Bokningsförfrågan

 

                


 

 

Andalusien - Kompakt

1
Upplev Andalusiens kulturella och historiska arvet på vår 8-dagars rundresa längs ett spektakulärt landskap och fascinerande bergsbyar. Fri entré till olika historiska sevärdheter som Alhambra palatset, katedralen i Sevilla och en flamenco-evenemang ingår i våra resor. En omfattande dokumentation med en detaljerade resplan, sevärdheter, vandrings- och utflyktstips och en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar ingår i vårt paket.

I våra resor ingår övernattningar i 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och frukostbuffé.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Spanien. Våra erbjudande kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och gruppor med minst 3 resenärer. Resa kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du spenderar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Spanien från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser.

Resebeskrivning

1-2 dag. Efter överlämningen av hyrbilen kör du genom den pittoreska naturparken Sierras de las Nievas till ditt första andalusisk finka. Du upptäcker den imponerande bergsstaden Ronda som är delat av en 190 meter djup ravin. Tre broar leder över ravinen, en romersk, en morisk och en ny som skapades redan år 1751. Rondas Corrida är en av de äldsta och mest kända arenorna i Spanien. Du utforskar också naturparken Grazalema med sitt spektakulära landskap och vackra bergsbyar. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer.

3-4 dag. Du fortsätter norrut och passerar olika romerska sevärdheter till du ankommer i Sevilla där du stannar 2 nätter. Sevilla är Andalusiens största stad och redan 2000 år gammal. Staden är byggd i typisk andalusisk Mudejarstil och där finns många historiska mästerverk av muslimskt och kastilianskt ursprung. Katedralen i Sevilla är den största gotiska byggnaden i världen. Besök den majestätiska Plaza de Espana, omgiven av en naturskön rosenträdgård, det Gyllene Tornet och det kungliga slottet Alcazar.

5 dag. Genom ett tusentals orangeträd upptäcker du en mäktig fästning och ruinerna av en gammal kalifatstad från 900-talet. Du ankommer till Cordoba, ett UNESCO världsarv sedan 1984. Julius Caesar bestämde Cordoba den romerska huvudstad i provinsen Hispania och på 700-talet var Cordoba den största staden i världen. Under den moriska dominansen byggdes en stor moské som senare har omvandlats till en katedral. Besök det judiska och arabiska kvarteret, den imponerande romerska bron och de pittoreska patios. Du stannar 1 natt i Cordoba.

6 dag. Genom Andalusiens vacker vinväg och den spektakulära naturparken Subbeticas med sina olivträd upplever du ett imponerande slott som ligger på en altitud av 1200 meter på en bergstopp med panoramautsikter till det natursköna landskapet. Du ankommer till Granada där du stannar 2 nätter.

7 dag. Idag upptäcker du Granada, en historisk stad vid foten av bergskedjan Sierra Nevada.  Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och fästningsområdet Alhambra som betyder ”Den Röda”. Du utforskar den äldsta arabiska universitet i världen, det historiska kvarteret Albaycin och delta på en unik flamenco-evenemang för att avsluta ditt andalusiska äventyr.

8 dag. Längs kusten Costa Tropical kan du fortfarande besöka en bergsby eller avkoppla på en av de fina stränderna innan du åker hem.

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN
8.400 kr / person
enkelrumstillägg +50%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
-7 nätter i 3-4 stjärniga finca och hotell
-Frukost
-Eget badrum

9
 • -Ekonomibil
 • -Helförsäkring
  -Stöldskydd
 • -Självriskeliminering
 • -Fria kilometer
 • -Lokala skatter
  -Vägkarta
3
 • -Flamenco-evenemang
 • -Entrébiljett Alhambra
 • -Entrébiljett Sevilla katedral
 • -Entrébiljett Alcazar i Sevilla
 • -Entrébiljett Viana patios
 • -Entrébiljett San Salvador kyrka
 • -Omfattande dokumentation av 40 sidor med detaljerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangstips
 • -Resebok
 • -Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor9.800 kr / person
Andalusien
Intensiv

Upptäck Andalusiens unika historia genom ett dramatiskt landskap på vår 11-dagars-resa.

LAS MER11.900 kr / person
Andalusien

Genom ett pittoreskt landskap utforskar du historiska städer och ett unikt kulturarv med max. 8 resenärer.

LAS MER8.900 kr / person
Toscana

Genom pittoreska vingårder och olivträd upptäcker du historiska städer och ett unik kulturarv i Toscana.

LAS MER8.400 kr / person
Skottland

Upplev ett spektakulärt landskap och magnifika slott på våra rundresor i Skottland.

LAS MER