Bokningsförfrågan

 

                


 

Mahren

1
Upptäck på vår 8-dagars rundresa genom den pittoreska Böhmen imponerande slott, charmiga bergsbyar, magiska kurorter och ett vackert landskap. Fri entré till flera slott, en guidad ölbryggerivisning och ett besök till en böhmisk kristallglastillverkare ingår i vår resa. En omfattande dokumentation av 30 sidor med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vårt paket.

I våra resor ingår övernattningar i 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och frukost.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Tjeckien. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personliga intresse. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du förlorar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Prag från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo, och andra flygplatser.

Resebeskrivning

1-2 dag. Du utforskar den tjeckiska huvudstaden Prag, smeknamnet "Gyllene Staden". Prag är särskilt känt för sina vackra och imponerande byggnader som representerar alla stilarter. Du stannar 2 nätter i Prag.

3 dag. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du ett historiskt ölbryggeri och upptäcker Tjeckiens största exportartikel under en unik visning, följt av en exklusiv provning. På eftermiddagen fortsätter du söderut och upptäcker ett litet slott som ligger mitt på en sjö och är en av de mest hemsökta byggnader i Tjeckien. Du stannar 1 natt i en historisk stad i Södra Tjeckien.

4 dag.  På morgonen upptäcker du slottet Jindrichuv Hradec, en av de största i Tjeckien. Strosa genom stadens charmiga renässansgator och upptäck världens största mekaniskt julspel. På eftermiddagen ankommer du till den vackra byn Telc, en av de finaste renässansbyar i Tjeckien. Längs den österrikiska gränsen passerar du historiska städer som domineras av ett kloster och ett slott på en bergstopp innan du ankommer till Mährens vackraste stad där du stannar 3 nätter.

5-6 dag. I Mähren upplever du b.a. den charmiga staden Mikulov med sitt imponerande slott och historiska sgrafitto-hus, majestätiska slott som Lednice och Valtice, UNESCO-biosfären Palava under charmiga promenader och det fantastiska lokala vinet som är smeknamnet ”Östeuropas Gewürztraminer”. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer.

7 dag. Du kör tillbaka till Central-Böhmen och utforskar b.a. en historisk bergsby innan du ankommer till Kutná Horá, den rikaste bruksstaden under medeltids Böhmen och idag UNESCO-världsarv. Du stannar i Kutná Horá den sista natten.

8 dag. Beroende om dina flygtider kan du fortfarande besöka en av de sista familjeägda böhmisk kristallglastillverkare eller slottet Konopiste.

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN

6.600 kr / person
enkelrumstillägg +40%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
7 nätter i 3-4 stjärniga boende
Frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Fria kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Entrébiljett Lednice Slott
 • Entrébiljett Jindrichuv Hradec Slott
 • Guidad visning ölbryggeribesök
 • Vinprovning
 • Omfattande dokumentation av 30 sidor med detajlerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangstips
 • Resebok
 • Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor8.900 kr / person
Tjeckien Intensiv

Upplev historiska byar, imponerande slott och lokala traditioner på vår 11-dagars-rundresa.

LÄS MER6.900 kr / person
Böhmen

Upplev Tjeckiens unika kulturarv, pittoreska medeltidsbyar och mäktiga slott i Böhmen.

LÄS MER9.900 kr / person
Tjeckien

Upptäck majestätiska slott, pittoreska kyrkor och ett spektakulärt kulturarv i Tjeckien med max. 8 resenärer.

LAS MER