P1160861
P1180917
W3-ffsAg.jpeg
IMG_20220930_101750_7
P1160882
P1140603
P1080275
P1350974
IMG_20220926_145419_7
IMAG1973
IMAG1976
000000000
P1080356
P1180930
P1160828

Bokningsförfråga

Alsace - Guidad Resa
 
vänligen kontakta oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frankrike

Alsace

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


Upptäck charmiga vingårdsbyar, natursköna vinberg, spektakulära serpentinvägar i Vosges-bergsregionen, lokala gastronomispecialiteter och spännande historiska sevärdheter på vår 8-dagars guidad rundresa med bara 8 resenärer genom den vackra franska vinregionen Alsace. Guidade stadsvandringar, besök till autentiska vingårdsbyar i korsvirkesstil, vinprovningar, en båttur i Strasbourg, ett besök till en lokal osttillverkare samt provning, entrébiljetter till olika historiska sevärdheter och mycket mer ingår i vårt paket. Du stannar under hela vistelsen på ett charmigt hotell i en autentisk och historisk by med vackra korsvirkeshus och omgiven av pittoreska vingårdar.  Härifrån är det inte lång bort till sevärdheterna. Lunch eller middag samt 1 dryck (alkoholhaltig eller alkoholfritt) ingår i vårt pris. Skulle ni resa under skördesäsongen deltar ni naturligtvis på regionens unika vinfester.


Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. En grupp av 6 till 8 resenärer kan bestämma eget datum som passar bäst och även anpassa resplanen.Vi hjälper gärna med flyg till Frankrike.  

Resplan

Dag 1              
Vid ankomsten till flygplatsen i Basel-Mulhouse välkomnas du av din svenskspråkiga guide. Du fortsätter till ditt boende i en autentisk historik by, omgiven av vackra vinberg. Du stannar 7 nätter på samma boende. På kvällen väntar en typisk lokal middag och ytterligare informationer om rundresan på dig. Anländer du tidig på flygplatsen skulle vår guide vara glad att besöka en charmig historisk by med dig. Skulle ni resa under skördesäsongen deltar ni naturligtvis på regionens unika vinfester.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Frankrike  
Måltider: middag                       
Logi: 3-4 stjärnigt boende


Dag 2             
Längs Alsaces vackra vingårdsvägar anländer du till den medeltida staden Kaysersberg som domineras av en slottsruin med en spektakulär utsikt över de omgivande vingårdarna. På eftermiddagen besöker du den vackra staden Colmar från 800-talet. Staden byggdes i pittoresk korsvirkesstil och genomkorsas av flera kanaler. Lite ledig tid på eftermiddagen väntar på dig.


Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Kaysersberg, guidad stadsvandring Colmar                
Måltider: frukost och lunch på Isenbourgs slott 
Logi: 3-4 stjärnigt boende

                         
Dag 3                                            
Du anländer till Alsaces största stad, Strasbourg. Omgiven av en biflod till floden Rhen blev stadens centrum den första gamla staden att listas som UNESCOs världsarv. Du besöker den gotiska katedralen med sin astronomiska klocka och kammarcellhuset, den äldsta byggnaden i stan och promenerar genom den historiska stadsdelen ”Petite France”. På eftermiddagen upptäcker du Strasbourg under en båttur som tar er till Europeiska Unions område. Sent på eftermiddagen har du lite ledig tid


Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Strasbourg, båttur i Strasbourg       
Måltider: frukost och lunch         
Logi: 3-4 stjärnigt boende


Dag 4                
Under en charmig och enkel vandring av 5 km genom Alsaces vackraste vinberg väntar olika vinprovningar samt ett vingårdsbesök på dig. Beroende om era personliga intresse kan vi även lägga till en längre vandring.                    
 
Tjänster som ingår: guidad naturvandring, flera vingårdsbesök, guidad vinprovning                    
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende

 

Dag 5                
Längs en dramatisk serpentinväg genom Alsaces bergskedja Vosges anländer du på en lokal ostproducent där du upptäcker och provsmakar bl.a. den lokala ostsorten Munster. Du passerar en altitud ovanför 1.000 m upptäcker flera spektakulära utsiktsplatser, vackra sjöar, imponerande berg och charmiga bergsbyar. Tack vare vår lilla grupp kan vi göra flera stopps med panoramavyer på småvägar och upptäcka okända turistmål utanför det vanliga. På eftermiddagen upptäcker du den medeltida staden Ribeauvillé, hem till Alsaces äldsta folkfest och känd under namnet ”stan av de 3 slott”. Kvällen spenderar du i den hemsökta byn Bergheim, känd för sina häxsagor


Tjänster som ingår: guidad visning Munster-osttillverkning, besök Vosges-bergskedja, stadsvandring Ribeauvillé, besök Bergheim    
Måltider: frukost och lunch         
Logi: 3-4 stjärnigt boende

                          
Dag 6                                           
På morgonen besöker du slottet Haut-Koenigsbourg som byggdes på 1100-talet på ett 757 meter högt berg. Senare i den autentiska lilla staden Barr upptäcker du även ett pepparkakshus samt tillverkning. Genom en pittoresk serpentinväg anländer du till klostret Saint-Odile på en 764 meter hög bergstopp. Klostret grundades redan på 600-talet med utsikter över till det tyska bergsområdet Schwarzwald.  

   

Tjänster som ingår: entrébiljett Haut-Koenigsbourg slott, besök Saint-Odile kloster, besök pepparkakshus i Barr  
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende


Dag 7                 
Längs Alsaces natursköna vingårdsväg anländer du till den charmiga snigelformiga byn Eguisheim innan ni fortsätter till Rouffach var en unik lunch på Isenbourgs slott med fantastiska utsikter väntar på dig. Det bästa sättet att avsluta ditt franska äventyr. På eftermiddagen besöker du Frankrikes största regionalmuseum med unika byggnader och traditionella konsthantverk.


Tjänster som ingår: guidad byvandring Eguisheim, entrébiljett Alsace regionalmuseum                        
Måltider: frukost och lunch på Isenbourgs slott 
Logi: 3-4 stjärnigt boende


Dag 8               

Du utforskar fästningskyrkan Hunawihr från 1500-talet innan du återvänder till flygplatsen Basel-Mulhouse.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Frankrike  
Måltider: frukost


13.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärnigt boende
 • 7 fransk frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer Frankrike
 • Svensktalande guide
 • Båttur i Strasbourg
 • Besök flera vingårdar
 • Guidad visning lokal osttillverkare inkl. provning
 • Guidad naturvandring längs vingårdar
 • Biljett Haut-Koenigsbourg slott
 • Biljett Alsace regionalmuseum
 • Besök S:t Odile kloster
 • Besök pepparkakshus
 • Stadsvandring Strasbourg
 • Stadsvandring Kayserserberg
 • Stadsvandring Colmar
 • Stadsvandring Ribeauvillé
 • Stadsvandring Eguisheim
 • Besök Vosges-bergskedja
 • Besök autentiska vingårds- och bergsbyar
 • Lunch på Isenbourgs slott


"Trevlig och välplanerad resa som vi varmt kan rekommendera. Skönt med liten grupp och kunnig guide. Vi kommer gärna tillbaka."


Ann-Sophie och Ronald, Dalby