Bokningsförfrågan

 

                


Mexiko - Yucatan

Upptäck mäktiga maya- och kolonialstäder, spektakulära stränder och fascinerande traditioner på vår 12-dagars-rundresa på den mexikanska halvön Yucatan. En omfattande dokumentation med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vårt paket.

I våra resor ingår övernattningar på 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och en regional frukost.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Mexiko. Yucatan gäller som säkraste region i Central- och Sydamerika. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personliga intresse. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du förlorar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Mexiko från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo, och andra flygplatser.

Resebeskrivning

1-3 dag. Efter överlämningen av hyrbilen på flygplatsen i Cancun kör du söderut längs den pittoreska Maya-kusten till du anländer i en charmig stad där du stannar 3 nätter. Strosa genom de vibrerande gatorna och avkoppla på de vita stränderna och det turkosa vattnet på karibiska havet.

4-5 dag. Du ankommer till den kolonialstaden Valladolid. Stadskärnan grundades av spanska conquistadorer på 1500-talet på en gammal mayastad. Du besöker b.a. San Bernardino klostret och en traditionell hantverksmarknad och även en vackra naturreservat var det finns en rosa sjö samt landets största flamingokoloni. På eftermiddagen upptäcker du en magnifik cenote, ett djupt slukhål som är karakteristiskt för Mexiko och ett antikt mayatempel som nämndes ”Svarta Jaguaren”, omgiven av en spektakulär djungel. Du stannar 2 nätter i Valladolid

6 dag. Du fortsätter till mayastaden Chichén Itza, ett UNESCO världskulturarv sedan 1988. Staden byggdes i Puuc-arkitekturstil på 500-talet och imponeras med den berömda pyramiden El Castillo. Du fortsätter västerut till du ankommer i Yucatans största stad, Mérida, där du stannar 2 nätter.

7 dag. Du utforskar den "vita staden" Mérida med sina magnifika koloniala byggnader. Enligt ditt personliga intresse kan du upptäcka på eftermiddagen ett naturreservat vid Yucatans västkust.

8-9 dag. Längs den natursköna Puuc-vägen upplever du flera historiska sevärdheter, charmiga byar, autentiska marknader, magnifika haciendas och imponerande kloster till du ankommer i en av Yucatans vackraste småstäder, smeknamnet "den gula staden" på grund av sina gulmålade byggnader. Maya-språket domineras fortfarande på gatorna. Du stannar 1 natt i den vackra byn.

10-12 dag. Genom ett naturskönt landskap upptäcker du Yucatans största mayastad och ankommer till den imponerande arkeologiska mayastaden Tulum från 500-talet. Komplexet ligger på en klippa med en magnifik utsikt över karibiska havet och användes som fästningsstad och fiskehamn till andra mayastäder. Du kan även upptäcka ett unikt biosfärområde med en imponerande djurvärld. På kvällen anländer du igen vid mayakusten där ni stannar de sista 3 nätterna.    

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN

 

8.900 kr / person
enkelrumstillägg +50%
12 dagar

I PRISET INGÅR

1
-11 nätter i 3-4 stjärniga boende
-Frukost
-Eget badrum

9
 • -Ekonomibil
 • -Helförsäkring
  -Stöldskydd
 • -Självriskeliminering
 • -Fria kilometer
 • -Lokala skatter
  -Vägkarta
3
 • Omfattande dokumentation av 40 sidor med detajlerad resplan, utflykts- och restaurangstips
 • Resebok
 • Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar

Andra resor8.400 kr / person
Andalusien

Upplev Sydspaniens kulturella arvet under vår rundresa längs ett pittoreskt landskap och historiska städer.

LAS MER8.900 kr / person
Toscana

Genom pittoreska vingårder och olivträd upptäcker du historiska städer och ett unik kulturarv i Toscana.

LAS MER13.900 kr / person
Island

Upptäck Island på våra individuella rundresor genom ett spektakulärt landskap med olika naturliga underverk.

LAS MER