Bokningsförfrågan

 

                


 

Norge - Intensiv

10-dagars bat- och tagrundresa

Utforska majestätiska fjordar, dramatiska kuster, en imponerande skärgård, höga berg och historiska städer på vår 10-dagars båt- och tågresa till Norge, nästan utan emissioner med batteridrivna båtar och utan bil. Tåg- och båtbiljetter, autentiska boende med eget badrum och frukost, en omfattande dokumentation med en detaljerad resplan, vandringsförslag, utflykt- och restaurangtips, samt 24-timmars telefonassistans ingår i vårt paket. Norska tåg och båtar är bland de mest moderna och bekväma i Europa.

I våra resor ingår övernattningar på 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och lokal frukost. Vi hjälper gärna med flyg eller tåg till Oslo, Trondheim elller Bergen.

Resebeskrivning

1-2 dag. Du upptäcker Oslo, den norska huvudstaden som grundades 1048 av kung Harald III och före detta strategiska läget för vikingarna. Du bor 2 nätter i Oslo.                

3 dag. På morgonen tar du tåget till Väster-Norge. Genom ett panoramalandskap med imponerande berg, natursköna sjöar och trähus anländer du till det norska bergsområdet på Hardangervidda-platån. Med en höjd på över 1 200 meter och en yta på 8 000 m2 är Hardangervidda den största platån i Europa. Fantastiska vandringar och majestätiska utsikter väntar där på er.

4 dag. Ni tar den berömda Flåmsbanan, en 20 km lång järnväg med panoramautsikter och en lutning av mer än 50% som tar dig från en höjd av 865 meter till Sognefjorden på havsnivå. Du fortsätter ditt äventyr med en batteridriven båt utan emissioner och korsa den magiska Sognefjorden och dessa närliggande fjordar med ett djup på mer än 1 200 meter. Efter 5 timmar anländer du till Bergen där du stannar 1 natt.

5 dag. Du utforskar den charmiga staden Bergen, med 270 000 invånare den näst största i Norge. Bergen, som dessutom var befolkat av vikingarna, kände till sin högtid vid skapandet av den Hanseatiska ligan. Byggt på flera kullar med fantastiska utsiktspunkter, förtrollar dig Bergen med sina fina trähus och långa promenader längs havet. Beroende om dit personligt intresse kan du också stanna 2 nätter i Bergen i stället av Oslo för olika utflykt i regionens natursköna område.

6-7 dag. Under en 2 dagars-båtresa upptäcker du med Hurtigbåten Norges dramatiska kust med natursköna utsikter och en magnifik skärgård. Beroende om tillgänglighet får ni en kabin med utsikt till havet. Efter 2 nätter anländer du till staden Trondheim, den gamla norska huvudstaden. En fantastisk gammal hamn och olika historiska sevärdheter väntar där på dig.

8-10 dag. Du tar tåget söderut och passerar Norges fantastiska sjöregion till du ankommer till den lilla historiska byn Røros, en av landets vackraste. Du besöker bland annat koppargruvan som användes från 1644 till 1977 och flanerar genom byns medeltida gator flankerade med 400 år gamla trähus. Du stannar 1 natt i Røros innan du återvänder till Oslo.

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN
15.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%
10 dagar


I PRISET INGÅR

1
-9 nätter på 3-4 stjärniga hotell
-Frukost
-Eget badrum • -båtbiljett Sognefjord 5 timmar
 • -båtbiljett Hurtigbåten 2 nätter/dagar


 • -tågbiljett Oslo till bergsregion
 • -tågbiljett Flåmbana
 • -tågbiljett Trondheim till Roros
 • -tågbiljett till Oslo
 • -billet train Flamsbana
  -billet train Trondheim à Roros

3
 • -Omfattande dokumentation med detajlerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangstips
 • -Resebok
 • -Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor10.900 kr /person
Norge Kompakt

Utforska Sognefjorden, Bergen, en magnifik skärgård och mäktiga berg på vår 8-dagars båt- och tågresa.

LAS MER8.600 kr / person
Skottland

Upplev ett spektakulärt landskap och magnifika slott på våra rundresor i Skottland.

LAS MER13.900 kr / person
Island

Upptäck ett magnifik landskap längs dramatiska kuster, issjöar, vulkanområde och fiskebyar.

LAS MER