
P7170118
P7170129
P7200266

Bokningsförfråga

Mexiko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mexiko


Upptäck mäktiga maya- och kolonialstäder, spektakulära stränder och fascinerande traditioner på vår 12-dagars-rundresa på den mexikanska halvön Yucatan. En dokumentation av 40 sidor med en detaljerad resplan, vandringskartor, restaurangtipps, utflyktstips och sevärdheter otillgängliga till vanliga turister ingår i vårt paket. En telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid problem eller frågor under resan ingår i alla våra resor.


I vår resa ingår övernattningar på 3-4 stjärniga och autentiska boende med en familjär atmosfär och frukost. En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Mexiko. Halvön Yucatan är känt som den tryfggaste regionen i Centralamerika. Våra resor kan ändras individuellt enligt dina personliga önskemål. Resan kan bokas för varje dag året runt för ett garanterat pris. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 4 resenärer. Vi hjälper gärna med flyg till Mexiko.

Resplan

Dag 1, 2 & 3

Efter överlämningen av hyrbilen kör du längs den pittoreska Maya-kusten till du anländer i en charmig stad där du stannar 3 nätter. Strosa genom de vibrerande gatorna och avkoppla på de vita stränderna och det turkosa vattnet på karibiska havet.

Dag 4 & 5

Du ankommer till kolonialstaden Valladolid. Stadskärnan grundades av spanska konkvistadorer på 1500-talet på en gammal mayastad. Du besöker bl.a. San Bernardino klostret och en traditionell hantverksmarknad och även en vackra naturreservat var det finns en rosa sjö samt landets största flamingokoloni. På eftermiddagen upptäcker du en magnifik cenote, ett djupt slukhål som är karakteristiskt för Mexiko och ett antikt mayatempel som nämndes ”Svarta Jaguaren”, omgiven av en spektakulär djungel. Du stannar 2 nätter i Valladolid

Dag 6

Du fortsätter till mayastaden Chichén Itza, ett UNESCO världskulturarv sedan 1988. Staden byggdes i Puuc-arkitekturstil på 500-talet och imponeras med den berömda pyramiden El Castillo. Du fortsätter västerut till du ankommer i Yucatans största stad, Mérida, där du stannar 2 nätter.

Dag 7

Du utforskar den "vita staden" Mérida med sina magnifika koloniala byggnader. Enligt ditt personliga intresse kan du upptäcka på eftermiddagen ett naturreservat vid Yucatans västkust.

Dag 8 & 9

Längs den natursköna Puuc-vägen upplever du flera historiska sevärdheter, charmiga byar, autentiska marknader, magnifika haciendas och imponerande kloster till du ankommer i en av Yucatans vackraste småstäder, smeknamnet "den gula staden" på grund av sina gulmålade byggnader. Maya-språket domineras fortfarande på gatorna. Du stannar 1 natt i den vackra byn. Beroende om ditt personliga intresse kan du lägga till 2 nätter för ett besök till den historiska staden Campeche och sina imponerande historiska underverk.

Dag 10, 11 & 12

Genom ett naturskönt landskap upptäcker du Yucatans största mayastad och ankommer till den imponerande arkeologiska mayastaden Tulum från 500-talet. Komplexet ligger på en klippa med en magnifik utsikt över karibiska havet och användes som fästningsstad och fiskehamn till andra mayastäder. Du kan även upptäcka ett unikt biosfärområde med en imponerande djurvärld. På kvällen anländer du igen vid mayakusten där ni stannar de sista 3 nätterna.


9.900 kr / person
enkelrumstillägg +50%

12 dagar

Ingående Tjänster

 • 11 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • Frukost
 • Eget badrum
 • Hyrbilklass ekonomi
 • Fria mil
 • Helförsäkring
 • Självriskeliminering
 • Stöldskydd
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • Omfattande dokumentation med mer än 40 sidor och en detajlerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.
 • Väg- och stadskartor
 • Resebok