Bokningsförfrågan

 

                


Baltisika Huvudstader

DPå vår 7-dagars flygrundresa upplever du de baltiska huvudstäderna Tallinn, Riga och Vilnius. Alla flyg mellan städerna och 3 till 4 stjärniga och centrala hotell samt en omfattande dokumentation med en detaljerade resplan, utflykts- och restaurangtips ingår i vårt paket. Du stannar 2 nätter i varje stad. En telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i alla våra resor. För bara 950 kr / person kan du lägga till en extranatt i Tallinn med en båttur till Helsingfors.

I vår resa ingår övernattningar i 3-4 stjärniga och centrala hotell med en familjär atmosfär och en frukostbuffé. Våra individuella resor kan bokas varje dag året runt. Vi hjälper gärna med flyg till Riga, Tallinn eller Vilnius från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo, och andra flygplatser.

Riga

Lettlands huvudstad är den största staden i Baltikum och också känd som "Nordens Paris". Riga grundades 1201 och var medlem av Hansan. Flera imponerande mästerverk som Peterskyrkan, ortodoxa kyrkan och Svartbrödrahuset från 1200-talet finns i Riga. Rigas historiska centrum är ett UNESCO världsarv sedan 1997. Den lettiska huvudstaden är också känt för sina vackert ornerade hus i art-nouveau arkitekturstil.

Tallinn

Belägen vid finska viken går Tallinns ursprung tillbaka till 1200-talet. Det starka inflytandet från olika stammar av det som är nu Danmark, Sverige, Finland och Ryssland är fortfarande synliga i stadens arkitektur. Den estniska huvudstaden har ett imponerande kulturellt och historiskt arv. Vandra längs stadsmuren, promenerar genom den gamla staden, besöker Alexander Nevsky-katedralen från 1800-talet, Sankt Olavs-kyrkan, en gång den högsta byggnaden på jorden, rådhuset, Svartbrödrahuset och Kiek in de Kök kanontornet.

Vilnius

Litauens huvudstad är smeknamnet "Nordens Aten". Nästan alla välbekanta arkitektoniska stilar finns representerade i Vilnius som imponeras med över 40 kyrkor. Enligt legenden drömde storhertigen Gediminas om en ylande järnvarg på en kulle. Efter han hade konsulterat en hednisk präst fick han som svar: "Vad som är avsett för härskaren och staten Litauen, är följande: Järnvargen representerar ett slott och en stad som kommer att vara skapat av dig på denna plats. Denna stad kommer att bli huvudstaden till Litauen och sina härskare, och härligheten av deras skall eko i hela världen". Många historiska platser som Karmelitklostret, presidentpalatset och Trakai slottet som ligger mitt på en sjö väntar på dig.

LADDA NER ELLER SKRIVA UTRESAN

 

7.600 kr / person
enkelrumstillägg +40%
7 dagar

I PRISET INGÅR

1
6 nätter i 3-4 stjärniga boende
Frukost
Eget badrum

2
Flygbiljetter mellan Riga,Vilnius,Tallinn
3
  • Omfattande dokumentation med detajlerad resplan, utflykts- och restaurangstips
  • Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor9.900 kr / person
Baltikum -
3 Länder

Upplev Estland, Litauen och Lettland under vår 14-dagars rundresa.

LAS MER7.600 kr / person
Baltikum -
2 Länder

Upptäck i 10 dagar Estland och Lettland genom ett pittoreskt l och historiska städer.

LAS MER9.900 kr / person
Baltikum

Genom ett natursköna landskap upplever du det historiska arvet av Lettland och Estland med max. 8 resenärer.

LAS MER