Bokningsförfrågan

 

                


Toscana

Upptäck ett vackert landskap, charmiga bergsbyar och ett unikt kulturarv på vår 8-dagars-rundresa i Toscana. Entrébiljetter till olika sevärdheter som Siena katedralen, Pisa domkyrkan och Degli Uffizi galleriet samt ett vinslottbesök med en exklusiv provning i Chiant-regionen ingår i vår resa. En omfattande dokumentation av 40 sidor med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vårt paket.

I våra resor ingår övernattningar i en 3-4 stjärnig villa med en familjär atmosfär och frukostbuffé.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Italien. Våra erbjudande kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och gruppor med minst 3 resenärer. Resa kan bokas varje dag året runt. Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig och omfattande service. Våra resor är utformade att du spenderar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Italien från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser.

Resebeskrivning

1 dag. Efter överlämningen av hyrbilen upptäcker en vacker bergsby med majestätiska vyer över ett typiskt toskanskt landskap. Mitt i byn upplever du b.a. fantastiska fresker. Du fortsätter till din typisk toskanska villa där du stannar 7 nätter, bara en stenkast bort från Florens, Siena och de vackraste bergsbyar.

2 dag. Idag utforskar du den autentiska staden Siena vid foten av Chiantis vingårdar. Siena är mest känd för sin hästkapplöpning Pallio som hålls två gånger om året på det snäckformade torget Piazza del Campo. Stadens ursprung går tillbaka till romerska tiden och imponerar dig med magnifika historiska sevärdheter som katedralen från 1100-talet, byggd av vit, röd och svart marmor. Sent på eftermiddag väntar ett unikt klosterbesök och fästningsbyn Monteriggioni på dig.

3 dag. Du utforskar den charmiga staden San Gimignano, sedan 1990 ett UNESCO kulturarv. På grund av sina 15 försvars- och bostadstorn som ännu reser sig över staden är San Gimignano smeknamnet ”Medeltidens Manhattan”. Strosa genom stadens medeltids- och renässansgator och ta en promenad genom ett pittoreskt landskap med majestätiska utsiktsplatser över berg och dal till San Gimignano.

4 dag. Idag besöker du Florens, Renässansens vagga. Staden vid floden Arno är hem till en stor konstnärlig och kulturell rikedom. Du utforskar domkyrkan, basilikan Santa Croce, promenerar dig över den berömda bron Ponte Vecchio, upptäcker Boboli-trädgårdarna och låt dig förtrolla av den majestätiska Piazza della Signoria med statyer av till exempel David och Neptun. Du besöker det berömda Galleriet Degli Uffizi med många konstverk från Botticelli, da Vinci och Michelangelo.

5 dag. Du utforskar olika historiska bergsbyar och historiska sevärdheter i Chianti-regionen. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer. Senare upplever du ett utmärkt vinslottbesök följd av en fantastisk provning i Chianti-regionen.

6 dag. Du upptäcker Pisa, känd för sin Campo dei Miracoli med det lutande tornet och den majestätiska katedralen som byggdes på 1000-talet. Beroende om ditt personliga intresse kan du fortsätta till marmorbergen var en unik upplevelse till en marmorgrotta väntar på dig.

7 dag. Du besöker olika historiska bergsbyar som Volterra från 900-talet f. Kr., medlem till etruskiska statsunionen. Där upptäcker du b.a. en etruskisk båge samt en romersk teater och Toscana äldsta rådhus. På eftermiddag kan du njuta av en vinprovning eller avkopplande moment på din toscanska villa.

8 dag. Beroende om din avgångstid upptäcker du fortfarande magnifika sevärdheter som en Medici-Villa eller den toskanska keramikvägen.

LADDA NER ELLER SKRIVA UT RESAN

 
8.900 kr / person
enkelrumstillägg +50%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
-7 nätter i en 3-4 stjärnig tockansk villa
-Frukost
-Eget badrum

9
 • -Ekonomibil
 • -Helförsäkring
  -Stöldskydd
 • -Självriskeliminering
 • -Fria kilometer
 • -Lokala skatter
  -Vägkarta
3
 • -Chianti-Vinslottbesök och provning
 • -Entrébiljett Siena katedral
 • -Entrébiljett Degli Uffizi Galleri
 • -Entrébiljett Pisa Domkyrka
 • -Entrébiljett Pisa Baptisterium
 • -Entrébiljett Pisa Camposanto -Omfattande dokumentation av 40 sidor med detaljerade resplan
 • -Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar

Andra resor12.900 kr / person
Toscana

Upplev ett unikt kulturarv och charmiga bergsbyar genom ett pittoreskt landskap med max. 8 resenärer.

LAS MER8.400 kr / person
Andalusien

Upplev Sydspaniens kulturella arvet under vår rundresa längs ett pittoreskt landskap och historiska städer.

LAS MER8.900 kr / person
Alsace

Genom pittoreska vingårdar upptäcker du charmiga byar och njuter av Alsace viner.

LAS MER7.900 kr / person
Irland

Upptäck naturliga underverk, historiska slott och charmiga byar under våra rundresor i den pittoreska Irland.

LAS MER