Bokningsförfrågan

 

                


 

Skottland Kompakt

Upplev Skottlands pittoreskt höglandet med majestätiska slott, historiska städer och charmiga fiskebyar under vår 8-dagars rundresa genom ett fantastiskt landskap. Fri entré till olika historiska sevärdheter, en gratis whiskydestillerivisning, en omfattande dokumentation med en detaljerad resplan, vandringskartor, utflykts- och restaurangtips, samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar ingår i vårt paket.

I vår resa ingår övernattningar i 3-4 stjärniga Bed & Breakfasts och hotell med en familjär atmosfär och en skotsk eller kontinental frukost.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Skottland. Våra erbjudande kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn eller gruppor av minst 3 resenärer. Resan kan bokas varje dag året runt.

Vi hjälper gärna med flyg till Edinburgh från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 790 kr.

Resebeskrivning

1-2 dag. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du den skotska huvudstaden Edinburgh. Du upplever den pittoreska gatan Royal Mile, katedralen S:t Giles, det 1000 år gamla slottet, det kungliga palatset Holyrood och många andra sevärdheter. Du stannar 1 natt i Edinburgh.

3 dag. På East Neuk Fife halvön strosar du längs den natursköna östkusten och ha en avkopplande vistelse i de pittoreska fiskebyarna. Besök universitetsstaden S:t Andrews med sitt georgiansk arkitektur och historiska byggnader. Du stannar 2 nätter i en fiskeby.

4 dag. På morgonen upplever du Storbritanniens mest hemsökta slott från 1300-talet, känt för sina sagor och legender. Genom ett pittoreskt landskap och Skottlands längsta flod Tay upptäcker du en välbevarad nedlagd bomullsfabrik och Dunkeld katedralen. Du stannar 1 natt i en viktoriansk by söder om nationalparken Cairngorms. 

5 dag. På morgonen passerar du en magnifik utsiktsplats innan du besöker det vita slottet Blair, vaggan till många jakobinska uppror och hem till en av de finaste interiörer i Skottland. Genom det spektakulära höglandet anländer du på Skottlands västkust. Tack vare vår dokumentation upptäcker du natursköna panoramautsiktsplatsen otillgängliga till vanliga resenärer. Du besöker Oban, västkustens största stad och en slottsruin från 1400-talet. Du stannar 2 nätter i en fiskeby vid viken Loch Fyne.

6 dag. Du upplever Inveraray fiskeby och slott, ett av de mest magnifika i Skottland. En fin vandringsled leder till en spektakulär utsiktsplats med vyer över slottet, byn och Skottlands längsta vik, Loch Fyne. På eftermiddag utforskar du det natursköna landskapet i Loch Lomond nationalparken under olika vandringar eller en båttur på Skottlands största sjö och delta på ett unikt whiskydestilleribesök till en av de sista familjeägda destilleri i Skottland. Destilleriet är känd för den långsammaste destilleriprocessen i världen.

7 dag. På morgonen upptäcker du Stirling, Skottlands gamla huvudstad, den kungliga slottsruinen Linlithgow, den unika båthissen i Falkirk och avsluter ditt skotska äventyr på en autentisk fiskeby med en typisk skotsk pub.

8 dag. Beroende om din avgångstid upplever du fortfarande olika historiska sevärdheter som en fästning smeknamnet ”skeppet som aldrig seglade” på grund av sin form. 

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN

7.900 kr / person
enkelrumstillägg +40%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
7 nätter i 3-4 stjärniga B&B och hotell
Skotsk eller kontinental frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Fria kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Entrébiljett Blair Slott
 • Entrébiljett Glamis Slott
  Entrébiljett Holyrood Palats
 • Entrébiljett Linlithgow Palats
 • Guidad whiskydestilleribesök
 • Omfattande dokumentation med utflyktstips och vandringskartor
 • Resebok
 • Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor10.600 kr /person
Skottland Intensiv

Upptäck Skottlands historiska arvet genom ett pittoreskt landskap på vår 11-dagars resa.

LAS MER8.200 kr / person
Skottlands Västkust

Upplev ett spektakulärt landskap under vår 9-dagars rundresa längs västkusten.

LAS MER7.600 kr / person
Irland

Upptäck naturliga underverk, historiska slott och charmiga byar under våra rundresor i den pittoreska Irland.

LAS MER11.900 kr/person
Skottland Kultur

Upplev Skottlands historiska arvet och magnifika naturen under vår rundresa med max. 8 resenärer.

LAS MER