Bokningsförfrågan

 

                


 

 

Andalusien - Intensiv

Upptäck pittoreska bergbyar, historiska städer och ett underbart landskap under vår 11-dagars-rundresa i Andaluslien. Fri entré till Alhambra fästningen och Viana palatset, en flamenco-evenmang, och ett besök av en historisk vinkällare samt vin- och brandyprovning ingår i vårt paket. En omfattande dokumentation med en detailjerade resplan, sevärdheter, vandrings- och utflyktstips och en telefonassistsns 24 timmar / 7 dagar ingår i vårt paket.

I våra resor ingår övernattningar i 3-4 stjärniga finca och hotell med en familjär atmosfär och en frukostbuffé.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskelimiering garanterar dig en säker resa i Spanien. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och gruppor med minst 3 resenärer. Denna resa kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du spenderar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Andalusien från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 790 kr.

Resebeskrivning

1-2:a dagen. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du de vita byarna Zahara, Olvera och Ronda i Grazalema nationalpark. Den charmiga staden Ronda delas av en 120 meter djup ravin, som bildats av floden Guadalevin. Tre broar leder över ravinen, en romersk som byggdes för mer 2.000 år sedan, en morisk, kallad Puente Arabe samt en som påbörjades 1751. Den kallas lite oegentligt för Puente Nuevo . Rondas Corrida är en av de äldsta och mest kända arenorna i Spanien. Promenera genom de medeltida gatorna i denna natursköna stad och njut av det lokala köket och flera spektakulära utsiktsplatser. Du stannar 2 nätter i en typisk andalusisk finka.

3:e dagen. Genom ett vackert landskap och en av den skönsta vita bergbyar anländer du i Cadiz, en av den äldsta städer i Europa.

4-5:e dagen. Ni anländer i Seville, Andalusiens största stad. Sevilla är ca. 2.000 år gammal och spelade redan under romarrikets dagar en bemärkt roll i Spanien. Staden är byggd i typisk andalusisk stil och där finns många historiska mästerverk av muslimskt och kastilianskt ursprung. Katedralen i Sevilla är den största gotiska byggnaden i världen. Besök den majestätiska Plaza de Espana, omgiven av en naturskön rosenträdgård, den Gyllene Torn och det kungliga slottet Alcazar. Du stannar 2 nätter i Sevilla.

6-7:e dagen. Ni besöker två underbara historiska sevärdheter innan ni anländer i Cordoba. Staden är ett UNESCOs världsarv sedan 1984. Stadens ursrung går tillbaka till bronsåldern, ca 2000 år sedan. Julius Caesar välde Cordoba den romerska huvudstaden i provinsen Hispania. Året 711 var Cordoba den största staden i världen. Under det moriska styret byggdes en stor moské i staden som senare har omvandlats till en katedral. Nu går den under namnet Mezquita och är ett vanligt resmål. Besök det judiska kvarteret, den imponerande romerska bron och de pittoreska patios i gamla stan. Staden är också födelseplats till flamenco-dansen och centrum till inkvisitionen. Du tillbringar 2 nätter i Cordoba.

8:e dagen. Du besöker en historisk vinkällare med en unik vinprovning innan du fortsätter din resa genom två historiska byar innan du anländer i Grenada, ett UNESCO-världsarv sedan 1984. Du stannar 2 nätter in Grenada.

9:e dagen. Idag upptäcker du Granada, en historisk stad vid foten av bergskedjan Sierra Nevada.  Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och borgsområdet Alhambra, komplett med trädgårdar och palats. Det anses idag vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på UNESCOs världsarvslista. Alhambra betyder ”Den Röda” och var en inspiration för många poeter och musiker.

10-11:e dagen. Besök olika bergbyar av Sierra Nevada berskedjan innan du fortsätter till sydkusten var avkopplande monenter väntar på dig.

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN
7.900 kr / person
enkelrumstillägg +39%
11 dagar

I PRISET INGÅR

1
10 nätter i 3-4 stjärniga finca och hotell
Frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Fria kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Fritt inträde Alhambra, General Life, Nazarid palats och trädgården
 • Fritt inträde Viana palats och patios
 • Flamenco dansevenemang
 • Guidad visning vinkällare & vinprovning
 • Omfattande dokumentation med utflyktstips och vandringskartor
 • Resebok
 • Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor6.200 kr / person
Andalusien
Kompakt

Upplev Sydspaniens kulturella arvet under vår 8-dagars-rundresa längs historiska städer.

LAS MER7.800 kr / person
Andalusien

Genom ett pittoreskt landskap utforskar du historiska städer och ett unikt kulturarv mex max. 8 resenärer.

LAS MER6.900 kr / person
Toscana

Genom pittoreska vingårder och olivträd upptäcker du historiska städer och ett unik kulturarv i Toscana.

LAS MER6.400 kr / person
Provence

Längs natursköna bergstäder lavendelfält upplever du den charmiga atmosfären i södra Frankrike.

LAS MER