Bokningsförfrågan

 

                


Bourgogne och Alsace

Genom historiska städer, spektakulära bergsbyar, imponerande slott och pittoreska vingårdar upplever du ett unikt kulturarv i Alsace och Bourgogne. Du stannar 4 nätter i Alsace och 3 nätter i Bourgogne. Två vinprovningar, en båttur i Strasbourg, fri entré till olika sevärdheter, en omfattande dokumentation av 30 sidor med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vår resa.

I våra resor ingår övernattningar i 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och en irländsk eller kontinental frukost.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Frankrike. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personliga intresse. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du förlorar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo, och andra flygplatser.

Resebeskrivning

1 dag. Vid ankomsten på flygplatsen i Frankrike hämtar du din hyrbil och besöker upptäcker du Colmar. Staden byggdes i pittoresk korsvirkesstil och genomkorsas av flera kanaler och är därför smeknamnet “Lilla Venedig”. Ditt boende ligger centralt i Alsace och i en autentisk historisk by med flera lokala restauranger och okänt till vanliga turister. Härifrån är det inte lång att köra till sevärdheterna.   

2 dag. Du upptäcker den medeltidsstaden Ribeauvillé, hem till Alsaces äldsta folkfest och smeknamnet ”stan av tre slott”. Därefter utforskar du en fästningskyrka från 1500-talet i en charmig lite by och en av Alsaces vackraste städer. Du kan även besöka alla tre byar under en fantastisk promenad genom vingårdarna. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer.

3 dag. Du anländer till Alsaces största stad, Strasbourg. Du besöker den gotiska katedralen, kammarcellhuset, Strasbourgs äldsta byggnad och strosa genom den historiska stadsdelen ”Petite France”. På eftermiddagen väntar en unik båttur med magnifika utsikter till gamla stan och europeiska kvarteret på dig.
           
4 dag. Under en naturskön och enkel promenad genom Alsaces vackraste vinberg passerar du tre charmiga och autentiska småbyar och upplever två guidade vingårdsbesök, följt av en exklusiv provning. Du kan naturligtvis också ta bilen mellan byarna. Senare besöker du slottet Haut-Koenigsbourg som byggdes på 1100-talet på ett 757 meter högt berg.

5 dag. Längs en vacker serpentinväg genom Alsaces bergskedja Vosges anländer du på en lokal ostproducent var du provsmakar den lokala ostsorten Munster. Du fortsätter till Bourgogne där du utforskar regionens största stad Dijon på norra delen av den legendariska "Côte-d'Or"-vingärdsvägen. Upplev den berömda senaps industrin och besök hertigpalatset. Från 1200-talet. Du stannar 3 nätter i Bourgogne

6 dag. Du besöker det vackra cistercienserklostret i Fontenay som grundades 1118. Ta en avkopplande promenad i den närliggande skogen innan du utforskar en mäktig bergsby.

7-8 dag. På morgonen upptäcker du det majestätiska slottet Bussy-Rabutin som byggdes i renässansstil mellan 1100- och 1300-talet. Du upplever också Bourgognes vinhuvudstad Beaune och utforskar en fantastisk vingård inkl. provning. Senare kan du fortfarande välja mellan två slott eller en bergsby.

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN
7.900 kr / person
enkelrumstillägg +50%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
7 nätter i 3-4 stjärniga hotell
Frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Fria kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Vingårdsbesök o. provning Alsace
 • Vingärdsbesök o. provning Bourgogne
  Båttur i Strasbourg
 • Entrébiljett Haut-Koenigsbourg slott
 • Entrébiljett Fontenay kloster
 • Omfattande dokumentation av 30 sidor med detajlerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangstips
 • Resebok
 • Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor11.900 kr/ person
Alsace

Upplev med max. 8 resenärer charmiga korsvirkeshusbyar och pittoreska vingårdar.

LAS MER7.900 kr / person
Alsace

Genom pittoreska vingårdar upptäcker du charmiga byar och njuter av Alsace viner.

LAS MER7.400 kr / person
Andalusien

Upplev Sydspaniens kulturella arvet under vår rundresa längs ett pittoreskt landskap och historiska städer.

LAS MER7.600 kr / person
Irland

Upptäck naturliga underverk, historiska slott och charmiga byar under våra rundresor i den pittoreska Irland.

LAS MER