Bokningsförfrågan

 

                


Bourgogne och Alsace

Upptäck pittoreska vinbergar i regionerna Alsace och Bourgogne längs historiska städer och ett spektakulärt kulturarv på vår 8-dagars undresa. Vinprovningar i Alsace och Bourgogne, fri entré till slottet Haut-Koenigsbourg och en båttur på floden Rhen i Strasbourg ingår i vårt paket. En omfattande dokumentation med en detailjerade resplan, sevärdheter, utflyktstips och en telefonassistsns 24 timmar / 7 dagar ingår i priset.

I våra resor ingår övernattningar i 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och en regional frukost.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskelimiering garanterar dig en säker resa i Frankrike. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och gruppor med minst 3 resenärer. Denna resa kan bokas varje dag året runt. Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig och omfattande service. Våra resor är utformade att du spenderar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Frankrike från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 790 kr.

Resebeskrivning

1:a dagen. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du den fantastiska lilla byn Eguisheim mitt i de pittoreska vingårdarna i Alsace. Du börjar ditt fransk äventyr med en unik vinprovning. Du stannar 4 nätter i Alsace.

2:a dagen. Du utforskar den vackra staden Colmar från 800-talet. Staden byggdes i pittoresk korsvirkesstil och genomkorsas av flera kanaler. Den delen har smeknamnet “Lilla Venedig”. Längs vinrutten anländer du till den medeltida staden Kaysersberg, som domineras av en slottsruin med en spektakulär utsikt över de omgivande vingårdarna.

3:e dagen. På morgonen besöker du slottet Haut-Koenigsbourg, som byggdes på 1100-talet på ett 757 meter höat berg. Du anländer till Alsaces största stad Strasbourg, omgiven av en biflod till Rhen. Stadens centrum var den första gamla staden att listas som UNESCOs världsarv. Du besöker den gotiska katedralen med sin astronomiska klocka och kammarcellhuset, den äldsta byggnaden i staden. En båttur på Rhen ingår i vårt paket.

4:e dagen. Du besöker olika pittoreska och historiska byar i Alsace mitt i de pittoreska vingårdarna.

5:e dagen. Din resa tar dig genom det majestätiska landskapet i Bourgogne till Dijon, regionens huvudstad i norra delen av den legendariska "Côte-d'Or". Staden är mest känd för sitt vin och senaps industri. Du besöker det hertigliga palatset, byggt mellan 1200- och 1700-talet och strosa genom den medeltida gatorna. Du stannar 3 nätter i Bourgogne.

6:e dagen. Du besöker det vackra cistercienserklostret i Fontenay. Klostret grundades 1118 och är ett av UNESCOs världsarv sedan 1981. Ta en avkopplande promenad i den närliggande skogen innan du utforskar den historiska staden Semur-en-Auxois.

7:e dagen. På morgonen besöker du vattenslottet Bussy-Rabutin som byggdes i renässansstil mellan 1100- och 1300-talet. På eftermiddagen upplever du Bourgognes vinhuvudstad Beaune. Staden har kvar sin medeltida ringmur. Den främsta sevärdheten är “Hôtel Dieu”, det gamla sjukhuset med sitt mönstrade tak. En fantastisk lokal vinprovning väntar dig senare.

8:e dagen. Du besöker slottet Sully innan du anländer igen till flygplatsen.

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN
6.900 kr / person
enkelrumstillägg +45%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
7 nätter i 3-4 stjärniga hotell/värdshus
Frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Fria kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Vinprovning Alsace
 • Vinprovning Bourgogne
  Rhen-Båttur i Strasbourg
 • Fritt inträde Slott Haut-Koenigsbourg
  Omfattande dokumentation med resplan, utflykt- och vandringstips
 • Resebok
 • Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra individuella resor8.900 kr / person
Alsace och Bourgogne

Upptäck ett unik kulturarv genom natursköna vingårdar med max. 8 resenärer.

LAS MER6.400 kr / person
Provence

Längs natursköna bergstäder lavendelfält upplever du den charmiga atmosfären i södra Frankrike.

LAS MER6.900 kr / person
Toscana

Genom pittoreska vingårder och olivträd upptäcker du historiska städer och ett unikt kulturarv i Toscana.

LAS MER7.500 kr / person
Skottland

Upplev de pittoreska höglanderna, idyllisk landskap, vackra slott, historiska städer och charmiga fiskebyar.

LAS MER