Bokningsförfrågan

 

                


 

 

Tjeckien - Mahren

1
Genom pittoreska vingårdar i den tjeckiska regionen Mähren upptäcker du på vår 8-dagars rundresa ett fascinerande kulturarv, historiska byar och majestätiska slott under våra 8-dagars rundresa i den tjeckiska regionen Mähren. Fritt inträde till flera slott, två vinprovningar, en omfattande dokumentation av 30 40 sidor och telefonassistans 24 timmar / 7 dagar ingår i vårt paket.

I vår resa ingår övernattningar i 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och en frukostbuffé.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Tjeckien. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn. Denna resa kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du spenderar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Tjeckien från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 790 kr

Resebeskrivning

1-2:a dagen. Du utforskar på de första två dagarna Prag, smeknamnet "Gyllene Staden". Tjeckiens huvudstad är särskilt känt för sina vackra och imponerande byggnader som representerar alla stilarter. Du upptäcker den gamla stadsdelen från 1100-talet, den nya stadsdelen från 1200-talet och den judiska stadsdelen med olika historiska mästerverk. Du stannar 2 nätter i Prag.

3:e dag. Efter överlämningen av hyrbilen passerar du en panoramisk utsiktplats över floden Vltava innan du besöker ett pittoreskt slott på ett berg mitt i en sjö och endast tillgänligt över en stenbro. En promenad runt sjön ger dig spektakulära vyer på denna 600 år gamla byggnad. Bara en stenkast bort ligger  Jindrichův Hradec, en medeltidsstad från 1200-talet med ett fantastiskt renässansslott. Du stannar där 1 natt.

4:e dagen. Du upptäcker den historiska UNESCO världsarvstaden Telc i regionen Mähren. I den 700 år gamla stadskärnan finns det ett vackert renässansslott och en unik arkitektur från gotisk och renässanstiden. Du upplever b.a. ett kloster på ett berg som domineras en medeltidsby innan du anländer i Tjeckiens vinregion. Vinet är känt som "Alsace vin av Östeuropa". Du stannar tillbringar de kommande 3 nätterna i UNESCOs världsarvs region av Palava i hjärtat av Mähren.

5 dag. Du upptäcker Mikulov, en historisk stad från 1100-talet med välbevarade byggnader från renässansen. På eftermiddagen upptäcker du UNESCOs biosfärområde Palava. Panoramautsikter på det pittoreska landskapet och ändlösa vingårdar lämnar ett intryck på alla besökare.

6 dag. Du besöker slotten Lednice och Valtice, båda ett UNESCO världsarv sedan 1996. Lednice var ursprungligen en gotisk fästning innan slottet var omvandlat till ett renässanspalats mellan 1544 och 1585. Barockslottet Valtice byggdes mellan 1643 och 1730. På eftermiddagen väntar en unik vinprovning på er innan du besöker charmiga bergbyar på kvällen.

7-8 dag. Du upptäcker det gamla kungliga staden Znojmo, belägen på en klippa på vänstra stranden av strömen Dyji. På eftermiddagen ankommer du till staden Kutna Hora, ett UNESCO världsarv och känd som Tjeckiens konsthuvudstad. Besök S:t Barbara domen, den italienska herrgården och andra historiska mästerverk. Du stannar sista natten i området.

 

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN

5.500 kr / person
enkelrumstillägg +40%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
7 nätter i 3-4 stjärniga hotell
Frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Obegränsade kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • 2 vinprovningar i Mähren
  Fritt inträde till Jindrichuv Slott
  Fritt inträde till Lednice Slott
  Omfattande dokumentation av 30 sidor med detaljerad respan och resebok
  Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor5.900 kr / person
Böhmen

Utforska den pittoreska regionen av Böhmen med sina imponderande slott, charmiga byar och unikt kulturarv.

LAS MER7.900 kr / person
Tjeckien

Upplev medeltida städer och unika sevärdheter på vår 10-dagars resa genom Böhmen och Mähren.

LAS MER8.900 kr / person
Böhmen

Upptäck majestätiska slott, pittoreska byar och ett spektakulärt kulturarv i Tjeckien med max. 8 resenärer.

LAS MER