Bokningsförfrågan

 

                


 

Skottland Intensiv

Upptäck Skottlands kulturella och historiska arvet under vår 11-dagars rundresa längs ett naturskönt landskap och spektakulära kuster. Fri entré till över 70 sevärdheter, en gratis destillerivisning följt av en whiskyprovning och en dokumentation av 40 sidor med utflyktstips, vandringskartor, en detaljerad resplan och en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar ingår i vårt paket.

I vår resa ingår övernattningar i 3-4 stjärniga Bed & Breakfasts och hotell med en familjär atmosfär och en skotsk eller kontinental frukost.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Skottland. Våra erbjudande kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn eller gruppor av minst 3 resenärer. Resan kan bokas varje dag året runt.

Vi hjälper gärna med flyg till Edinburgh från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 790 kr.

Resebeskrivning

1-2 dag. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du den skotska huvudstaden Edinburgh. Du upplever den pittoreska gatan Royal Mile, katedralen S:t Giles, det 1000 år gamla slottet, det kungliga palatset Holyrood och många andra sevärdheter. Du stannar 1 natt i Edinburgh.

3 dag. På East Neuk Fife halvön strosar du längs den natursköna östkusten och ha en avkopplande vistelse i de pittoreska fiskebyarna. Besök universitetsstaden S:t Andrews med sitt georgiansk arkitektur och historiska byggnader. Du stannar 2 nätter i en fiskeby.

4 dag. På morgonen upplever du Storbritanniens mest hemsökta slott från 1300-talet, känt för sina sagor och legender. Genom ett pittoreskt landskap och Skottlands längsta flod Tay upptäcker du en välbevarad nedlagd bomullsfabrik och Dunkeld katedralen. Du stannar 1 natt i en viktoriansk by.

5 dag. Genom den spektakulära nationalparken Cairngorms fortsätter du ditt äventyr till den berömda vägen "Whisky-Road" i Speyside dalen. Tack vare vår dokumentation upptäcker du natursköna panoramautsiktsplatsen otillgängliga till vanliga resenärer. På kvällen anländer du på Skottlands norrakust var du stannar 1 natt.

6-7 dag.
Längs den pittoreska västkusten med magnifika utsiktsplatser och charmiga fiskebyar anländer du på ön Skye där du utforskar Skottlands mest spektakulära landskap. Bisarra stenformationer, vackra kuster, imponerande berg och mystiska sjöar väntar där på dig. Detaljerade vandringskartor och utflykts- och insidertips får från oss innan din avresa. Du stannar 2 nätter på Isle of Skye.

8 dag. Du kör söderut längs Skottlands västkust och besöker olika historiska sevärdheter som slottet Eilean Donan som ligger mitt i sjön Loch Duich. Du besöker Oban, västkustens största stad och stannar 2 nätter i en fiskeby vid viken Loch Fyne.

9 dag. Du upplever Inveraray fiskeby och slott, ett av de mest magnifika i Skottland. En fin vandringsled leder till en spektakulär utsiktsplats med vyer över slottet, byn och Skottlands längsta vik, Loch Fyne. På eftermiddag utforskar du det natursköna landskapet i Loch Lomond nationalparken under olika vandringar eller en båttur på Skottlands största sjö och delta på ett unikt whiskydestilleribesök till en av de sista familjeägda destilleri i Skottland. Destilleriet är känd för den långsammaste destilleriprocessen i världen.

10 dag. På morgonen upptäcker du Stirling, Skottlands gamla huvudstad, den kungliga slottsruinen Linlithgow, den unika båthissen i Falkirk och avsluter ditt skotska äventyr på en autentisk fiskeby med en typisk skotsk pub.

11 dag. Beroende om din avgångstid upplever du fortfarande olika historiska sevärdheter som en fästning smeknamnet ”skeppet som aldrig seglade” på grund av sin form. 

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN

10.600 kr / person
enkelrumstillägg +40%
11 dagar

I PRISET INGÅR

1
10 nätter i 3-4 stjärniga B&B och hotell
Skotsk eller kontinental frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Fria kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Entrébiljetter till 70 sevärdheter
 • Guidad whiskydestilleribesök
 • Omfattande dokumentation av 40 sidor med detajlerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangstips
 • Resebok
 • Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar

Andra resor7.900 kr / person
Skottland Kompakt

Upplev Skottlands högländet, majestätiska slott och charmiga fiskebyar och städer.

LAS MER8.200 kr / person
Skottlands Västkust

Upplev ett spektakulärt landskap under vår 9-dagars rundresa längs västkusten.

LAS MER14.900 kr /person.
Hebriderna

Upplev de vackra yttre och inre hebriderna på vår 13-dagars resa längs Skottlands spektakulära västkust.

LAS MER8.900 kr / person.
Whisky Rundtur

Upptäck olika destilleri och ett tunnbinderi på vår 8-dagars rundresa bland annat till Islay och Speyside.

LAS MER11.900 kr/person
Skottland Kultur

Upplev Skottlands historiska arvet och magnifika naturen under vår rundresa med max. 8 resenärer.

LAS MER