Bokningsförfrågan

 

                


Yucatan

Upplev på vår 10-dagars rundresa på halvön Yucatán ett fascinerande kulturarv, historiska maya-städer, pittoreska kolonialstäder och natursköna stränder vid karibiska havet. En detaljerade resplan med utflyktstips, okända sevärdheter, restaurangtips, osv. ingår i priset. En telefonassistans 24 timmar / 7 dagar ingår i alla våra resor.

I våra resor ingår övernattningar i 3-4 stjärniga haciendas och hotell med en familjär atmosfär och en mexikansk frukost.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskelimiering garanterar dig en säker resa i Irland. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personligabehov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och gruppor med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas varje dag året runt. Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig och omfattande service. Våra resor är utformade att du spenderar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Mexico från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg eller Oslo.

Resebeskrivning

1-2:a dagen. På flygplatsen i Cancun väntar din hyrbil på dig innan du kör längs den pittoreska Maya-kusten till ditt första boende. Du tillbringar 2 avkopplande dagar på de vita stränderna vid karibiska havet.

3:e dagen. På morgonen upptäcker du Tulum, en imponerande mayastad från den klassiska mayaepoken med vackra utsikter till havet. Tulum byggdes på 500-talet och användes som fiskestad till Cobá, den dominerande staden i trakten, omgiven av en magisk djungel. Längs ett naturskönt landskap anländer du på kvällen till kolonialstaden Valladolid var du stannar 1 natt.          

4:e dagen. Valladolids stadskärna grundades av spanska conquistadorer på en gammal mayastad på 1500-talet. Du besöker flera kolonialbyggnader som klostret San Bernardino och palatset Palacio Municipal. På eftermiddagen besöker du den arkeologiska platsen Chichén Itzá, ett UNESCO-världsarv sedan 1988. Byggd i mayaarkitekturstilen Puuc förtrollar den här magiska platsen dig med den berömda pyramiden El Castillo, det astronomiska observatoriet, kyrkan och krigstempeln. På kvällen anländer du i Mérida, den största staden på halvön. Du stannar där 2 nätter.  

5:e dagen. Du utforskar den "vita staden" Mérida med sina magnifika koloniala byggnader. Enligt ditt personliga intresse kan du upptäcka på eftermiddagen ett naturreservat, känt för sin flamingokoloni.

6:e dagen. På den pittoreska vägen ”Puuc y Conventos” upptäcker du flera mayatempel som Uxmal, kloster, autentiska byar och naturliga underverk innan du anländer i byn Izamal där du stannar 1 natt.              

7:e dagen.
Izamal är känd som "gula staden" med sina gulmålade byggnader. Du utforskar b.a. ett mezqual- destilleri, ett vackert kloster och autentiska regionala marknader. Maya-språket domineras fortfarande i den här charmiga byn.    

8-10:e dagen.
På vägen österut upplever du en mayapyramid med namnet ”Svart Jaguar” och nationalparken Rio Lagertos. Avkoppla vid det vackra karibiska havet från ditt mexikanskt äventyr eller upptäck andra sevärdheter som biosförområdet Sian Ka’an.

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN

 

6.600 kr / person
enkelrumstillägg +45%
10 dagar

I PRISET INGÅR

1
8 nätter i 3-4 stjärniga haciendas
Eget badrum
Frukosts frukost

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Obegränsade kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Omfattande dokumentation av 40 sidor med resplan och utflyktstips
  Resebok Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor9.900 kr / person
Mexico

På den natursköna Yucatán-halvön upplev du mex max. 8 resenärer maya- och kolonialstäderstäder.

LÄS MER6.200 kr / person
Andalusien

Upplev Sydspaniens kulturella arvet under vår rundresa längs ett pittoreskt landskap och historiska städer.

LAS MER6.900 kr / person
Toscana

Genom pittoreska vingårder och olivträd upptäcker du historiska städer och ett unik kulturarv i Toscana.

LAS MER11.900 kr / person
Island

Utforska vackra Island genom ett spektakulärt landskap med olika naturliga underverk.

LAS MER