Bokningsförfrågan

 

                


 

Bohmen

Upptäck under vår 8-dagars rundresa genom den pittoreska Böhmen imponerande slott, charmiga bergsbyar, magiska kurorter och ett vackert landskap. Fri entré till flera slott, en guidad ölbryggerivisning och ett besök till en böhmisk kristallglastillverkare ingår i vår resa. En omfattande dokumentation av 30 sidor med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vårt paket.

I våra resor ingår övernattningar i 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och frukost.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Tjeckien. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personliga intresse. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du förlorar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Prag från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo, och andra flygplatser.

Resebeskrivning

1-2 dag. Du utforskar den tjeckiska huvudstaden Prag, smeknamnet "Gyllene Staden". Prag är särskilt känt för sina vackra och imponerande byggnader som representerar alla stilarter. Du stannar 2 nätter i Prag.

3 dag. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du ett historiskt ölbryggeri och upptäcker Tjeckiens största exportartikel under en unik visning, följt av en exklusiv provning. På eftermiddagen fortsätter du söderut och upptäcker ett litet slott som ligger mitt på en sjö och är en av de mest hemsökta byggnader i Tjeckien. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer. Du stannar 2 nätter i en historisk stad i Sydböhmen.

4 dag.  På morgonen upptäcker du slottet Jindrichuv Hradec, en av de största i Tjeckien. Strosa genom stadens charmiga renässansgator och upptäck världens största mekaniskt julspel. På eftermiddagen ankommer du till den vackra byn Telc, en av de finaste renässansbyar i Tjeckien.

5 dag. Idag utforskar du UNESCO-världsarvstaden Cesky Krumlov. Staden imponeras med en spektakulär gamla stan som innehåller mer än 300 kulturmärkta byggnader och domineras av ett mäktigt slott som är smeknamnet ”Renässansen Pärla” och. Du stannar 1 natt i Cesky Krumlov.

6 dag. Du fortsätter norrut, upptäcker en välbevarad 1800-tals-by som är deklarerat UNESCO-världsarv, slottet Hluboka, förmodligen ett av Europas vackraste och smeknamnet ”Lilla Windsor”. Senare väntar en fantastisk guidad visning med unika och hemliga intrycket på klostret Svara Hora på dig. Du stannar 2 nätter i den skogrika regionen Östra-Böhmen.

7-8 dag. I Östra Böhmen besöker du imponerande bergsbyar och pittoreska kurorter som t.ex. Marianske Lazne med sin sjungande fontän och Karlovy Vary var vatten från varma källor pumpas upp i olika brunnar, där man själv kan dricka ur karaktäristiska muggar. Vattnet har en temperatur på mellan 30 och 65 grader och är mycket mineralrikt. Du besöker också en av de sista familjeägda böhmisk kristallglastillverkare under en unik guidad visning. Beroende om dina flygtider kan du fortfarande besöka en historisk by eller slottet Karlstejn, hem till den romerska-tyska kejsaren Karl IV.

LADDA NER ELLER SKRIVA UT RESAN

6.900 kr / person
enkelrumstillägg +40%
8 dagar

I PRISET INGÅR

1
7 nätter i 3-4 stjärniga boende
Frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Fria kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Entrébiljett Hluboka Slott
  Entrébiljett Krumlov Slott
 • Entrébiljett Jindrichuv Hradec Slott
  Guidad visining Svata Hora Kloster
 • Guidad visning kristallglastillverkning
  Guidad visning ölbryggeribesök
 • Omfattande dokumentation av 30 sidor med detajlerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangstips
 • Resebok
 • Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor8.900 kr / person
Tjeckien Intensiv

Upplev historiska byar, imponerande slott och lokala traditioner på vår 11-dagars-rundresa.

LÄS MER6.600 kr / person
Mähren

Upptäck Tjeckiens idylliska vinregion med ett naturskönt landskap och pittoreska Renässansbyar.

LAS MER9.900 kr / person
Böhmen

Upptäck majestätiska slott, pittoreska byar och ett spektakulärt kulturarv i Tjeckien med max. 8 resenärer.

LAS MER