IMAG2033
P1090316
P1160861
IMAG1976
P1350814
P1350974
P1180917
P1080275
P1080356
P1140603
P1160828
P1180930
P1080238
IMAG1973
P1160882
P1350674

Bokningsförfråga

Provence
Alsace
Alsace och Bourgogne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frankrike

Alsace


Längs historiska bergsbyar upplever du den charmiga vinregionen Alsace. Ett vingårdsbesök med provning, en båttur i Strasbourg och en omfattande dokumentation med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vår resa.


I våra resor ingår 7 övernattningar på ett 3-4 stjärnigt boende i en autentisk by omgiven av vinberg. Vanligtvis stannar du under hela vistelsen på samma ställe. En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Frankrike. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personliga intresse. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas året runt och är utformade att du inte förlorar för mycket tid i bilen. Vi hjälper gärna med flyg.

Resplan

Dag 1

Efteröverlämningen av hyrbilen upptäcker du byn Eguisheim med sin snigelförmat gamla stan och korsvirkeshus. På kvällen anländer då till ditt boende i en autentisk och historisk by, omgiven av pittoreska vinberg. Härifrån är det bara en stenkast till alla sevärdheter och utflykt. 
Dag 2                         
Du upptäcker en medeltidsstad, hem till Alsaces äldsta folkfest och smeknamnet ”stan av tre slott”. Därefter utforskar du en fästningskyrka från 1500-talet i en charmig lite by. Därifrån kan du vandra genom en pittoresk vingård till den historiska staden Riquewihr. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer.  
Dag 3                      
Du Strasbourg där du besöker den gotiska katedralen, kammarcellhuset och strosa genom den historiska stadsdelen ”Petite France”. På eftermiddagen väntar en unik båttur med magnifika utsikter till gamla stan och europeiska kvarteret.            
Dag 4                        
Under en naturskön och enkel promenad genom Alsaces vackraste vinberg passerar du tre charmiga och autentiska småbyar och upplever ett vingårdsbesök, följt av en exklusiv provning. Du kan naturligtvis också ta bilen till de olika byar.               
Dag 5                        
Du besöker slottet Haut-Koenigsbourg som byggdes på 1100-talet på ett 757 meter högt berg.  Du fortsätter till en pittoresk stad som är känt för sitt unika vin som kallas ”Pistolet” enligt legenden från 1562 om kejsaren, borgmästaren och en pistol. Du besöker också ett pepparkakshus i en autentisk by. Genom en pittoresk serpentinväg anländer du till ett 1400 år gammalt kloster på en altitud av 764 meter med utsikter till den tyska Schwarzwald.          
Dag 6                      
Längs slingrande vägar genom Alsaces bergskedja Vosges väntar dramatiska utsikter till dig. Du ankommer till en lokal ostproducent var du provsmakar den lokala ostsorten Munster. Du passerar också ett slott med en fantastisk utsikt över en historisk by och vingårdar där du kan njuta av en unik lunch. Senare kan du fortfarande besöka Frankrikes största friluftsmuseum med unika byggnader och traditionella konsthantverk.                 
Dag 7 & 8                
Du upptäcker en av de vackraste byar i Alsace innan du fortsätter till Colmar. Staden byggdes i pittoresk korsvirkesstil och genomkorsas av flera kanaler och är därför smeknamnet “Lilla Venedig”.


10.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärnigt boende
 • Frukost
 • Eget badrum
 • Hyrbilklass ekonomi
 • Fria mil
 • Helförsäkring
 • Självriskeliminering
 • Stöldskydd
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • Vingårdsbesök med provning
 • Båttur Strasbourg
 • Omfattande dokumentation med en detajlerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.

 • Väg- och stadskartor
 • Resebok


"Mycket omväxlande och innehållsrikt program. Professionell organisation."


Agneta och Kjell-Åke, Lund