Bokningsförfrågan

 

                


 

Baltikum Intensiv -
Estland och Lettland

Upplev de natursköna baltiska länder Estland och Lettland under vår 10-dagars rundresa längs ett pittoreskt landskap, spektakulära kuster och charmiga städer. Fri entré till olika historiska platser ingår i vårt paket. Beroende om tillgänglighetet stannar du flera nätter i ett slott och en herrgård. En omfattande dokumentation med en detailjerade resplan, sevärdheter, vandringskartor, utflyktstips och en telefonassistsns 24 timmar / 7 dagar ingår i vårt paket.

I vår resa ingår övernattningar i 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och en frukostbuffé.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskelimiering garanterar dig en säker resa i Baltikum. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn. Denna resa kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du spenderar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Tallinn från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 790 kr.

Resebeskrivning

1-2:a dagen. Du besöker först Riga, Lettlands huvudstad och den största staden i Baltikum, känd som "Nordens Paris". Riga grundades 1201 och var medlem i Hansan. Flera imponerande mästerverk som Peterskyrkan, den ortodoxkyrkan och den Svartbrödrahuset från 1200-talet finns i staden. Du tillbringar 1 natt i UNESCOs världsarvsstad Riga.

3:e dagen. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du den imponerande barockpalatsen Rundale med sina majestätiska trädgårdar. Palatset var byggt efter modellen av Versailles Palats i Paris och är en av de viktigaste monumenten i barock- och rokokostil i Östeuropa. Du fortsätter din rundresa till Gauja nationalpark därr du upptäcker den historiska byn Cesis och stannar en natt.

4:e dagen.  Du passerar gränsen till Estland och besöker först Estlands intellektuella stad: Tartu. Svenska kungen Gustav II Adolf inrättade Tartu hovrätt år 1630. Han lät även grunda ett universitet år 1632. Besök den historiska stadskärnan, det 200 år gamla rådhuset och den lutherska kyrkan Jaani Kirik. Du stannar 1 natt i Tartu.                              

5:e dagen.  Du besöker det majestätiska slottet Alatskivi från 1500-talet. Inspererat av det kungliga residenset i Balmoral, Skottland, ligger detta arkitektoniska mästerverk inom på en 130 hektar stor slottspark och vid ett vackert naturreservat. På eftermiddagen ankommer du till Lahemaa nationalparken vid Estlands norra kust. Du besöker den barocken herrgården i Sagadi. Enligt legenden, drömde hertiginnan om en egen damm i trädgården. För att uppfylla hennes önskan, bad hertigen om hjälp från regionens bönder. De insvept alla vagnshjul och byggmaterial i tyg för att unvika buller under natten. Följande morgon hertiginnan blev överraskade med den nya dammen. Du stannar 2 nätter i parken.

6:e dagen. Du besöker den spektakulära herrgården av Palmse, ett barockmästerverk byggd på 1200-talet.  Palmse förtrollar dig med sin charmiga park, kvarn,  sitt orangeri och paviljonger. Olika vandringsleder finns i nationalparken. Du passerar genom genuina fiskebyar och ta gärna en avkopplande promenad längs Östersjöns kust på eftermiddagen.

7-8:e dagen. Ditt äventyr försätter till den vackra estniska huvudstaden: Tallinn. Belägen vid Finska viken, går stadens ursprung tillbaka till 1200-talet. Tallinn har ett imponerande kulturellt och historiskt arv och är ett UNESCO världsarv. Du vandrar längs stadsmuren, promenerar genom den gamla stan, besöker Alexander Nevskij-katedralen från 1800-talet, Sankt Olavs kyrkan, rådhuset, Svartbrödrahuset och det imponerande Kadriorg Palatset, byggt år 1718 av den ryska tsaren Peter den Store. Du sover 1 natt i Tallinn.             

9-10:e dagen. Längs den natursköna västkusten upptäcker du kurorten Pärnu med sin historiska stadskärna. Du tillbringar den sista natten i Lettland där du kan besöka Birini slott.
 

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN6.600 kr / person
enkelrumstillägg +40%
10 dagar

I PRISET INGÅR

1
9 nätter i 3-4 stjärniga hotell
Frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Fria kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Fritt inträde till Palmse Herrgård
 • Fritt inträde till Sagadi Herrgård
 • Fritt inträde till Alatskivi Slott
 • Fritt inträde till Rundale Palats
 • Omfattande dokumentation med utflyktstips och vandringskartor
 • Resebok
 • Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor8.900 kr / person
Baltikum -
3 Länder

Upplev Estland, Litauen och Lettland under vår 14-dagars rundresa.

LAS MER8.900 kr / person
Baltikum

Genom ett natursköna landskap upplever du det historiska arvet av Lettland och Estland med max. 8 resenärer.

LAS MER5.500 kr / person
Baltiska Huvudstäder

Designa din egen flygrundresa till de baltiska huvudstäderna Riga, Tallinn och Vilnius

LAS MER6.700 kr / person
Baltikum och St. Petersburg

Designa din egen flygrundresa till St. Petersburg, Tallinn och Riga.

LAS MER