Bokningsförfrågan

 

                


 

Baltisika Huvudstader

Designa din egen flygrundresa till de baltiska huvudstäderna Riga, Tallinn och Vilnius. Välj 2 städer enligt dina önskemål på vår rundresa för 5 dagar eller besöka alla tre städerna på vår 7-dagars-resa. Alla flygningar mellan de utvalda destinationerna ingår i vårt paket. Fri entré till 40 platser i Tallinn, inklusive en stadsbusstur eller en guidad visning av Trakai slott i Litauen är inkluderat i priset. En omfattande dokumentation med en detailjerade resplan, sevärdheter, utflyktstips och en telefonassistsns 24 timmar / 7 dagar ingår i vårt paket.

I vår resa ingår övernattningar i 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och en frukostbuffé.

Denna resa kan bokas varje dag året runt.

Vi hjälper gärna med flyg från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 790 kr.

Resplan 2 destinationer (4 nätter / 5 dagar)

Riga (2 nätter) och Tallinn (2 nätter)
Tallinn (2 nätter) och Vilnius (2 nätter)
Vilnius (2 nätter) och Riga (2 nätter)

Resplan 3 destinationer (6 nätter / 7 dagar)

Riga (2 nätter), Tallinn (2 nätter) och Vilnius (2 nätter)

Riga

Lettlands huvudstad är den största staden i Baltikum och också känd som "Nordens Paris". Riga grundades 1201 och var medlem av Hansan. Flera imponerande mästerverk som Peterskyrkan, den ortodoxa och den Svartbrödrahuset från 1200-talet finns i Riga. Rigas historiska centrum är ett UNESCO världsarv sedan 1997. Riga är också känt för sina vackert ornerade hus i art nouveau.

Tallinn

Belägen vid Finska viken går Tallinns urpsrung tillbaka till 1200-talet. Det starka inflytandet från olika stammar av det som nu är Danmark, Sverige, Finland och Ryssland är fortfarande synliga i standens arkitektur. Den estniska huvudstaden har ett imponerande kulturellt och historiskt arv och är en del av UNESCOs världsarv. Du vandrar längs stadsmuren, promenerar genom den gamla staden, besöker Alexander Nevskij-katedralen från 1800-talet, Sankt Olavs-kyrkan, rådhuset, Svartbrödrahuset  och Kiek in de Kök kanontornet i den nedre staden.

Vilnius

Litauens huvudstad har fått smeknamnet "Nordens Aten". Nästan alla välbekanta arkitektoniska stilar finns representerade på gatorna.  Vilnius är en arkitekturstad och det finns över 40 kyrkor i staden. Enligt legenden drömde storhertig Gediminas om en järnvarg ylande på en kulle och konsulterade en hednisk präst för sin tolkning. Han fick höra: "Vad som är avsett för härskaren och staten Litauen, är följande: Järnvargen representerar ett slott och en stad som kommer att fastställas av dig på denna plats. Denna stad kommer att bli huvudstad i de litauiska landområdena och hemvisten för sina härskare, och härligheten av deras gärningar skall eko i hela världen". Många historiska platser som Carmelite kloster, presidentpalatset och Trakai slott ger ett fascinerande intryck på alla besökare. Upptäck de olika religiösa byggnader som kyrkan St Catherine och katedralen i Vilnius.

LADDA NER ELLER SKRIVA UTRESAN

 

2 städer: Tallinn - Riga - Vilnius
5.500 kr / person
enkelrumstillägg +33%
5 dagar

3 städer: Tallinn + Riga + Vilnius
7.100 kr / person
enkelrumstillägg +33%
7 dagar

I PRISET INGÅR

1
4 eller 6 nätter i 3-4 stjärniga hotell Frukost
Eget badrum

2
Flygbiljetter mellan Riga,Vilnius,Tallinn
  • 2 incheckade bagage
3
  • Fritt inträde till 40 platser i Tallinn eller
  • ½ dag guidad resa till Trakai Slott
  • Omfattande dokumentation med utflyktstips och resebok


Andra resor

3

8.900 kr / person
Baltikum -
3 Länder

Upplev Estland, Litauen och Lettland under vår 14-dagars rundresa.

LAS MER6.700 kr / person
Baltikum och St. Petersburg

Designa din egen flygrundresa till St. Petersburg, Tallinn och Riga.

LAS MER8.900 kr / person
Baltikum

Genom ett natursköna landskap upplever du det historiska arvet av Lettland och Estland med max. 8 resenärer.

LAS MER