Bokningsförfrågan

 

                


 

 

Tjeckien - Intensiv

Upptäck på vår 11-dagars rundresa genom ett pittoreskt landskap i Böhmen och Mähren charmiga byar, historiska mästerverk och imponerande slott. Fritt inträde till flera slott, guidade visningar av ett ölbryggeri, en vingård, ett kloster och en produktion av böhmiskt kristallglas ingår i vårt paket. En omfattande dokumentation av 30 till 40 sidor och en telefonassistans 24 timmar/7 dagar ingår i alla resor.

I vår resa ingår övernattningar i 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och en frukostbuffé.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Tjeckien. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn. Denna resa kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du spenderar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Tjeckien från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 790 kr

Resebeskrivning

1-2:a dagen. Du utforskar på de första två dagarna Prag, smeknamnet "Gyllene Staden". Tjeckiens huvudstad är särskilt känt för sina vackra och imponerande byggnader som representerar alla stilarter. Du stannar 2 nätter i Prag.         

3-4:e dagen. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du produktionen av det berömda böhmiskt kristallglaset innan du passerar en panoramisk utsiktplats över floden Vltava. På kvällen anländer du i den tjeckiska vinregionen Mähren där du stannar 2 nätter. Du upplever b.a. den historiska byn Mikulov, en pittoresk vingård med en unik provning, slottet Lednice och UNESCOs biosfärområde Palava.

5-6:e dagen. Du upptäcker den historiska UNESCO världsarvstaden Telc med sitt 700 år gammal stadskärna och vackert renässansslott. Bara ett stenkast bort ligger ett pittoreskt slott på ett berg mitt i en sjö och endast tillgänligt över en stenbro. En promenad runt sjön ger dig spektakulära vyer på denna 600 år gamla byggnad. Du utforskar den medeltidsstaden Jindrichův Hradec från 1200-talet och sitt fantastiskt renässansslott. Du stannar 2 nätter i denna historisk stad.

7:e dagen. På morgonen väntar en guidad visning i Böhmens äldsta ölbryggeriet på dig innan du utforskar UNESCOs världsarvstad Cesky Krumlov. Staden har många byggnader från gotiken, renässansen och barocken. Stadskärnan har fler än 300 skyddade byggnader och är dominerat av Tjeckiens största slott, smeknamnet ”Pärlan av Renässansen”. Du stannar 1 natt i Krumlov.

8:e dagen. Genom ett pittoreskt landskap i södra Böhmen upptäcker du olika historiska byar innan du besöker det majestätiska slottet Hluboka, smeknamnet ”Lilla Windsor”. Slottet byggdes på 1200-talet och var först en gotisk byggnad, som senare omvandles till romantisk stil. Hluboka slottet innehåller en fascinerande konstsamling och en historisk jakt och möbelutrustning. På eftermiddagen väntar en guidad visning på klostret Svata Hora, ett viktigt pilgrimsmål sedan 1300-talet. Du stannar 1 natt i centrala Böhmen.         

9-11:e dagen. I den natursköna västra delen av Böhmen utforskar du olika charmiga byar, imponerande slott och historiska kurorter som Marianske Lazne. Du stannar 2 nätter i västra Böhmen.

 

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN

7.900 kr / person
enkelrumstillägg +40%
11 dagar

I PRISET INGÅR

1
10 nätter i 3-4 stjärniga hotell
Frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Obegränsade kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Guidade visning på ölbryggeri
  Guidade visning Svata Hora kloster
  Guidade visning böhmiskt kristallglas
 • Vinprovning i Mähren
  Fritt inträde till Hluboka Slott
  Fritt inträde till Krumlov Slott
 • Fritt inträde till Jindrichuv Slott
  Fritt inträde till Svata Hora Kloster
  Omfattande dokumentation av 30 sidor med detaljerad respan och resebok
  Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor5.900 kr / person
Böhmen

Utforska den pittoreska regionen av Böhmen med sina imponderande slott, charmiga byar och unikt kulturarv.

LAS MER5.500 kr / person
Mähren

Upptäck Tjeckiens idyllisk vinregion med ett naturskönt landskap och charmiga Renässens-byar.

LAS MER8.900 kr / person
Böhmen

Upptäck majestätiska slott, pittoreska byar och ett spektakulärt kulturarv i Tjeckien med max. 8 resenärer.

LAS MER