Bokningsförfrågan

 

                


 

Norge - Kompakt

8-dagars bat- och tagrundresa

Upptäck en dramatisk kust, majestätiska fjordar, ett magnifikt bergsområde och historiska städer på vår 8-dagars båt- och tågresa till Norge helt utan emissioner med batteridrivna båtar och utan bil. Tåg- och båtbiljetter, autentiska boende med eget badrum och frukost, en omfattande dokumentation med en detaljerad resplan, vandringsförslag, utflykt- och restaurangtips, samt 24-timmars telefonassistans ingår i vårt paket. Norska tåg och båtar är bland de mest moderna och bekväma i Europa.

I våra resor ingår övernattningar på 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och lokal frukost. Vi hjälper gärna med flyg eller tåg till Oslo elller Bergen.

Resebeskrivning

1-2 dag. Du upptäcker Oslo, den norska huvudstaden som grundades 1048 av kung Harald III och före detta strategiska läget för vikingarna. Du bor 2 nätter i Oslo.                

2 dag. På morgonen tar du tåget till Väster-Norge. Genom ett panoramalandskap med imponerande berg, natursköna sjöar och trähus anländer du till det norska bergsområdet på Hardangervidda-platån. Med en höjd på över 1 200 meter och en yta på 8 000 m2 är Hardangervidda den största platån i Europa. Fantastiska vandringar och majestätiska utsikter väntar där på er.

3 dag. Ni tar den berömda Flåmsbanan, en 20 km lång järnväg med panoramautsikter och en lutning av mer än 50% som tar dig från en höjd av 865 meter till Sognefjorden på havsnivå. Du fortsätter ditt äventyr med en batteridriven båt utan emissioner och korsa den magiska Sognefjorden och dessa närliggande fjordar med ett djup på mer än 1 200 meter. Efter 5 timmar anländer du till Bergen där du stannar 3 nätter.

4-6 dag. Du utforskar den charmiga staden Bergen, med 270 000 invånare den näst största i Norge. Bergen, som dessutom var befolkat av vikingarna, kände till sin högtid vid skapandet av den Hanseatiska ligan. Byggt på flera kullar med fantastiska utsiktspunkter, förtrollar dig Bergen med sina fina trähus och långa promenader längs havet. Under din vistelse i den charmiga Bergen har du möjligt att intensiv utforska den här vackra regionen med olika utflykt till fjordar och skärgårdar med ensamma öar.

7-8 dag. Du tar tåget österut på den fantastiska Bergensbanan och passerar ett av Norges vackraste Naturområdet med mystiska sjöar, imponerande berg och gränslösa skogar


LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN
10.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%
8 dagar


I PRISET INGÅR

1
-7 nätter på 3-4 stjärniga hotell
-Frukost
-Eget badrum


0
  • -båtbiljett Sognefjord 5 timmar

0
  • -tågbiljett Oslo till bergsregion
  • -tågbiljett Flåmbana
  • -tågbiljett Bergensbana

3
  • -Omfattande dokumentation med detajlerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangstips
  • -Resebok
  • -Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor15.900 kr /person
Norge Intensiv

Upptäck en dramatisk kust, mystiska fjordar och charmiga byar på vår 10-dagars båt- och tågrundresa.

LAS MER8.400 kr / person
Irland

Upptäck naturliga underverk, historiska slott och charmiga byar under våra rundresor i den pittoreska Irland.

LAS MER