Bokningsförfrågan

 

                


 

Schweiz

8-dagars tag- och batrundresa

UUpplev ett majestätiskt landskap och historiska bergsbyar under vår 8-dagars tåg-och-båt-rundresa genom schweiziska berg och dalar och förbi imponerande glaciärer och pittoreska sjöar. 7 övernattningar, samtliga tågbiljetter på flexibla avgångstider, flera båtturer och kabinbanor samt fri entré till mer än 20 sevärdheter ingår i vårt paket. Ni upplever b.a. alperna under den kända tågresan Glacier Express, besöker Matterhorns bergstoppen på över 3000 m och utforskar sjöarna som Vierwaldstättersee, en av Europas vackraste. Utan bil behöver ni bara sitter ner, koppla av och njuta av magnifika panoramautsikter nästan utan miljöavsläpp. Era tåg- och båtavgångar är helt flexibla! En omfattande dokumentation med en detaljerad resplan, vandringsförslag, utflykttips, samt 24-timmars telefonassistans ingår i vårt paket.

I våra resor ingår övernattningar på 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och lokal frukost. Vi hjälper gärna med flyg till Zürich eller Genève.

Resebeskrivning

1 dag. Du ankommer till Zürich, den största staden i Schweiz. Du upptäcker den gamla kärnan och kan även delta på en gastronomisk båtutflykt på Zürichsee där ni njuter av en fantastisk ostfondue. Beroende om er ankomstflygplats kan resan även börja i Genève.             

2 dag. Längs sjön Zürichsee borjar din uppstigning till de schweiziska alperna och längs historiska städer som Rapperswil och genom vackra dalar ankommer du till St. Moritz, en exklusiv skidort som erbjuder under sommaren till fantastiska vandringsmöjligheter. Tack vare vår dokumentation hittar du vandringsförslag och sevärdheter utanför det vanliga.

3 dag. Idag upptäcker du ett av Europas mest imponerande landskap under en heldagsresa på Glacier Express tåg där andlöst spännande utsikter genom dalar, över bergstoppar och förbi vattenfall och glaciärer väntar på dig. På kvällen ankommer du till den lilla bergsbyn Zermatt på en altitud av 1600 m.

4 dag.
Du utforskar den fantastiska bergsregionen som leder er till olika bergstoppar där Matterhorn är med 4478 m den andra högsta i Schweiz och kanske en av världens vackraste. Olika utflyktsmål som glaciärvandringar kan bokas i den här charmiga regionen innan du fortsätter till den franska delen av Schweiz där ni bor 2 nätter vid sjön Genève.  

5 dag. Olika utflyktsmål väntar på dig i regionen Suisse Romande runt om och på sjön Genève. Du kan besöka staden Genève, Olympiamuseet i Lausanne, slottet Chillon, olika osttillverkare och delta på flera båtturer på sjön eller vandrar genom fantastiska vinberg längs sjön med avkopplande vistelser.

6-8 dag. På tåget Golden Pass med sina guldfärgade vagnar passerar du pittoreska vinberg och kan även ta en runda på Europas högst belägna järnväg på över 3454 m. På eftermiddag ankommer du till Luzern, kanske landets vackraste stad. Där utforskar du den gamla stan och sjön Vierwaldstättersee under en unik båtutflykt med flera stopp där en leder upp med en kabinbana för majestätiska panoramautsikter. Olika vandringsmöjligheter och charmiga byar längs den vackraste schweiziska sjön väntar där på dig.

 

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN
14.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%
8 dagar


I PRISET INGÅR

1
-7 nätter på 3-4 stjärniga hotell
-Frukost
-Eget badrum


0
 • -Flexibla tågbiljetter under hela resan inkl. b.a. Glacier Express och Golden Pass
  -Flera kabinbanor till bergstoppar

0
 • -Båtresa på Vierwaldstätter sjön
 • -Båtresa på Zürich sjön
 • -Båtresa på Genève sjön
 • -Båtresa på Interlaken sjjön


3
 • - Fri entré till över 20 sevärdheter
 • -Omfattande dokumentation med detajlerad resplan, vandrings och, utflyktstips
 • -Resebok
 • -Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor10.900 kr /person
Norge

Utforska Sognefjorden, Bergen, en magnifik skärgård och mäktiga berg på vår 8-dagars båt- och tågresa.

LAS MER8.900 kr / person
Alsace

Upplev vackra vingårdar, historiska korsvirkeshusstäder och ett fantastiskt kulturarv i Alsace.

LAS MER8.600 kr / person
Skottland

Upplev ett spektakulärt landskap och magnifika slott på våra rundresor i Skottland.

LAS MER