norway-03b
IMAG8724
norway-07b
norway-01b
IMAG8433
ireland-09b
norway-06b
IMAG8626

Bokningsförfråga

Norge - Kompakt
Norge - Intensiv
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Norge

Kompakt


Upptäck en dramatisk kust, majestätiska fjordar, ett magnifikt bergsområde och historiska städer på vår 8-dagars båt- och tågresa till Norge helt utan emissioner med batteridrivna båtar och utan bil. Tåg- och båtbiljetter, autentiska boende med eget badrum och frukost, en omfattande dokumentation med en detaljerad resplan, vandringsförslag, utflykt- och restaurangtips, samt 24-timmars telefonassistans ingår i vårt paket. Norska tåg och båtar är bland de mest moderna och bekväma i Europa.


I våra resor ingår övernattningar på 3-4 stjärniga boende med frukost. Våra resor kan ändras individuellt enligt dina personliga önskemål. Resan kan bokas för varje dag året runt för ett garanterat pris. Vi hjälper gärna med flyg eller tåg till Oslo eller Bergen.

Resplan

Dag 1 & 2

Du upptäcker Oslo, den norska huvudstaden som grundades 1048 av kung Harald III och före detta strategiska läget för vikingarna. Du bor 1 till 2 nätter i Oslo. 

Dag 3

På morgonen tar du tåget till Väster-Norge. Genom ett panoramalandskap med imponerande berg, natursköna sjöar och trähus anländer du till det norska bergsområdet på Hardangervidda-platån. Med en höjd på över 1 200 meter och en yta på 8 000 m2 är Hardangervidda den största platån i Europa. Fantastiska vandringar och majestätiska utsikter väntar där på er. Ni stannar där 1 natt.

Dag 4

Ni tar den berömda Flåmsbanan, en 20 km lång järnväg med panoramautsikter och en lutning av mer än 50% som tar dig från en höjd av 865 meter till Sognefjorden på havsnivå. Du fortsätter ditt äventyr med en batteridriven båt utan emissioner och korsa den magiska Sognefjorden och dessa närliggande fjordar med ett djup på mer än 1 200 meter. Efter 5 timmar anländer du till Bergen där du stannar 2 till 3 nätter.

Dag 5 & 6

Du utforskar den charmiga staden Bergen, med 270 000 invånare den näst största i Norge. Bergen, som dessutom var befolkat av vikingarna, kände till sin högtid vid skapandet av den Hanseatiska ligan. Byggt på flera kullar med fantastiska utsiktspunkter, förtrollar dig Bergen med sina fina trähus och långa promenader längs havet. Under din vistelse i den charmiga Bergen har du möjligt att intensiv utforska den här vackra regionen med olika utflykt till fjordar och skärgårdar med ensamma öar.

Dag 7 & 8
Du tar tåget österut på den fantastiska Bergensbanan och passerar ett av Norges vackraste Naturområdet med mystiska sjöar, imponerande berg och gränslösa skogar


10.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • Frukost
 • Eget badrum
 • Båtbiljett Sognefjord 5 timmar 
 • Tågbiljett Oslo till Hardanger
 • Tågbiljett Hardanger till Myrdal
 • Tågbiljett Flåmsbanan
 • Tågbiljett Bergen till Oslo
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • Omfattande dokumentation med  en detaljerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.
 • Väg- och stadskartor
 • Resebok