Bokningsförfrågan

 

                


 

Skottland - Whisky Rundtur

Upptäck Skottlands "lyttande Guld" på vår 8-dagars rundresa längs historiska städer, ett naturskönt landskap och majestätiska slott. 4 guidade whiskydestillerivisningar med provning i 4 olika regioner, ett tunnbinderibesök, en exklusiv whiskyprovning och fritt inträde till slottet Inveraray och palatset Linlithgow ingår i vårt pris. Färjebiljetter till ön Islay och en dokumentation av 40 sidor med utflyktstips, vandringskartor, en detaljerad resplan och telefonassistans 24 timmar / 7 dagar ingår i vårt paket.

I vår resa ingår övernattningar i 3-4 stjärniga Bed & Breakfasts och hotell med en familjär atmosfär och en skotsk eller kontinental frukost.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Skottland. Våra erbjudande kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn eller gruppor av minst 3 resenärer. Resan kan bokas varje dag året runt.

Vi hjälper gärna med flyg till Edinburgh från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 790 kr.

Resebeskrivning

1:a dagen. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du de imponerande ruinerna av palatset Linlithgow, hem till Stuart kungar och drottningar. upplever du den historiska staden Stirling, vittne till många strider mellan de skotska klanerna och den engelska kronan. Skottlands gamla huvudstaden förtrollar dig med sitt medeltidaslott och den pittoreska gamla stan. Du stannar 1 natt i Stirling regionen.

2:a dagen. På morgonen väntar en guidad whiskydestillerivisning på Glengoyne destilleriet på det södra höglandet på dig. Glengoyne är ett av de sista familjeägda destillerien i Skottland och känt för den långsamste destilleringsprocessen. Senare upptäcker du nationalparken Loch Lomond och Trossachs under flera vandringar. Med våra detaljerade vandringskartor kan du intensivt utforska denna vackra region med många panoramautsikter och olika vandringsleder. På eftermiddagen besöker du det majestätiska slottet Inveraray från 1600-talet och sin underbar trädgård. Du stannar 1 natt i den charmiga fiskebyn Inveraray.

3:e dagen. Du fortsättar resan längs Skottland längsta vik innan du tar färjan till ön Islay. Whiskyn karakteriseras av sin stora torv- och röksmak som är speciellt framträdande i whiskysorterna från sydkusten. På eftermiddagen besöker du Bruichladdich destilleriet innan du besöker flera panoramautsikter. Du stannar 1 natt på Islay.

4:e dagen. På morgonen kan du göra en promenad vpå halvön Oa innan du besöker ett av de pittoreska destillerien i Skottland. Laphroaig. På eftermiddagen lämnar du igen Islay och tar den natursköna vägen längs västkusten. Du stannar 1 natt vid västkusten.

5:e dagen. Du utforskar den charmiga fiskebyn Oban med sina flera historiska monumenter som McCaig’s tornet. Du upplever en unik provning av 4 olika whiskytyper på Oban destilleriet, ett av de minsta destillerien i Skottland. På eftermiddagen upptäckar du Kilchurn slottet vid kanten av Loch Awe och kör genom det natursköna centralhöglandet till en historisk by söder om nationalparken Cairngorms. Där stannar du 2 nätter.

6:e dagen. På den berömda vägen "Whisky-Road" i Speyside-dalen besöker du ett tunnbinderi och destilleriet Glenlivet. Whiskyn från Speyside har ofta en fruktig karaktär och inte en stor rökighet. På eftermiddagen tar dig resan genom den spektakulära nationalparken Cairngorms med flera panoramautsiktplatser och historiska monumenter. Du upplever en lokal destilleri i en viktoriansk byn innan du utförskar den berömda ‘Whisky Road’ i nationalparken Cairngorms.

7-8:e dagen. På vägen till Edinburgh väntar olika historiska sevärdheter på dig. I Skottlands huvudstad upplever du den pittoreska gatan Royal Mile, katedralen S:t Giles, det 1000 år gamla slottet av Edinburgh, det kungliga palastet Holyrood och många andra sevärdheter. Du stannar sista natten i Edinburgh.

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN

7.700 kr / person
enkelrumstillägg +40%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
7 nätter i 3-4 stjärniga B&B och hotell
Skotsk eller kontinental frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Fria kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
8
Färjebiljetter till ön Islay
3
 • 4 guidade whiskydestillerivisningar med provningar i 4 olika regioner
 • 1 tunnbinderibesök
 • 1 exklusiv proving på Oban destilleri
 • Fritt inträde Inveraray slott
 • Fritt inträde Linlithgow palats
 • Omfattande dokumentation med utflyktstips och vandringskartor
 • Resebok
 • Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor9.900 kr / person
Skottland Intensiv

Upptäck det kulturella och historiska arvet i Skottland på vår 11-dagars rundtur.

LAS MER7.500 kr / person
Skottland Kompakt

Upplev de pittoreska Highlands, majestätiska slott, historiska städer och charmiga fiskebyar.

LAS MER7.500 kr / person
Skottlands Västkust

Upplev spektakulära slott och den vackra och orörda naturen.


LAS MER9.900 kr / person
Skottland Whisky

Upptäcka 7 destillerier i 6 olika regioner längs ett pittoreskt landskap med max. 8 resenärer.

LAS MER