Bokningsförfrågan

 

                


Baltikum - Guidad Rundresa

Upplev historiska städer, charmiga byar, majestätiska palats och fascinerande traditioner på vår 8-dagars guidad rundresa med max. 8 resenärer genom ett pittorekst landskap i Lettland och Estland. Guidade stadsvandringar i Tallinn, Riga, Tartu och Cesis, guidade naturvandringar i nationalparkerna och fri entré till olika historiska sevärdheter ingår i vårt paket. I vår resa ingår övernattningar i 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och lokal frukost. Du stannar 1 natt på ett slott och 1 natt på en herrgård. 2-rätters-lunch eller middag samt 1 dryck (alkoholhaltig eller alkoholfritt) ingår i priset.

Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig och omfattande service. Våra resor är utformade att du förlora inte för mycket tid i minibussen. Rundresan är på svenska. En grupp av 6 till 8 resenärer kan bestämma eget datum som passar bästa.

Vi hjälper gärna med flyg till Riga och Tallinn från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser.

Resebeskrivning

1 dag                  
Vid ankomsten till flygplatsen i Riga blir du välkomnade av din svensktalande guide innan du fortsätter till ditt första boende i Rigas centrum där du stannar 2 nätter. På kvällen väntar en typisk lettisk middag och detaljerade informationer om rundresan på dig. Om du anländer tidigt i Lettland Dublin, skulle din guide vara glad att visa dig olika sevärdheter för att göra det mesta av ditt baltiska äventyr.

Tjänster som ingår: flygplatstransfer Riga           
Måltider: middag                          
Logi: 3-4 stjärnigt hotell i Riga2 dag         
Idag upptäcker du under en guidad stadsvandring Riga, Lettlands huvudstad och den största staden i Baltikum. Staden är smeknamnet "Nordens Paris" och grundades 1201. Flera imponerande mästerverk som Peterskyrkan, ortodoxkyrkan och Svartbrödrahuset från 1200-talet finns i staden. På eftermiddagen kan du utforska Riga också på egen hand.

Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Riga      
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt hotell i Riga3 dag  
På morgonen upptäcker du ett majestätiskt palats som liknar vinterpalatset i S:t Petersburg. Du fortsätter till det spektakulära majestätiska barockpalatset Rundale med sina pittoreska trädgårdar. Palatset byggdes efter modellen av Versailles palatset och är en av de vackraste byggnader i barock- och rokokostil i Östeuropa. Du passerar ett imponerande slottet på en bergskulle innan du ankommer till nationalparken Gauja där du upptäcker under en enkel och vacker vandring av 3 km fantastiska utsiktsplatser över den skogsrika nationalparken. Du stannar 1 natt i en historisk by i nationalparken.

Tjänster som ingår: entrébiljett Rundale palats, besök flera palats, guidad vandring Gauja nationalpark                      
Måltider: frukost och lunch        
Logi: 3-4 stjärnigt hotell i nationalparken Gauja4 dag                  
På morgonen utforskar du den historiska staden Cesis och en vacker trädherrgård innan du upplever en rekonstruerad historisk by som ligger på en ö mitt i en sjö. Genom ett pittoreskt landskap korsar du gränsen till Estland och upptäcker flera historiska sevärdheter som en ortodoxkyrka. Tack vare vår lilla grupp kan vi göra flera stopp med panoramavyer på okända vägar. På eftermiddagen upptäcker du Estlands intellektuella stad Tartu under en guidad stadsvandring. Svenska kungen Gustav II Adolf inrättade Tartu hovrätt år 1630 och han grundade där även Baltikums första universitet. Besök den historiska stadskärnan, det 200 år gamla rådhuset och den lutherska Renässans-kyrkan Jaani Kirik. Du fortsätter vägen till sjön Peipus där du stannar 1 natt på ett vackert slott med bara 4 hotellerum.

Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Cesis, besök flera historiska sevärdheter, guidad stadsvandring Tartu
Måltider: frukost och lunch        
Logi: 3-4 stjärnigt slott


5 dag                  
På morgonen kan du delta på en promenad i ett vackert naturreservat känt för sina legender och sagor. Resan fortsätter längs Peipus-sjön, Europas 5:e största sjö och den naturliga gränsen mellan Estland och Ryssland. Du upptäcker flera autentiska fiskebyar med lokala specialiteter som lökmarmelad. Du passerar b.a. en mäktig fästning, huvudsäte under danska dominansen, innan du ankommer till nationalparken Lahemaa. Där besöker du den spektakulära herrgården Palmse, ett barockmästerverk som byggdes på 1200-talet. Palmse förtrollar dig med sin charmig trädgården, kvarn, orangeri och paviljonger. Sent på eftermiddagen kan du delta på en vacker vandring längs kusten på halvön Käsmu med magiska bukter. Du stannar 1 natt på en herrgård i nationalparken

Tjänster som ingår: guidad vandring naturreservat, besök fiskebyar, entrébiljett Palmse herrgård, guidad naturvandring Lahemaa nationalpark
Måltider: frukost och lunch        
Logi: 3-4 stjärnig herrgård i Lahemaa nationalpark                        6 dag
                 
En fantastisk enkel kustvandring av 3 km väntar på dig innan du utforskar barockherrgården Sagadi med sina olika legender. På vägen till Tallinn, Estlands huvudstad, upplever du trädgårderna av Kadriorg palatset som byggdes år 1718 av den ryska tsaren Peter den Store. På eftermiddagen besöker du Estlands fantastisk friluftsmuseum på halvön Rocca al Mare och det imponerande vattenfallet Keila-Joa på Estlands västkust. På kvällen anländer du på Estlands huvudstad Tallinn där du stannar 2 nätter.

Tjänster som ingår: guidad naturvandring Lahemaa nationalpark, entrébiljett Sagadi herrgård, entrébiljett friluftsmuseum, besök Kadriorg
trädgård, besök Keila-Joa vattenfall                      
Måltider: frukost och lunch        
Logi: 3-4 stjärnigt hotell i Tallinn7 dag         
Idag utforskar du den vackra estniska huvudstaden Tallinn. Belägen vid finska viken, går stadens ursprung tillbaka till 1200-talet och imponeras med en välbevarad medeltida stadskärnan och fascinerande sevärdheter. Efter en guidad stadsvandring kan du upptäcka Tallinn på egen hand.

Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Tallinn                           
Måltider: frukost och middag    
Logi: 3-4 stjärnigt hotell i Tallinn                            8 dag         
Från flygplatsen i Tallinn tar du returflyget. Det är möjligt för bara 990 kr / person att boka till en natt i Tallinn samt båttur (tur och retur) till Helsingfors.

Tjänster som ingår: flygplatstransfer Tallinn
Måltider: frukost

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN10.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%
8 dagar
max. 8 resenärer

RESDAGAR

Bestäm ditt
eget datum
(grupp av 6-8 resenärer)

I PRISET INGÅR

1
-7 nätter på 3-4 stjärniga boende
-7 frukost
-7 lunch eller middag
(2 rätters-meny & 1 dryck)

 • -Modern minibuss
  -Max. 8 passagerare
  -Flygplatstransfer i Riga och Tallinn
3
 • -Svensktalande guide och chaufför
 • -Stadsvandring Riga
 • -Stadsvandring Tallinn
 • -Stadsvandring Tartu
 • -Stadsvandring Cesis
 • -Naturvandringar nationalpark Gauja
 • -Naturvandringar nationalpark Lahemaa
 • -Entrébiljett Rundale palats
 • -Entrébiljett Sagadi herrgård
 • -Entrébiljett Estland friluftsmuseum
 • -Besök historiska byar och sevärdheter


Andra individuella resor9.900 kr / person
Baltikum -
3 Länder

Upplev Estland, Litauen och Lettland under vår 14-dagars rundresa.

LAS MER7.600 kr / person
Baltikum -
2 Länder

Upptäck i 10 dagar Estland och Lettland genom ett pittoreskt l och historiska städer.

LAS MER


Andra guidade resor10.900 kr / person
Tjeckien

Upptäck majestätiska slott, pittoreska byar och ett spektakulärt kulturarv i Tjeckien med max. 8 resenärer.

LAS MER12.900 kr/person
Skottland

Upplev Skottlands historiska arvet och magnifika naturen under vår rundresa med max. 8 resenärer.

LAS MER12.900 kr / person
Irland

Utforska historiska slott och byar genom ett pittoresk landskap på vår guidad resa med max. 8 resenärer.

LAS MER12.900 kr/ person
Alsace

Upplev med max. 8 resenärer charmiga korsvirkeshusbyar och pittoreska vingårdar.

LAS MER12.900 kr / person
Toscana

Upplev det kulturella och historiska arvet i Toscana genom ett vackert landskap med max. 8 resenärer.

LAS MER11.900 kr/person
Andalusien

Genom ett pittoreskt landskap utforskar du historiska städer och ett unikt kulturarv med max. 8 resenärer.

LAS MER