Bokningsförfrågan

 

                


 

Bohmen

Upptäck under vår 8-dagars rundresa genom den pittoreska Böhmen imponerande slott, charmiga bergsbyar, magiska kurorter och ett vackert landskap. Fri entré till flera slott, en guidad ölbryggerivisning och ett besök till en böhmisk kristallglastillverkare ingår i vår resa. En omfattande dokumentation av 40 sidor med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vårt paket

I våra resor ingår övernattningar i 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och frukost.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Tjeckien. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personliga intresse. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du förlorar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Prag från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo, och andra flygplatser.

Resebeskrivning

1-2 dag. Du utforskar den tjeckiska huvudstaden Prag, smeknamnet "Gyllene Staden". Prag är särskilt känt för sina vackra och imponerande byggnader som representerar alla stilarter. Du stannar 2 nätter i Prag.

3-4 dag. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du ett historiskt ölbryggeri innan du kör söderut till en av Tjeckiens vackraste byar med unika byggnader från Renässanstiden. Du fortsätter till Jindrichuv Hradec en historisk stad med ett mäktigt slott och hem till det största mekaniska julspelet. Du upptäcker också ett slott som ligger mitt på en sjö och är en av de mest hemsökta byggnader i Tjeckien. Du stannar 2 nätter i den autentiska staden.                          

5 dag. Idag utforskar du UNESCO-världsarvstaden Cesky Krumlov. Staden imponeras med en spektakulär gamla stan som innehåller mer än 300 kulturmärkta byggnader och domineras av ett mäktigt slott som är smeknamnet ”Renässansen Pärla” och. Du stannar 1 natt i Cesky Krumlov.

6 dag. Du fortsätter norrut, upptäcker en välbevarad 1800-tals-by som är deklarerat UNESCO-världsarv, slottet Hluboka, förmodligen ett av Europas vackraste och smeknamnet ”Lilla Windsor”. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer. Senare väntar en fantastisk guidad visning med unika och hemliga intrycket på ett kloster i Central Böhmen. Du stannar 1 natt söder om Prag.

7-8 dag. På morgonen väntar ett unikt besök till en autentisk kristalltillverkning på dig. Senare fortsätter du västerut till den skogsrika delen av Tjeckien. Där besöker du imponerande bergsbyar och pittoreska kurorter som t.ex. Marianske Lazne med sin sjungande fontän och andra pittoreska byar. Du stannar 2 nätter i västra Böhmen.

LADDA NER ELLER SKRIVA UT RESAN

7.900 kr / person
enkelrumstillägg +40%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
-7 nätter i 3-4 stjärniga boende
-Frukost
-Eget badrum

9
 • -Ekonomibil
 • -Helförsäkring
  -Stöldskydd
 • -Självriskeliminering
 • -Fria kilometer
 • -Lokala skatter
  -Vägkarta
3
 • -Entrébiljett Hluboka Slott
  -Entrébiljett Krumlov Slott
 • - Guidad visining Svata Hora Kloster
 • -Guidad visning kristallglastillverkning
  -Guidad visning ölbryggeribesök
 • -Omfattande dokumentation av 40 sidor med detajlerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangstips
 • -Resebok
 • -Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor8.900 kr / person
Tjeckien Intensiv

Upplev historiska byar, imponerande slott och lokala traditioner på vår 11-dagars-rundresa.

LÄS MER11.900 kr / person
Böhmen

Upptäck majestätiska slott, pittoreska byar och ett spektakulärt kulturarv i Tjeckien med max. 8 resenärer.

LAS MER7.900 kr / person
Baltikum

Upplev charmiga städer och ett spektakulärt landskap under våra olika resor till Lettland, Litauen och Estland.

LAS MER