Bokningsförfrågan

 

                


Toscana

Bli inspirerad av pittoreska bergbyar och historisk mästerverk under vår 8-dagars rundresa genom ett spektakulärt landskap i Toscana. Ett besök på ett vinslott i Chianti-regionen samt provning och fritt inträde till olika historiska sevärdheter som Duomo di Siena, Galleriet Degli Uffizi i Florens och Katedralen i Pisa ingår i vårt paket. En omfattande dokumentation med en detailjerade resplan, sevärdheter, utflyktstips och en telefonassistsns 24 timmar / 7 dagar ingår i vårt paket.

I våra resor ingår övernattningar i en 3-4 stjärnig villa med en familjär atmosfär och frukostbuffé.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskelimiering garanterar dig en säker resa i Italien. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och gruppor med minst 3 resenärer. Denna resa kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du spenderar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Italien från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 790 kr.

Resebeskrivning

1:a dagen. Efter överlämningen av hyrbilen startar du rundresan genom den pittoreska landsbygden till Chianti-bergen. En typisk toskansk villa väntar dig i mitten av vingårdar och olivträd, där du tillbringa en avkopplande eftermiddag. Du sover 7 nätter i en villan.

2:a dagen. Rutten tar dig vidare till Siena vid foten av Chiantis vingårdar, känd för "Palio", en hästkapplöpning som hålls två gånger per år på det snäckformade torget "Piazza del Campo" mitt i staden. Siena är också berömd för sin historia och för sina många konstskatter. Du besöker också katedralen som byggdes på 1100-talet med vit, röd och svart marmor och är en av de stora exemplen på italiensk romansk-gotisk arkitektur. 1995 sattes Sienas historiska centrum upp på UNESCOs världsarvslista. På eftermiddagen upptäcker du en befäst stad från 1200-talet.

3:e dagen. Du utforskar den charmiga staden San Gimignano. 1990 sattes San Gimignanos historiska centrum upp på UNESCOs världsarvslista. Karakteristiska är de 13 försvars- och bostadstorn som ännu reser sig över staden och därför är den muromgärdade medeltida stadens smeknamn "Manhattan av medeltiden". Njut av en oförglömlig skyline med ett glas vin och ta en härlig promenad i den kuperade omgivningen med härlig panoramautsik.

4:e dagen. Idag besöker du Florens, Renässansens födelseplats. Staden vid floden Arno innerhåller en stor konstnärlig och kulturell rikedom. Du utforskar Domkyrkan, basilikan Santa Croce, promenerar dig över den berömda bron Ponte Vecchio, upptäcker Boboli-trädgårdarna och låt dig förtrollas av den majestätiska Piazza della Signoria med sin 700 år gamla Pallazzo Vecchio och med statyer av till exempel David och Neptun. Du besöker det berömda Galleriet Degli Uffizi i Florens med många konstverk från Botticelli, Michelangelo och da Vinci. Var 10:e konstverk från renässansen visas i galleriet.

5:e dagen. Du tuförskar flera olika historiska bergsbyar innan det blir på eftermiddagen en guidad vinslottvisning där en unik provning upplevelse väntar dig i Chiantis vinregion.

6:e dagen. Din tur tar dig till Pisa, känd för sin Campo dei Miracoli med det lutande tornet och den majestätiska katedralen, byggdat på 1000-talet. Senare kan du besöka de magnifika marmorbergen.

7-8:e dagen. Du besöker olika historiska byar som Volterra, en stad på en bergstopp med storslagen utsikt över landskapet. Staden var bebodd på 900-talet f. Kr. och blev en av de 12 etruskiska stadsstaterna. Det finns många historiska platser som den romerska teatern, Piazza dei Priori och katedralen Santa Maria Assunta. Avrunda dagen i din toskanska villa.

LADDA NER ELLER SKRIVA UT RESAN

 
6.900 kr / person
enkelrumstillägg +40%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
7 nätter i en 3-4 stjärnig toskansk villa
Frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Fria kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Fritt inträde Degli Uffizi Galleriet
  Fritt inträde Santa Croce Basilikan
 • Fritt inträde Pisa Domkyrkan
 • Fritt inträde Camposanto monumentale
 • Fritt inträde Siena Katedralen
 • Fritt inträde Siena Baptisterium
 • Guidad vinslottvisning med provning i Chianti-vinbergarna
 • Omfattande dokumentation med utflyktstips och hemliga sevärdheter
  Resebok
 • Telefonsassistans 24 timmar / 7 dagar

Andra resor8.900 kr / person
Toscana

Upplev det kulturella och historiska arvet i Toscana genom ett vackert landskap med max. 8 resenärer.

LAS MER6.200 kr / person
Andalusien

Upplev Sydspaniens kulturella arvet under vår rundresa längs ett pittoreskt landskap och historiska städer.

LAS MER6.400 kr / person
Provence

Längs natursköna bergstäder lavendelfält upplever du den charmiga atmosfären i södra Frankrike.

LAS MER7.500 kr / person
Skottland

Upplev de pittoreska höglanderna, idyllisk landskap, vackra slott, historiska städer och charmiga fiskebyar.

LAS MER