Bokningsförfrågan

 

                


 

 

Tjeckien - Bohmen

Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltiden, renässansen och barocken på vår 8-dagars rundresa genom centrala, södra och västra Böhmen. Fritt inträde till flera slott, guidade visningar av ett ölbryggeri, ett kloster och en produktion av böhmiskt kristallglas ingår i vårt paket. En omfattande dokumentation av 30 till 40 sidor och en telefonassistans 24 timmar/7 dagar ingår i alla resor.

I vår resa ingår övernattningar i 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och en frukostbuffé.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Tjeckien. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn. Denna resa kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du spenderar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Tjeckien från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 790 kr.

Resebeskrivning

1-2:a dagen. Du utforskar på de första två dagarna Prag, smeknamnet "Gyllene Staden". Tjeckiens huvudstad är särskilt känt för sina vackra och imponerande byggnader som representerar alla stilarter. Du upptäcker den gamla stadsdelen från 1100-talet, den nya stadsdelen från 1200-talet och den judiska stadsdelen med olika historiska mästerverk. Du stannar 2 nätter i Prag.

3:e dagen. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du produktionen av det berömda böhmiskt kristallglaset innan du passerar ett imponerande slott från 1200-talet och en panoramisk utsiktplats över floden Vltava. På kvällen anländer du i Jindrichův Hradec, en medeltidsstad från 1200-talet med ett fantastiskt renässansslott. Du stannar där 2 nätter.

4:e dagen. Du upptäcker den historiska UNESCO världsarvstaden Telc i regionen Mähren. I den 700 år gamla stadskärnan finns det ett vackert renässansslott och en unik arkitektur från gotisk och renässanstiden. Bara ett stenkast bort ligger ett pittoreskt slott på ett berg mitt i en sjö och endast tillgänligt över en stenbro. En promenad runt sjön ger dig spektakulära vyer på denna 600 år gamla byggnad.

5:e dagen. På morgonen väntar en guidad visning i Böhmens äldsta ölbryggeriet på dig innan du utforskar UNESCOs världsarvstad Cesky Krumlov. Staden har många byggnader från gotiken, renässansen och barocken. Stadskärnan har fler än 300 skyddade byggnader och är dominerat av Tjeckiens största slott, smeknamnet ”Pärlan av Renässansen”. Du stannar 1 natt i Krumlov.

6:e dagen. Genom ett pittoreskt landskap i södra Böhmen upptäcker du olika historiska byar innan du besöker det majestätiska slottet Hluboka, smeknamnet ”Lilla Windsor”. Slottet byggdes på 1200-talet och var först en gotisk byggnad, som senare omvandles till romantisk stil. Hluboka slottet innehåller en fascinerande konstsamling och en historisk jakt och möbelutrustning. På eftermiddagen väntar en guidad visning på klostret Svata Hora, ett viktigt pilgrimsmål sedan 1300-talet. Du stannar 2 nätter i västra Böhmen.         

7-8:e dagen. I den natursköna västra delen av Böhmen utforskar du olika charmiga byar, imponerande slott och historiska kurorter som Marianske Lazne.  

 

LADDA NER ELLER SKRIVA UT RESAN

5.900 kr / person
enkelrumstillägg +40%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
7 nätter i 3-4 stjärniga hotell
Frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Obegränsade kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Guidade visning på ölbryggeri
  Guidade visning Svata Hora kloster
  Guidade visning böhmiskt kristallglas
  Fritt inträde till Hluboka Slott
  Fritt inträde till Krumlov Slott
  Fritt inträde till Jindrichuv Slott
  Omfattande dokumentation av 30 sidor med detaljerad respan och resebok
  Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor7.900 kr / person
Tjeckien

Upplev medeltida städer och unika sevärdheter på vår 10-dagars resa genom Böhmen och Mähren.

LAS MER5.500 kr / person
Mähren

Upptäck Tjeckiens idyllisk vinregion med ett naturskönt landskap och charmiga Renässens-byar.

LAS MER8.900 kr / person
Böhmen

Upptäck majestätiska slott, pittoreska byar och ett spektakulärt kulturarv i Tjeckien med max. 8 resenärer.

LAS MER