P1050969
P1050896
IMAG9004
IMAG9102
P1050882
IMG_20190502_100937_8
scotland-10b
P1050759
scotland-08b
P1050768
P1050845

Bokningsförfråga

Skottland - Kompakt
Skottland - Västkust
Skottland - Intensiv
Skottland - Whisky
Skottland - Hebriderna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skottland

Kompakt


Upplev Skottlands pittoreska höglandet med majestätiska slott, historiska städer och charmiga fiskebyar under vår 8-dagars rundresa genom ett majestätiskt landskap. Fri entré till olika historiska sevärdheter, en gratis whiskydestillerivisning, en omfattande dokumentation med en detaljerad resplan, vandringskartor, utflykts- och restaurangtips, samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem under resan ingår i vårt paket.


I vår resa ingår övernattningar på 3-4 stjärniga Bed & Breakfasts och hotell med en familjär atmosfär och en skotsk eller kontinental frukost. En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Skottland. Våra resor kan ändras individuellt enligt dina personliga önskemål. Resan kan bokas året runt för ett garanterat pris. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Vi hjälper gärna med flyg till Edinburgh.

Resplan

Dag 1 & 2
Efter överlämningen av hyrbilen utforskar du  East Neuk Fife halvön med sina pittoreska fiskebyar. Besök universitetsstaden S:t Andrews med sin georgianska arkitektur och historiska byggnader och njut av flera kustvandringar. Du stannar 2 nätter i en historisk fiskeby.

Dag 3
På morgonen upplever du Storbritanniens mest hemsökta slott från 1300-talet, känt för sina sagor och legender. Genom ett pittoreskt landskap och Skottlands längsta flod Tay upptäcker du en välbevarad nedlagd bomullsfabrik och den historiska byn Dunkeld. Du stannar 1 till 2 nätter i en viktoriansk by söder om nationalparken Cairngorms. 

Dag 4
På morgonen passerar du en magnifik utsiktsplats innan du besöker det vita slottet Blair, vaggan till många jakobinska uppror och hem till en av de finaste interiörer i Skottland. Genom det spektakulära höglandet anländer du på Skottlands västkust. Tack vare vår dokumentation upptäcker du natursköna panoramautsiktsplatsen otillgängliga till vanliga resenärer. Du besöker Oban, västkustens största stad och en slottsruin från 1400-talet. Du övernattar vid västkusten i en autentisk fiskeby.

Dag 5
Du upplever en av Skottlands charmigaste fiskebyar, hem till ett av landets mest magnifika slott. En fin vandringsväg leder till en spektakulär utsiktsplats med vyer över slottet, byn och Skottlands längsta vik. På eftermiddag utforskar du det natursköna landskapet i Loch Lomond nationalparken under olika vandringar eller en båttur på Skottlands största sjö och delta på ett unikt whiskydestilleribesök till en av de sista familjeägda destilleri i Skottland. Destilleriet är känd för den långsammaste destilleriprocessen i världen. De stannar sista nätterna i Stirling.

Dag 6

Du besöker den skotska huvudstaden Edinburgh där du upplever den pittoreska gatan Royal Mile, katedralen S:t Giles, det 1000 år gamla slottet, det kungliga palatset Holyrood och många andra sevärdheter. 

Dag 7 & 8
Du upptäcker Stirling, Skottlands gamla huvudstad, flera historiska byggnader som en fästning med smeknamnet ”skeppet som aldrig seglade” och den enda roterande båthissen i världen. Avslut ditt skotska äventyr på en typisk skotsk pub i en autentisk fiskeby vid viken Forth.


12.500 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • Skotsk frukost
 • Eget badrum
 • Hyrbilklass ekonomi
 • Fria mil
 • Helförsäkring
 • Självriskeliminering
 • Stöldskydd
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • Entré Blair slott
 • Entré Glamis slott
 • Guidad whiskydestilleribesök
 • Omfattande dokumentation med en detajlerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.

 • Väg- och stadskartor
 • Resebok


"Resan överträffade våra förväntningar och det var ett perfekt program som Chris och Vespucci Tours lade upp. Vi fick natur, kultur, god mat och Whisky provningar. Vi är mycket nöjda! Sedan hade vi god tur med vädret och endast regn en halvtimme! Skottland visade sin mest vackra sida och vi avslutade med bad i havet i Anstruther! Tillägger att det var 12 grader varmt. Vi vill gärna resa igen med denna form av resa."


Lisa och Pelle, Motala