Bokningsförfrågan

 

                


Alsace

Längs pittoreska vingårdar, imponerande slott och historiska byar upplever du den charmiga vinregionen Alsace. Två vinprovningar, en båttur i Strasbourg, en omfattande dokumentation av 40 sidor med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vår resa.

I våra resor ingår övernattningar i 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och en irländsk eller kontinental frukost.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Frankrike. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personliga intresse. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du förlorar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo, och andra flygplatser.

Resebeskrivning

1 dag. Vid ankomsten på flygplatsen i Frankrike hämtar du din hyrbil och besöker byn Eguisheim med sin snigelförmat gamla stan och korsvirkeshus. Byns ursprung går tillbaka till 700-talet och är födelseort av påven Leon IX. På kvällen anländer då till ditt boende för de nästa 7 nätterna. Boendet ligger centralt i Alsace och i en autentisk historisk by med flera lokala restauranger och barer och okänt till vanliga turister. Härifrån är det inte lång att köra till sevärdheterna.   

2 dag. På morgonen upptäcker du en medeltidsstad, hem till Alsaces äldsta folkfest och smeknamnet ”stan av tre slott”. Därefter utforskar du en fästningskyrka från 1500-talet i en charmig lite by och staden Riquewihr. Du kan även besöka alla tre byar under en fantastisk promenad genom vingårdarna. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer.

3 dag. Du anländer till Alsaces största stad, Strasbourg. Stadens centrum var den första gamla staden att listas som UNESCO-världsarv. Du besöker den gotiska katedralen, kammarcellhuset, Strasbourgs äldsta byggnad och strosa genom den historiska stadsdelen ”Petite France”. På eftermiddagen väntar en unik båttur med magnifika utsikter till gamla stan och europeiska kvarteret på dig.      

4 dag. Under en naturskön och enkel promenad genom Alsaces vackraste vinberg passerar du tre charmiga och autentiska småbyar och upplever två guidade vingårdsbesök, följt av en exklusiv provning. Du kan naturligtvis också ta bilen till de olika byar.

5 dag. På morgonen besöker du slottet Alsaces mäktigaste slott som byggdes på 1100-talet på ett 757 meter högt berg innan du utforskar en pittoresk stad som är känt för sitt unika vin som kallas ”Pistolet” enligt legenden från 1562 om kejsaren och sin pistol. Du besöker också ett pepparkakshus i en autentisk by. Genom en pittoresk serpentinväg anländer du till ett 1400 år gamla kloster på en 764 meter hög. Ibland ser man över till Schwarzwald.

6 dag. Längs en vacker serpentinväg genom Alsaces bergskedja Vosges anländer du på en lokal ostproducent var du provsmakar den lokala ostsorten Munster. Du passerar också ett slott med en fantastisk utsikt över en historisk by och vingårdar där du kan njuta av en unik lunch för ett attraktivt pris. Senare besöker du Frankrikes största friluftsmuseum med unika byggnader och traditionella konsthantverk.                     

7-8 dag. På morgonen upptäcker du en av de vackraste byar i Alsace innan du fortsätter till Colmar. Staden byggdes i pittoresk korsvirkesstil och genomkorsas av flera kanaler och är därför smeknamnet “Lilla Venedig”.

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN
8.900 kr / person
enkelrumstillägg +50%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
-7 nätter på 3-4 stjärniga boende
-Frukost
-Eget badrum

9
 • -Ekonomibil
 • -Helförsäkring
  -Stöldskydd
 • -Självriskeliminering
 • -Fria kilometer
 • -Lokala skatter
  -Vägkarta
3
 • -2 vingårdsbesök med provning
 • -Båttur i Strasbourg
 • -Omfattande dokumentation av 30 sidor med detajlerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangstips
 • -Resebok
 • -Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor10.900 kr/ person
Alsace

Upplev med max. 8 resenärer charmiga korsvirkeshusbyar och pittoreska vingårdar.

LAS MER9.900 kr / person
Alsace och Bourgogne

Upplev vackra slott, vingårdar och byar på vår 10-dagars resa tilli Bourgogne och Alsace.

LAS MER8.900 kr / person
Toscana

Genom pittoreska vingårder och olivträd upptäcker du historiska städer och ett unik kulturarv i Toscana.

LAS MER8.600 kr / person
Skottland

Upplev ett spektakulärt landskap och magnifika slott på våra rundresor i Skottland.

LAS MER