Bokningsförfrågan

 

                


 

 

Tjeckien - Intensiv

Längs ett vackert landskap, pittoreska vingårdar, historiska städer, charmiga bergsbyar och mäktiga slott upptäcker du under vår 11-dagars-rundresa de tjeckiska regionerna Böhmen och Mähren. Fri entré till flera slott, en guidad ölbryggerivisning, ett besök till en böhmisk kristallglastillverkare och en unik vinprovning i Mähren ingår i vår resa. En omfattande dokumentation av 40 sidor med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vårt paket.

I våra resor ingår övernattningar i 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och frukost.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Tjeckien. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personliga intresse. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du förlorar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Prag från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo, och andra flygplatser.

Resebeskrivning

1-2 dag. Du utforskar den tjeckiska huvudstaden Prag, smeknamnet "Gyllene Staden". Prag är särskilt känt för sina vackra och imponerande byggnader som representerar alla stilarter. Du stannar 2 nätter i Prag.

3-4 dag. Efter överlämningen av hyrbilen åker du söderut till den charmiga provinsen Mähren där upplever du b.a. den vackra staden Mikulov med sitt imponerande slott och sgrafitto-hus, majestätiska slott, en UNESCO-biosfär och det fantastiska lokala vinet som är smeknamnet ”Östeuropas Gewürztraminer”. Du stannar där 2 nätter.

5-6 dag. Längs den österrikiska gränsen passerar du historiska städer som domineras av ett kloster och ett slott på en bergstopp. På eftermiddagen ankommer du till en av Tjeckiens vackraste byar med unika byggnader från Renässanstiden. Du fortsätter till Jindrichuv Hradec en historisk stad med ett mäktigt slott och hem till det största mekaniska julspelet. Du upptäcker också ett slott som ligger mitt på en sjö och är en av de mest hemsökta byggnader i Tjeckien. Du stannar 2 nätter i den autentiska staden.                                   

7 dag. Idag utforskar du UNESCO-världsarvstaden Cesky Krumlov. Staden imponeras med en spektakulär gamla stan som innehåller mer än 300 kulturmärkta byggnader och domineras av ett mäktigt slott som är smeknamnet ”Renässansen Pärla” och. Du stannar 1 natt i Cesky Krumlov.

8 dag. Du fortsätter norrut, upptäcker en välbevarad 1800-tals-by som är deklarerat UNESCO-världsarv, slottet Hluboka, förmodligen ett av Europas vackraste och smeknamnet ”Lilla Windsor”. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer. Senare väntar en fantastisk guidad visning med unika och hemliga intrycket på ett kloster i Central Böhmen. Du stannar 1 natt söder om Prag.

9-11 dag. På morgonen väntar ett unikt besök till en autentisk kristalltillverkning på dig. Senare upptäcker du under en guidad visning ett historiskt ölbryggeri. Du fortsätter västerut till den skogsrika delen av Tjeckien. Där besöker du imponerande bergsbyar och pittoreska kurorter som t.ex. Marianske Lazne med sin sjungande fontän och andra pittoreska byar. Du stannar 2 nätter i västra Böhmen.

 

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN

8.900 kr / person
enkelrumstillägg +40%
11 dagar

I PRISET INGÅR

1
-10 nätter i 3-4 stjärniga boende
-Frukost
-Eget badrum

9
 • -Ekonomibil
 • -Helförsäkring
  -Stöldskydd
 • -Självriskeliminering
 • -Obegränsade kilometer
 • -Lokala skatter
  -Vägkarta
3
 • -Entrébiljett Hluboka Slott
  -Entrébiljett Krumlov Slott
 • -Entrébiljett Jindrichuv Hradec Slott
  -Guidad visining Svata Hora Kloster
 • -Guidad visning kristallglastillverkning
  -Guidad visning ölbryggeribesök
 • -Omfattande dokumentation av 40 sidor med detajlerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangstips
 • -Resebok
 • -Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor7.900 kr / person
Böhmen

Upplev Tjeckiens unika kulturarv, pittoreska medeltidsbyar och mäktiga slott i Böhmen.

LÄS MER11.900 kr / person
Böhmen

Upptäck majestätiska slott, pittoreska byar och ett spektakulärt kulturarv i Tjeckien med max. 8 resenärer.

LAS MER7.900 kr / person
Baltikum

Upplev charmiga städer och ett spektakulärt landskap under våra olika resor till Lettland, Litauen och Estland.

LAS MER