Bokningsförfrågan

 

                


Resevilkor

Avtal och betalning              
Avtalet mellan kunden och resebyrån göras skriftligt eller muntligt. I detta fall accepterar kunden erbjudandet, bokningen och resevilkorna av Vespucci Tours för alla resenärer. Avtalet ska bekräftas skriftligen från Vespucci Tours. Betalningar måste utföras enlighet avtalet (belopp och datum). För paketresor utan flyg krävs det en anmälningsavgift av 15% av totalbeloppet. För paketresor med flyg krävs det en anmälningsavgift av 20-25% av totalbeloppet, beroende om biljetternas pris. Efter betalningen av anmälningsavgiften är resan bekräftat. Anmälningsavgiften kan ej återbetalas utan annulleringsförsäkring. 

Tillgänglighet

Bokningnen kan vara annullerat av Vespucci Tours vid begränsad tillgänglighet eller obefintlighet (till exempel boende). Vespucci Tours gör sitt bästa för att erbjuda ett annat förslag till våra resenärer. Vespucci Tours kan ändra resplanen i vissa fall om det finns problem med transport, boende eller entrébiljetter.                        

Resdatum      
Resan börjar på flygplatsen, tågcentralen, bushållplatsen eller boendet, beroende av den första bokade tjänsten av Vespucci Tours. Det kan vara att den första och/eller sista dagen innefatter bara transporten. Våra priser är baserat på ett antal nätter och inte dagar.                       

Priser och ytterligare kostnader                 
Våra priser är brutto och inkluderar alla avgifter och moms utom skattesatser eller lokala avgifter. Ytterligare lokala skatter ingår inte i priset och kan begäras av myndigheterna på platsen. Förändringar av prisnivån kan förekomma i vissa fall under året (fluktuationer i valutan, hotelländring eller transportkostnader, osv.). Det slutliga priset finns på avtalet. Ytterligare tjänster eller resenärens önskemål som finns inte på avtalet och resplanen ska betalas av kunden.         

Programmändringar
I vissa fall förkommer förändringar på resplanen, avres- och ankomsttider, annullering av flyg och boende, osv. före och under vistelsen. Förändringar bekräftas av Vespucci Tours skriftlig till kunden. Vespucci Tours är inte ansvarig för till exempel flygförseningar  eller -annulleringar, tekniska problem med transport, annullering av entrébiljetter på grund av till exempel vädret, force majeure, osv. Vespucci Tours är inte ansvarig för extrakostnader som tillkommer på dessa fallor.
Resenärens ändringar och önskemål          
Resenären betalar för extrakostnader i fall av ändringar efter avtalets ingående av till exempel resmål, avres- och ankomstdatum, boende, resedeltagare, resplan, osv. Vespucci Tours försöker att uppfylla alla önskemål och personlig behov. Om resenären vill ta bort flera tjänster som ingår efter avtalets ingående har kunden inte rätt till en återbetalning av den del av paketresans pris.            

Boende
Klassificeringen av boende med stjärnor och kategorier görs av de lokala myndigheterna. Vespucci Tours gör sitt bästa att erbjuda det bästa hotellet. Vespucci Tours äre inte ansvarig för skador till hotellet orsakade av kunden eller för saker glömda där.   

Transport
Vespucci Tours fungerar som en partner mellan flygbolag, biluthyrning och lokala researrangörer och är därför inte ansvarig för eventuella förluster, skador, tillbud, olyckor, förlorat bagage eller tidsändringar. Flygbolaget har direkt ansvar för transportens korrekta genomförande enligt Warszawa- och Montrealkonventionerna, EU-förordning 889/2002, EU-förordning 261/2004 samt luftfartslagen. Arrangörens ansvar för krav på grund av skada eller fel är begränsat till vid var tid gällande beloppsgränser, som framgår av Warszawa- och Montrealkonventionerna (för luftfart) och Atenkonventionen (för transport på sjö- och vattenvägar). Resebyårns ansvar kan därför inte överstiga det, som gäller för den eller de underleverantörer, som har det direkta ansvaret för den bristfälliga tjänsten.                

Hyrbil             
För att garantera våra kunder en säker och bekymmersfri resa, innehåller vårt hyrbilsavtal en helförsäkring, ansvarsförsäkring, stöldskyds och en självriskelimering. Det betyder att din självrisk är skyddad om bilen blir skadad i en olycka (återbetalning av skadbeloppet). Ytterligare avgifter och tjänster som GPS-hyra eller barnstål kan bokas men måste betalas direkt till hyrbilbolaget vid överlämningen. Vespucci Tours kan inte garantera bilmärken men bara biltypen (t.ex. ekonomi-bil, kompakt-bil, stor-bil, SUV, osv.) Vespucci Tours är inte ansvarig för  och smutsiga och skadade interiörer.          

Djur

Husdjur är välkomna om kunden informeras Vespucci Tours vid bokningen och resebyrån bekräftas det skriftlig.     

Ansvar

Vespucci Tours är inte ansvarig om kunden inte uppfyller sina skyldigheter (betalning, punktlighet, beteende, saknade identitetshandlingar , osv) eller för kroppsskador, dödsfall eller skada till andra och för orekommanderade eller onämnde aktiviteter. Vespucci Tours är ansvarig att garantera tjänsterna på avtalet.               

Reklamation
Vid fel i de avtalade tjänsterna, ska resenären omgående, efter att märka felet, reklamera det till Vespucci Tours. Några klagomål av fel ska lämnas till Vespucci Tours inom 14 dagar efter den sista resdag.                

Försäkring
Vespucci Tours erbjuder gärna en försärking av olika typer enligt resenärens behov. För kundens komfort och säkerhet rekommenderar Vespucci Tours en försäkring. I fall av ett avtaltekning är avtalet direkt mellan kunden och försäkringsbolaget. Krävs det en återbetalning vid annullering av resan ska kunden kontaktera direkt försäkringsbolag.

Resenärens annullering        
Resenären har rätt att avbeställa resa och måste kommunicera detta till Vespucci Tours och försäkringsbolaget på samma dag. Anmälningsavgiften kan ej återbetalas. Det slutliga beloppet kan återbetalas om avbeställingen görs minst 30 dagar innan avresdagen. I dessa fall tillkommer 10% extrakostnader av totalbeloppet. 100% av totalbeloppet tillkommer vid avbeställning av 29 dagar före resan.

Resebyråns annullering - Guidade Rundresor                    
En guidad rundresa är garanterat med min. 8 deltagare (rundresor i Sverige med 4) och kräver en skriftlig bekräftelse från Vespucci Tours. En gång bekräftat kan anmälningsavgiften ej återbetalas. Vespucci Tours ska kommunicera senast 6 veckor före avresdagen om resan utförs. Om Vespucci Tours annullerar resan ha kunden rätt till en återbetalning av 100% av totalbeloppet, inkl. anmälningsavgiften. Resenären kan välja mellan en återbetalning, ett alternativdatum för samma resa eller en annan resa på samma tidspunkt och samma pris.


Organisations- och Momsregisteringsnummer: 8304016630
Godkänt för F-Skatt
Företagsägare: Chris Laroche

Post- och besökadress:
Vespucci Tours
Kyrkbyn 537
282 75 Hästveda

Kontakt:
Telefon: 0451 370 03
E-Post: info@vespucci-tours.com