Bokningsförfrågan

 

                


Baltikum Intensiv -
Estland och Lettland

På vår 10-dagars rundresa genom Lettland och Estland upptäcker du vackra historiska städer, fascinerande traditioner, charmiga byar och spektakulära landskap. Beroende om tillgänglighet sover du flera nätter på ett slott, och en herrgård. Fri entré till flera historiska sevärdheter och en omfattande dokumentation av 40 sidor med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vår resa.

I vår resa ingår övernattningar i 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och en frukostbuffé.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Lettland och Estland. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personliga intresse. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du förlorar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Riga, Tallinn eller Vilnius från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo, och andra flygplatser. Det är också möjligt att ta färjan med egen bil.

Resebeskrivning

1-2 dag. Du besöker Riga, Lettlands huvudstad och den största staden i Baltikum, känd som "Nordens Paris". Riga grundades 1201 och var medlem i Hansan. Flera imponerande mästerverk som Peterskyrkan, ortodoxkyrkan och Svartbrödrahuset från 1200-talet finns i staden. Du tillbringar 2 nätter i Riga.

3 dag. Efter överlämningen av hyrbilen kör du söderut och passerar två majestätiska slott innan du ankommer till det magiska palatset Rundale med sina natursköna trädgårdar. Palatset byggdes efter modellen av Versailles palatset i Paris och är ett av de viktigaste monument i barock- och rokokostil i Östeuropa. På eftermiddagen utforskar du den pittoreska nationalparken Gauja med spektakulära vyer, charmiga promenader, historiska byar och imponerande slott. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer Du stannar 1 natt i en charmig by på nationalparken.        
 
4 dag. På morgonen upplever du den östra delen av nationalparken Gauja med en bland annat rekonstruerade by från 900-talet som skapades traditionellt på en ö mitt i en sjö. Längs ett naturskönt landskap passerar du gränsen till Estland med fantastiska utsiktsplatser till du ankommer till Tartu, Estlands andra största och intellektuella stad. Svenska kungen Gustav II Adolf inrättade Tartu hovrätt år 1630 och han grundade där även Baltikums första universitet. Besök den historiska stadskärnan, det 200 år gamla rådhuset och den lutherska Renässans-kyrkan Jaani Kirik. Du fortsätter vägen till sjön Peipus där du stannar 1 natt.                    

5-6 dag. På morgonen besöker du en vacker naturrpark och upptäcker autentiska Gammaltroende-byar med lokala specialiteter. Längs Europas 5:e största sjö Peipus, den naturliga gränsen mellan Estland och Ryssland, ankommer du till Estlands norrakust. Du utforskar nationalparken Lahemaa med sin spektakulära natur och två magnifika herrgårdar. Du stannar 2 nätter i nationalparken.

7-8 dag. Du besöker Estlands fantastiska friluftsmuseum och ett imponerande vattenfall innan du ankommer till den vackra estniska huvudstaden Tallinn. Belägen vid finska viken, går stadens ursprung tillbaka till 1200-talet och imponeras med en välbevarad medeltida stadskärnan och fascinerande sevärdheter. Du stannar 2 nätter i Tallinn.

9-10 dag. Längs den natursköna västkusten upptäcker du kurorten Pärnu och olika sevärdheter innan du anländer igen till Lettland.

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN7.600 kr / person
enkelrumstillägg +50%
10 dagar

I PRISET INGÅR

1
-9 nätter i 3-4 stjärniga boende
-Frukost
-Eget badrum

9
 • -Ekonomibil
 • -Helförsäkring
  -Stöldskydd
 • -Självriskeliminering
 • -Fria kilometer
 • -Lokala skatter
  -Vägkarta
3
 • -Entrébiljett Rundale Palats
 • -Entrébiljett Sagadi Herrgård
 • -Omfattande dokumentation av 30 sidor med detajlerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangstips
 • -Resebok
 • -Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor10.900 kr / person
Baltikum -
3 Länder

Upplev ett pittoreskt landskap och historiska städer under vår 14-dagars resa.

LAS MER11.900 kr / person
Baltikum

Genom ett natursköna landskap upplever du det historiska arvet av Lettland och Estland med max. 8 resenärer.

LAS MER8.400 kr / person
Irland

Upptäck naturliga underverk, historiska slott och charmiga byar under våra rundresor i den pittoreska Irland.

LAS MER