Bokningsförfrågan

 

                


 

Sodra Island

Upplev under vår 8-dagars rundresa Islands spektakulära södra delen längs pittoreska vattenfall, majestätiska glaciärer och idylliska issjöar. En 3-timmars valskådning båttur, en ornitologisk utflykt till den största lunnefågel koloni och en båttur på issjön Jökulsarlon ingår i priset. En omfattande dokumentation med en detailjerade resplan, sevärdheter, vandringskartor, utflyktstips och en telefonassistsns 24 timmar / 7 dagar ingår i vårt paket.

I våra resor ingår övernattningar i 3-4 stjärniga hotell och värdshus med en familjär atmosfär och en regional frukost

En ekonomibil med helförsäkring och självriskelimiering garanterar dig en säker resa i Island. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och gruppor med minst 3 resenärer. Denna resa kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du spenderar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Reykjavik från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 1390 kr.

Resebeskrivning

1:a dagen. Du stannar din första natt i Reykjavik, världens nordligaste huvudstad. Stadens namn betyder Rökvik (svenska: rökarnas vik) och var den första permanenta bosättningen på Island. Besök Islands parlament, ta en promenad genom den botaniska trädgården, upplev stadens gamla stan och koppla av i de varma källorna av Reykjavik.

2-3:e dagen. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du nationalparken Thingvellir, klassat som UNESCO världsarv. Utöver sin geologisk skönhet har nationalparken också ett historiska värde som det fanns det första riksmöte (Thing) på Island i 930. Tingsplatsen är omgiven av branta väggar av berg, lava och Islands största sjö. Upptäck vattenfallen  Gullfoss, promenera längs de imponerande fontäner och besök Kerid, en 3000 år gammal vulkankrater. Du stannar 2 nätter i parkens område.

4:e dagen. Längs den södra kusten upplever du karga klippor och mäktiga vattenfall innan du anländer till den vulkaniska stranden i Vik. Ta en lång promenad eller observera sälkolonier. Du stannar 2 nätter söder om nationalparken Vatnajökull.

5-6:e dagen. Nationalparken Vatnjajökull omfattar nu 14.200 kvm  eller 14% av Islands landyta, vilket gör den till Europas största nationalpark. Glaciäret Vatnajökull är med 8100 kvm Europas största istäcket och täcker ett antal berg, dalar och platåer. En guidad lunnefågelskådning och en fantastisk båttur på glaciärlagunen i Jökulsárlón väntar på dig. Våra vandringskartor ger dig möjligheter att uttforska nationalparken på egen hand.

7-8:e dagen. Du anländer igen i Reykjavik där en fantastisk 3-timmars-valskådningstur väntar på dig.

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN

 

11.900 kr / person
enkelrumstillägg +50%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
7 nätter i 3-4 stjärniga hotell/värdshus Frukost
Eget badrum
9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Fria kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • 3-timmars valskådning båttur
 • Guidad utflykt lunnefågelkoloni
 • Båttur på issjön Jökulsarlon
 • Omfattande dokumentation med utflyktstips och vandringskartor
 • Resebok
 • Telefonassistans 24 timmar/7 dagar


Andra resor14900 kr / person.
Ö-Rundresa

Uppleva under var 11-dagars-resa naturens underverk längs lava landskap, vattenfall, issjöar och glaciärer.

LAS MER7.500 kr / person
Skottland

Upplev de pittoreska höglanderna, idyllisk landskap, vackra slott, historiska städer och charmiga fiskebyar.

LAS MER6.600 kr / person
Irland

Upptäck naturliga underverk, historiska slott och charmiga byar under våra rundresor i den pittoreska Irland.

LAS MER