P1150434
P1150544
P1150487
P8130297
P9250021
P8130299
P1160961
P1030313
P1150179
P1150235

Bokningsförfråga

Schweiz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tåg- och Båtresa

Schweiz


Upplev ett majestätiskt landskap och historiska bergsbyar i Schweiz under vår 8-dagars tåg-och-båt-rundresa genom berg och dal och längs dramatiska glaciärer och pittoreska sjöar. 7 övernattningar, samtliga tågbiljetter på flexibla avgångstider, flera båtturer och kabinbanor samt fri entré till mer än 20 sevärdheter och en omfattande dokumentation med utflyktstips, vandringskartor, restaurangsförslag och en detaljerad resplan ingår i vårt paket. Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid problem eller frågor ingår i varje resa. Ni upplever bl.a. alperna under den kända tågresan Glacier Express, besöker Matterhorns bergstoppen på över 3000 m och utforskar sjöarna som Vierwaldstättersee, en av Europas vackraste. Utan bil behöver ni bara sitta ner, koppla av och njuta av magnifika panoramautsikter nästan utan miljöavsläpp. 


I vår resa ingår övernattningar på 3-4 stjärniga hotell med frukost. Våra resor kan ändras individuellt enligt dina personliga önskemål. Resan kan bokas för varje dag året runt för ett garanterat pris. Vi hjälper gärna med flyg till Schweiz.

Resplan

Dag 1

Du ankommer till Zürich, den största staden i Schweiz. Du upptäcker den gamla staden och kan även delta på en gastronomisk båtutflykt på Zürichsee där du njuter av en fantastisk ostfondue. Beroende om din ankomstflygplats kan resan även börja i Genève eller Basel.

Dag 2

Längs sjön Zürichsee börjar din uppstigning till schweiziska alperna och längs historiska städer som Rapperswil och genom vackra dalar ankommer du till S:t Moritz, en exklusiv skidort som erbjuder under sommaren till fantastiska vandringsmöjligheter. Tack vare vår dokumentation hittar du vandringsförslag och sevärdheter utanför det vanliga.

Dag 3

Idag upptäcker du ett av Europas mest imponerande landskap under en heldagsresa på Glacier Expresståget där andlöst spännande utsikter genom dalar, över bergstoppar och förbi vattenfall och glaciärer väntar på dig. På kvällen ankommer du till den lilla bergsbyn Zermatt på en altitud av 1600 m.

Dag 4

Du utforskar den fantastiska bergsregionen som leder dig till olika bergstoppar där Matterhorn är med 4478 m den andra högsta i Schweiz och kanske en av världens vackraste. Olika utflyktsmål som glaciärvandringar kan bokas i den här charmiga regionen innan du fortsätter till den franska delen av Schweiz där du bor 2 nätter vid sjön Genève.

Dag 5

Olika utflyktsmål väntar på dig i regionen Suisse Romande runt om och på sjön Genève. Du kan besöka staden Genève, Olympiamuseet i Lausanne, slottet Chillon, olika osttillverkare och delta på flera båtturer på sjön eller vandra genom fantastiska vinberg längs sjön med avkopplande vistelser.

Dag 6, 7 & 8

På tåget Golden Pass med sina guldfärgade vagnar passerar du pittoreska vinberg och kan även ta en runda på Europas högst belägna järnväg på över 3454 m. På eftermiddag ankommer du till Luzern, kanske landets vackraste stad. Där utforskar du den gamla stan och sjön Vierwaldstättersee under en unik båtutflykt med flera stopp där en leder upp med en kabinbana för majestätiska panoramautsikter. Olika vandringsmöjligheter och charmiga byar längs den vackraste schweiziska sjön väntar där på dig.

15.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga hotell
 • Frukost
 • Eget badrum
 • Båtresa Vierwaldstätter sjö
 • Båtresa Zürich sjö
 • Båtresa Genève sjö
 • Båtresa Interlaken sjö
 • Tågbiljetter under hela resan
 • Tågbiljetter Glacier Express
 • Tågbiljetter Golden Pass
 • Biljetter kabinbanor till berg 
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • Omfattande dokumentation med en detaljerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.
 • Väg- och stadskartor
 • Resebok