Bokningsförfrågan

 

                


 

Baltikum Intensiv -
Estland, Lettland och Litauen

Genom ett naturskönt landskap upptäcker du det kulturella och historiska arvet av Estland, Lettland och Litauen på vår 14-dagars rundresa. Fri entré till olika historiska sevärdheter ingår i priset. Beroende om tillgänglighetet stannar du flera nätter i ett slott, en herrgård och ett gammalt kloster. En omfattande dokumentation med en detailjerade resplan, sevärdheter, vandringskartor, utflyktstips och en telefonassistsns 24 timmar / 7 dagar ingår i vårt paket.

I vår resa ingår övernattningar i 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och en frukostbuffé.

En ekonomibil med helförsäkring och självriskelimiering garanterar dig en säker resa i Baltikum. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att passa dina behov. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn. Denna resa kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du spenderar inte för mycket tid i bilen.

Vi hjälper gärna med flyg till Tallinn från exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och andra flygplatser från 790 kr.

Resebeskrivning

1-2:a dagen. Du besöker först Riga, Lettlands huvudstad och den största staden i Baltikum, känd som "Nordens Paris". Riga grundades 1201 och var medlem i Hansan. Flera imponerande mästerverk som Peterskyrkan, den ortodoxkyrkan och den Svartbrödrahuset från 1200-talet finns i staden. Du tillbringar 1 natt i UNESCOs världsarvsstad Riga.

3:e dagen. Efter överlämningen av hyrbilen besöker du den imponerande barockpalatsen Rundale med sina majestätiska trädgårdar. Palatset var byggt efter modellen av Versailles Palats i Paris och är en av de viktigaste monumenten i barock- och rokokostil i Östeuropa. Två andra palatser väntar på dig innan du upptäcker korskullen i Litauen.

4-5:e dagen. Innan ni anländer i Vilnius besöker du det imponerande slottet Trakai. Litauens huvudstad har fått smeknamnet "Nordens Aten". Nästan alla välbekanta arkitektoniska stilar finns representerade på gatorna.  Vilnius är en arkitekturstad och det finns över 40 kyrkor i staden.

6-7:e dagen. Du kör norrut och besöker ett slott innan du upptäcker nationalparken Gauja där ni upptäcker under olika vandringar Lettlands majestätisk natur, pittoreska byar och historiska byggnader. Du sover 2 nätter i en historisk by.

8:e dagen.
 Du passerar gränsen till Estland och besöker först Estlands intellektuella stad: Tartu. Svenska kungen Gustav II Adolf inrättade Tartu hovrätt år 1630. Han lät även grunda ett universitet år 1632. Besök den historiska stadskärnan, det 200 år gamla rådhuset och den lutherska kyrkan Jaani Kirik. Du fortsätter vägen till sjön Peipus där du stannar en natt i ett slott.            

9-10:e dagen.  Du besöker det majestätiska slottet Alatskivi från 1500-talet. Inspererat av det kungliga residenset i Balmoral, Skottland, ligger detta arkitektoniska mästerverk inom på en 130 hektar stor slottspark och vid ett vackert naturreservat. På eftermiddagen ankommer du till Lahemaa nationalparken vid Estlands norra kust där du besöker två herrgårder och upplever Estlands skönsta regionen under olika vandringar längs den fantastiska kusten. Du stannar 2 nätter i parken i en herrgård.

11-12:e dagen. Ditt baltiskt äventyr försätter till den vackra estniska huvudstaden: Tallinn. Belägen vid Finska viken, går stadens ursprung tillbaka till 1200-talet. Tallinn har ett imponerande kulturellt och historiskt arv och är ett UNESCO världsarv.

13-14:e dagen. Längs den natursköna västkusten upptäcker du kurorten Pärnu med sin historiska stadskärna och olika sevärdheter innan du anländer igen i Lettland.  

LADDA NER ELLER SKRIV UT RESAN8.900 kr / person
enkelrumstillägg +40%
14 dagar

I PRISET INGÅR

1
7 nätter i 3-4 stjärniga hotell
Frukost
Eget badrum

9
 • Ekonomibil
 • Helförsäkring
  Stöldskydd
 • Självriskeliminering
 • Fria kilometer
 • Lokala skatter
  Vägkarta
3
 • Fritt inträde till Palmse Herrgård
 • Fritt inträde till Sagadi Herrgård
 • Fritt inträde till Alatskivi Slott
 • Fritt inträde till Rundale Palats
 • Omfattande dokumentation med utflyktstips och vandringskartor
 • Resebok
 • Telefonassistans 24 timmar / 7 dagar


Andra resor

3

6.600 kr / person
Baltikum -
2 Länder

Upptäck det kulturella och historiska arvet i Estland och Lettland på vår 10-dagars rundtur.

LAS MER8.900 kr / person
Baltikum

Genom ett natursköna landskap upplever du det historiska arvet av Lettland och Estland med max. 8 resenärer.

LAS MER5.500 kr / person
Baltiska Huvudstäder

Designa din egen flygrundresa till de baltiska huvudstäderna Riga, Tallinn och Vilnius

LAS MER6.700 kr / person
Baltikum och St. Petersburg

Designa din egen flygrundresa till St. Petersburg, Tallinn och Riga.

LAS MER